Ανορθόδοξη επίθεση εν μέσω Ορθοδόξων


Πάταγο έχει δημιουργήσει στο ελληνόφωνο διαδίκτυο η ομιλία της χαρισματικής 15χρονης Προμηθέας-Ολυμπίας-Κυρήνης-Πυθίας σε εκδήλωση για την Επέτειο των Τριών Ιεραρχών που οργάνωσε η ελληνική Ομογένεια του Σικάγο στις ΗΠΑ. Τα φόρουμς και η μπλογκόσφαιρα πήραν φωτιά και η μικρή ονομάστικε “Νεο-Υπατία” αφού εν μέσω κληρικών εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της Ορθοδοξίας η οποία αναστάτωσε την Ομογένεια αλλά ενθουσίασε τους Αρχαιόθρησκους σε Ελλάδα και Ομογένεια. Παραθέτουμε συνδέσεις σε σχετικές ειδήσεις, πληροφορίες και συζητήσεις.
Ποιά η άποψη μας εμάς επί του θέματος;
Έρχεται δια στόματος Διονύσιου Σολωμού, από τον “Ύμνον εις την Ελευθερίαν”:
Η Διχόνοια που βαστάει
ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει,
“πάρ’ το”, λέγοντας, “και συ”.
[N-A.gr]
Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
• Google Video: Το βίντεο της ομιλίας της Προμηθέας Ολυμπίας Κυρήνης Πυθίας στο Σικάγο - Το τι εκτυλίχθηκε ακολουθεί μετά τον 9λεπτο περίπου πρόλογο της παρουσιάστριας του ελληνοαμερικανικού ραδιοφωνικού σταθμού του Σικάγο Hellenic Heartbeat.
• Klearchos Guide to the Galaxy: Προμηθέα Πυθία - Απομαγνητοφωνημένο το κείμενο της ομιλίας… - Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ομιλία της Προμηθέας
• Ελευθεροτυπία: «Πολ Ποτ ο Ιουστινιανός» - Μια 15χρονη τίναξε στον αέρα τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο. Και εγένετο… χαμός! Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τις κωμικοτραγικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο, που διοργάνωσε, όπως κάνει κάθε χρόνο, η ελληνική παροικία της πόλης. - Το όλο σκηνικό όπως το κάλυψε ο δημοσιογράφος Τάκης Μίχας • Καλάμι: Ομιλία φοιτήτριας 15 χρονών, ”τίναξε στον αέρα” την εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο… Πως σχολίασε τα συμβάντα η Προμηθέα - Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να να δώσει αμέσως την απάντηση: «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας.

Προβάροντας την τήβεννο της αποφοίτησης η μικρή Προμηθέα φωτογραφίζεται μπροστά από την είσοδο του πανεπιστημίου της Μοντάνα
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ-ΚΥΡΗΝΗ-ΠΥΘΙΑ ;
• Το Βήμα: H Ελληνίδα παιδί - θαύμα: Ονομάζεται Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία. Στα 14 χρόνια της αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Μοντάνα στις ΗΠΑ - και έπεται συνέχεια - Τεσσάρων χρόνων ήταν χωρίς σπίτι. Στα έξι της μπήκε στο πανεπιστήμιο. Σήμερα ονειρεύεται να αποκτήσει πτυχία στη Βιοχημεία, στην επιστήμη των υπολογιστών, στη Στατιστική, στη Φυσική, στη Χημεία και τη ρομποτική νανοτεχνολογία - Άρθρο του “Βήματος” που αναφέρεται στην Προμηθέα ημερομηνία 22 Μαΐου 2005
• Bozeman Daily Chronicle: Η νεαρότερη απόφοιτος του Montana State University θέλει να σώσει τον κόσμο - Αφιέρωμα τοπικής αμερικανικής εφημερίδας στην Προμηθέα
• The PanHellenic Scholarship Foundation: 2006 PanHellenic Scholarship Grant Winners - Η Προμηθέα Πυθία στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Πανελληνίων Υποτροφιών Αμερικής
• Aristotle GSL: Επιστολή της Katina Vaselopulos που εκθειάζει την Προμηθέα - Η επιστολή φέρει ημερομηνία Νοέμβριο 2006 και επιβεβαιώνει και αυτή τις εξαιρετικές ικανότητες της χαρισματικής κοπέλας.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ
• ΥΣΕΕ Αυστραλίας: Προμηθέα Πυθία vs Πανικόβλητα Κοτόπουλα! - Μια 15χρονη Ελληνίδα τίναξε στον αέρα τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο.
• Μιχάλης Καλόπουλος: Μια 15χρονη Νεο-Υπατία
• Δαυλός: Επιστολή στον “Δαυλό” του προλογίσαντος την ομιλία της Προμηθέας, κ. Χρήστου Τομαρά - “Με την ευκαιρία, σας γνωρίζω πως το θέμα της Προμηθέας έχει πάρει τεράστια δημοσιότητα στην Ομογένεια των Η.Π.Α. αλλά και της Ελλάδος, κάτι που οδηγεί σε παρερμηνείες ακόμα και σε κακοήθεις υποψίες (ότι ίσως ήταν βαλτή από εμένα). Αν δοθεί ευκαιρία διόρθωσης παρακαλώ αναφέρετε πως το ΣΑΕ είναι άσχετο με το θέμα, η υποτροφία της Προμηθέας ήταν από το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών (ένας καθαρά δικός μου οργανισμός) και ότι στην εκδήλωση της 28ης Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ούτε παρευρέθηκε, ούτε καμία σχέση με το θέμα είχε. Υπήρξε ο Επίσκοπος Μοκησσού Δημήτριος και η συνωνυμία προκάλεσε την παρεξήγηση αλλά χρειάζεται διόρθωση.”
• Δαυλός: “Προτιμώ να είμαι σκεπτικίστρια, παρά πρόβατο” - “Σας ευχαριστώ, όπως επίσης ευχαριστώ και τους συνεργάτες του “Δαυλού” και τους συγγραφείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αποτέλεσαν τους δασκάλους μου από την παιδική μου ηλικία. Υπάρχει όμως, ένας ακόμη δάσκαλος, που αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω. Αυτή είναι η ψυχή μου, αυτός ο αιώνιος νους, αυτή η όμορφη ΜΝΗΜΗ, που όπως λέει ο Σωκράτης κρατάει όλη τη γνώση και το μόνο που χρειάζεται ο άνθρωπος είναι μια υπενθύμιση προκειμένου να αντιληφθεί τις αλήθειες.”
• Δαυλός: Μεσαιωνική επίθεση στην ιστορική αλήθεια - Προμηθέα: Η 15χρονη Ελληνοαμερικανίδα που τίναξε στον αέρα τους ανιστόριτους ελληνοχριστιανούς των ΗΠΑ. - Σε ηλικία 6 ετών είχε ολοκληρώσει την ύλη του Δημοτικού και του Γυμνασίου με τη διδασκαλία της μητέρας της κ. Γεωργίας Σμιθ, η οποία, σημειωτέον, είναι από πολλών ετών συνδρομήτρια του “Δαυλού” κι ένθερμη φίλη της διαφωτιστικής μας προσπάθειας. Κατόπιν γράφτηκε σε ένα ειδικό πρόγραμμα για προικισμένα παιδιά στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ κι από εκεί -παρά τις οικονομικές δυσκολίες της οικογένειάς της- συνέχισε την πανεπιστημιακή της πορεία. Σε ηλικία 14 ετών απέκτησε το πρώτο της πτυχίο στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα κι έχει ήδη γίνει δεκτή στο Πανεπιστήμιο Μ.Ι.Τ., όπου συνεχίζει τις σπουδές της στα Ανώτερα Μαθηματικά, στην Αστροφυσική, στην Κβαντομηχανική, στην Τεχνική Νοημοσύνη, στη Χημεία και τις Φυσικές Επιστήμες.
• Δαυλός: «Θα ήμουν Προκρούστης, όχι Προμηθέα, αν ζητούσα οικονομική βοήθεια…» - Η επιστολή αυτή απευθύνθηκε προς άλλο πρόσωπο, το οποίο άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του (!), δηλώνοντας ότι θα συγκεντρώσει χρήματα υπέρ της Προμηθέας. Η ίδια κοινοποίησε αυτή την επιστολή της και στον «Δ», για να εκφράσει με αξιοθαύμαστη πράγματι κατηγορηματικότητα τις αντιρρήσεις της.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ
• Τρίτο Μάτι: Το “αιρετικό” παιδί θαύμα και τα μεγάλα ερωτηματικά - Το TM δημοσιεύει το παρασκήνιο της ομιλίας της Προμηθέας – Oλυμπίας – Kυρήνης – Πυθίας που αναστάτωσε τους κύκλους της Oμογένειας στην Aμερική, προβλημάτισε, αλλά και προκάλεσε τον ενθουσιασμό των Aρχαιόθρησκων. - Το άρθρο υπονοεί ότι ενδεχομένως πίσω από την ομιλήτρια να κρύβονται κύκλοι που επιδιώκουν την διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων και γι’ αυτό να θέλουν να παρουσιάσουν την μικρή Προμηθέα ως “Μεσσία” των Αρχαιόθρησκων.  
• Hellenic Heartbeat: Η επίσημη ιστοσελίδα του ελληνοαμερικανικού σταθμού του Σικάγο
• ΟΟΔΕ: Το ψέμα για την Σκυθόπολη - Οι υποτιθέμενοι διωγμοί Χριστιανών στην Σκυθόπολη - (Οι απαντήσεις της ΟΟΔΕ δεν είναι απαντήσεις απευθείας προς την ομιλία της Προμηθέας αλλά απαντήσεις για τα ίδια θέματα προς άλλους Αρχαιόθρησκους)
• ΟΟΔΕ: Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε’ και η Επανάσταση του 1821 - Ξένοι των Ελληνικών ιδανικών, και αμέτοχοι της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων, οι Νεοπαγανιστές κατηγορούν τον άγιο Γρηγόριο τον Ε΄ για προδοσία, και συμμαχία με τους Τούρκους. Αυτόν που σκότωσαν οι Τούρκοι μαρτυρικά, επειδή βοήθησε το έθνος στην απελευθέρωσή του! Αυτόν που οι απελευθερωμένοι Χριστιανοί Έλληνες, δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν ως ΑΓΙΟ και ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ. - Χριστιανοί απολογητές τεκμηριώνουν την συμμετοχή στην Επανάσταση του Γρηγόριου του Ε’, με στοιχεία από τον Κολοκοτρώνη, τον Υψηλάντη, Έλληνες, Τούρκους και ξένους ιστορικούς.
• Gravity & the Wind: Οι βλαβερές συνέπειες του “Δαυλού”

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
• Phorum.gr: Μεγάλη συζήτηση για το γεγονός στο Phorum
• Snow Report: Η σπάνια Προμηθέα που εξόργισε τους Ομογενείς
• Πολιτικό Καφενείο: Αλληλεγύη στην 15χρονη μαθηματικό Προμηθέα
• Cyprus Voice: Αντιδράσεις για την 15χρονη ελληνοαμερικανίδα μαθηματικό - Συζήτηση επί του θέματος σε κυπριακό φόρουμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου