ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ... ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΣΟΠΟΤΑΜΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ...! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ...


Αποθρασύνθηκαν οι Αλβανοί, εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι…
Άλλο ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο χωριό Μεσοποόταμο όπου το 99% των κάτοικων μιλούν μόνο Ελληνικά.

Όλα ξεκίνησαν πριν .....δύο μέρες όταν οι Αλβανοί εθεάθησαν να βόσκουν παράνομα στο χωράφι του Π. Μπ. ο οποίος πολύ ευγενικά τους ζήτησε να αποχωρήσουν από το χωράφι του για να λάβει ως απάντηση τον ξυλοδαρμό από τους αλβανούς βοσκούς.

Αφού ξυλοκοπήθηκε κατευθύνθηκε προς το κέντρο του χωρίου όπου ανάφερε το περιστατικό στους συγχωριανούς κι έτσι μια ομάδα 5 βορειοηπειρωτών τους βρήκε και τους ζήτησε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Όλοι θεώρησαν πως το θέμα έληξε εκεί, ώσπου σήμερα το μεσημέρι οι ομάδα των Αλβανών που βοσκούν παράνομα τα κοπάδια τους στο Μεσοπόταμο «οπλισμένοι» με κατσαβίδια και ρόπαλα επισκέφτηκε το κεντρικό καφενείο του χωρίου και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο του χωριού Σωτήρη Θανάση να τους ακολουθήσει έξω από το μαγαζί για να κουβεντιάσουν. Εκεί ξεκίνησαν όλα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως το καφενείο ήταν σχεδόν άδειο κατάφεραν να τον ξυλοκοπήσουν ενώ οι φωνές του για βοήθεια κινητοποίησαν τους χωριανούς οι οποίοι έδωσαν άμεση απάντηση στους αλβανούς πληρώνοντάς τους με το ίδιο νόμισμα.

Οι αλβανοί εξαπέλυσαν απειλές έναντι των κατοίκων του χωριού ενώ «ορκίστηκαν πως θα σφάξουν τον γιο του μαγαζάτορα».

Τελικά μετά από αρκετή ώρα «ελληνο-αλβανικού πολέμου» επενέβη η αστυνομία συνοδεύοντας στο αστυνομικό τμήμα Δελβίνου έναν από τους αλβανούς που ενεπλάκησαν στην συμπλοκή ο οποίος μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και κρατείται για να οδηγηθεί στην Εισαγγελία των Αγίων Σαράντα (αν δεν φύγει από την πίσω πόρτα).

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους νέους του χωριού (Π. Θ.) δέχτηκε την πιο βάρβαρη επίθεση με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα.

Ωστόσο και οι Αλβανοί πήραν το μάθημά τους φεύγοντας με το κεφάλι σκυμμένο και γεμάτο αίματα από τις καρέκλες που έσπασαν στα κεφάλια τους οι νέοι βορειοηπειρώτες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αλβανοί είναι Λάμπιδες από το Προγκονάτι του Τεπελενίου που έχουν μετεγκατασταθεί μαζί με τα πρόβατά τους στην περιοχή μας.

Αυτή την στιγμή επικρατεί αναβρασμός στο χωριό με τους κατοίκους να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία και να φωνάζουν συνθήματα κατά των Αλβανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου