ΤΡΕΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ Τοπική Αυτοδιοίκηση βουτηγμένη στο μαύρο χρήμα!


Εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα» περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που φέρνει στη δημοσιότητα το Έθνος της Κυριακής.
Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμού δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρώην δημάρχου στη Φθιώτιδα με «ακάλυπτο» στην Εφορία τραπεζικό λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, πρώην νομάρχη Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακού συμβούλου στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ.
Στον κατάλογο των ελεγχομένων υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές και για τις περιπτώσεις αυτές ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα ευρήματα παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.
Από τους μέχρι στιγμής φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου