ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΣΕΙΟΥ! Ο Κ. ΚΑΜΙΝΗΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΑΚΛΙΝ ΝΤΕ ΡΟΜΙΓΙ

thiseio


Με ένα "περήφανο" δελτίο τύπου ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει πλέον και επίσημα πως από τη Δευτέρα το Θησείο θα ονομάζεται πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί, για να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την εξέχουσα ελληνίστρια. Λες και δεν υπήρχαν Έλληνες για να τιμηθούν δίνοντας το όνομά τους σε μια τόσο σημαντική περιοχή.... Τα λόγια είναι περιττά:
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί στο Θησείο – Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την εξέχουσα ελληνίστρια. Στην εκδήλωση, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.
«Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί», θα ονομασθεί, προς τιμήν της εξέχουσας ελληνίστριας, με απόφαση του δήμου Αθηναίων, ο διαμορφωμένος χώρος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών, Νηλέως, Αποστόλου Παύλου και Ακάμαντος, στο Θησείο.
Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, στις 7.15 μ.μ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνεται από τη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, ενώ την επίσημη πρόσκληση του δημάρχου Αθηναίων έχει αποδεχθεί και θα παραστεί, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Παρίσι και την πρόεδρο του, κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, την πρόταση της οποίας να τιμηθεί η μεγάλη ελληνίστρια, υιοθέτησε ο δήμαρχος Αθηναίων. Την πρόκληση συμμετοχής του έχει αποδεχθεί και ο πρώην υπουργός, κ. Ζακ Λάνγκ.
Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει από την πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί, από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη και τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν. Για την Ζακλίν ντε Ρομιγί θα μιλήσουν η ομότιμη καθηγήτρια στην Ecole Normale Superieure, κυρία Monique Trede – Boulmer, μαθήτρια της Ζακλίν ντε Ρομιγί και ο Ακαδημαϊκός, κ. Κωνσταντίνος. Ι. Δεσποτόπουλος.
Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα, με τις κυρίες Μαρία Παπαπετροπούλου και τη Θεοδώρα Μπάκα, ενώ θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια, γλυπτικής σύνθεσης, φιλοτεχνημένης από τον γλύπτη κ. Δημήτρη Σκαλκώτο, με τρεις αναθηματικές στήλες, στις οποίες θα επιγράφονται λέξεις, με έννοιες – κλειδιά, από το έργο της Ζακλίν ντε Ρομιγί, «Η πραότητα στην ελληνική σκέψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου