ΚΑΜΜΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ


ΚΑΜΜΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ
Όταν το 2005 πέθανε ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον του Ελληνικού Στρατού, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε διατάξει να κυματίσουν μεσίστιες οι Σημαίες στα Στρατόπεδα! Σήμερα, που κηδεύτηκε ο Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής, ο οποίος σαν Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού είχε πολεμήσει εναντίον του Χαρίλαου Φλωράκη και των κομμουνιστών, όχι μόνο δεν κυμάτισαν μεσίστιες οι Σημαίες, αλλά δεν αποδόθηκε η παραμικρή τιμή σε έναν ξεχωριστό ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ο οποίος είχε τιμηθεί για την πολεμική του δράση στο πεδίο της μάχης.
Στην κηδεία του Χαρίλαου Φλωράκη υπήρχε επίσης μαξιλαράκι με παράσημα και μετάλλια. Μόνο, που αυτά ήταν Σοβιετικά… Στην κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή, υπήρχε ένα μαξιλαράκι με παράσημα, τα οποία το ψευτορωμαίικο των φυγόστρατων περιφρόνησε πλήρως.
Φαίνεται πως όσο κι αν περνούν οι αιώνες, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν σε αυτόν τον τόπο. Ο Νικηταράς πέθανε ζητιάνος. Ο Αριστείδης εξορίστηκε, γιατί ήταν δίκαιος και ο Στρατηγός Ντερτιλής, που είχε πάρει λάφυρο τουρκικές σημαίες στο πεδίο της μάχης, έφυγε «χωρίς να υπάρχει» καν για το χάρτινο αυτό κοκοράκι (κατά Περικλή Γιαννόπουλο), που ονομάζεται ελληνικό (;) κράτος.
ΥΓ. Ο Χαρίλαος Φλωράκης το 1951, όταν υπηρετούσε στη Στρατιωτική Ακαδημία Φρούνζε της Μόσχας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου