Ούτε τα 200 ευρώ που λείπουνε από τους Πακιστανούς δε βάζουν οι «αλληλέγγυοι» του Τσιπρα ! Φτου σας ξεφτίλες! Και πάλι φτου σας!


SYRIZA
Δήλωση με την οποία ζητούν «τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας μετά τη δολοφονία του 27χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν», έκανε μια εννιάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δήλωσή τους αυτή ζητούν –μεταξύ των άλλων «αυτονόητων», όπως τα χαρακτηρίζουν- από την συγκυβέρνηση: «Να καλύψει τα έξοδα για τη μεταφορά της σορού του 27χρονου Σαχτζάτ στη χώρα του».
Από την άλλη μεριά, διαβάζουμε στο καθεστωτικό «Βήμα»:
«…Δυναμική είναι και η τριήμερη μαραθώνια προσπάθεια της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος «Ενότητα» που στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς της σορού του Λουκμάν Σαχτζάτ στο Πακιστάν. Παρά την έκκληση της κοινότητας για οικονομική βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση. «Ακόμα δεν μας έχει απαντήσει η κυβέρνηση ή το υπουργείο και πλέον βασιζόμαστε στην αλληλεγγύη των συμπατριωτών μας και όσων αδελφών Ελλήνων θέλουν να μας στηρίξουν» δήλωσε στο «Βήμα» ο επικεφαλής της κοινότητας κ. Τζαβέντ Ασλάμ. Επιπλέον τόνισε ότι «μέχρι τώρα έχουν προσφέρει χρήματα μόνο συμπατριώτες μας από το Πακιστάν». Το συνολικό ποσό που χρειάζεται το γραφείο τελετών για τη μεταφορά της σορού είναι περίπου 1.500 ευρώ. «Ήταν η καλύτερη τιμή που βρήκαμε. Τα άλλα γραφεία ζητούσαν 3.000 ευρώ» υπογραμμίζει ο κ. Ασλάμ. «Αυτή τη στιγμή μας λείπουν 200 ευρώ για τη μεταφορά του…».
Δε συμβάλλει, λοιπόν, η συγκυβέρνηση για την μεταφορά της σορού του δολοφονηθέντος Πακιστανού στην πατρίδα του. Τι εμποδίζει, όμως, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να το πράξουν αυτοί; Κι όχι μόνο οι 9 που υπογράφουν τη δήλωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοντά στους 70 βουλευτές. Από είκοσι (20) ευρώ ο καθένας να ‘βαζε από το περίσσευμά του, θα είχε συγκεντρωθεί τάκα-τάκα το ποσόν και δε θα υποχρεώνονταν οι φτωχοί πράγματι Πακιστανοί να βάζουν λεφτά από το υστέρημά τους. Επίσης, θα μπορούσε να καλύψει το ποσόν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα. Τόσα εκατομμύρια εισπράττει το χρόνο από την κρατική επιχορήγηση, δε μπορούσε να δώσει 1.500 ευρώ για να τακτοποιηθεί η υπόθεση; Αλλά και οι λοιποί «αλληλέγγυοι» (στα λόγια), πέραν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι… επαναστάταροι της ΑΝΤΑΡCIA, οι χρυσοκάνθαροι των ΜΚΟ, οι αρχιτσιφούτηδες του Περισσού κι όλο το κακό συναπάντημα. Που είναι η… αλληλεγγύη τους; Αλλά που χάθηκε η… αλληλεγγύη (στην πράξη κι όχι στη θεωρία…) για να τη βρουν οι ψευτο-αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών… αντιρατσιστικών δυνάμεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου