Μια Ελληνίδα στον Λευκό Οίκο


Αφησε για λίγο το Λος Αντζελες, που έχει γίνει «πατρίδα» της τα δύο τελευταία χρόνια καθώς κάνει καριέρα εκεί, αφού ήταν καλεσμένη στον Λευκό Οίκο! Ο λόγος για τη Δέσποινα Μοίρου που έχει ξετρελάνει το Hollywood, η οποία παρευρέθηκε για τρεις ημέρες στην Ουάσινγκτον, στο κτίριο όπου στεγάζεται ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος, ως ομιλήτρια στη 16η απονομή των βραβείων «Αρτεμις» του Ευρω-αμερικανικού Συμβουλίου των Γυναικών.

Η Ελληνίδα ηθοποιός ήταν επίσης ομιλήτρια στον χώρο του Rayburn House Building, παρουσία της γερουσιαστή Carolyn Maloney, της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και άλλων VIP προσκεκλημένων. Αμέσως μετά την ομιλία της η Δέσποινα Μοίρου παρέλαβε με μεγάλη συγκίνηση το βραβείο της, ενώ -ως περήφανη Ελληνίδα- φρόντισε να μιλήσει για τη χώρα μας, αναφερόμενη σε ξεχωριστές προσωπικότητες από την Ελλάδα που διέπρεψαν σε διάφορους τομείς στο εξωτερικό.

Η «Espresso» επικοινώνησε με την ηθοποιό και εκείνη μας μίλησε γι’ αυτή την ξεχωριστή στιγμή που βίωσε: «Σε αυτή την απονομή βραβείων ήταν αρκετοί επιτυχημένοι άνθρωποι από διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής. Το θέμα της συνάντησης ήταν η γυναίκα. Κάποιοι ομιλητές αναφέρθηκαν στη βία, άλλοι στον καρκίνο του μαστού, όμως εγώ φρόντισα να συνδυάσω το θέμα με την Ελλάδα» λέει η Δέσποινα Μοίρου, που εκπροσώπησε τον χώρο της υποκριτικής στη συγκεκριμένη εκδήλωση και συνεχίζει: «Αυτό το meeting έγινε σε κλειστό κύκλο και δεν ήμασταν πάνω από είκοσι άτομα. Στο συνέδριο, μάλιστα, ήταν και το “δεξί χέρι” του Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρόντλεϊ Πίχαρτ, ο οποίος ανέβηκε στο podium και μίλησε για τις γυναίκες. Δεν υπήρχε κοινό, αλλά βρίσκονταν εκεί τηλεοπτικά κανάλια από όλο τον πλανήτη που αντιπροσώπευσαν και τις χώρες τους, ανάμεσά τους από την Ευρώπη, την Ιαπωνία και φυσικά την Αμερική». Για τη δ
δική της ομιλία στην εκδήλωση λέει στην «Espresso»: «Μίλησα για την Ελλάδα, ως πρέσβειρα του πολιτισμού και ως προερχόμενη από μια χώρα που έχει δώσει τα φώτα της σε όλο τον πλανήτη. Ξεκινώντας την ομιλία μου μίλησα για τη Θράκη, ενώ τόνισα ότι το σωματείο ηθοποιών που υπάρχει στην Αμερική, το οποίο λέγεται Thespion, έχει πάρει το όνομά του από τον Θέσπη, τον πρώτο δικό μας αρχαίο ηθοποιό. Επειτα αναφέρθηκα στις Ελληνίδες που έκαναν διάσημη την Ελλάδα στο εξωτερικό, όπως η Μαρία Κάλλας, η Μελίνα Μερκούρη, η Ντένη Βαχλιώτη, αλλά αναφέρθηκα και σε άντρες, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης. Επειτα μίλησα για τη νεότερη γενιά των ελληνικής καταγωγής γυναικών ηθοποιών στις ΗΠΑ, όπως οι Ρίτα Γουίλσον, Τζένιφερ Ανιστον, Τίνα Φέι, Μελίνα Κανακαρίδη κ.ά. Είπα και πράγματα που μπορεί να μην τους άρεσαν όταν τα άκουσαν, αλλά εγώ είμαι καλλιτέχνις και θεώρησα ότι είτε θα έλεγα αυτά που ήθελα να πω είτε δεν θα μιλούσα καθόλου».

Η Δέσποινα Μοίρου αναφερόμενη στο βραβείο που πήρε, τόνισε: «Είναι τιμή για μένα. Μου έδωσαν Το Βραβείο Καινοτομίας, το Excellent Business of Innovation και είμαι πολύ περήφανη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου