Ιδού ο κυβερνήτης του φαληρισμένου ΙΚΑ που δανείζεται για να πληρώσει τις συντάξεις των γερόντων!

Ήταν Δεκέμβριος του 2011 και η Ελλάδα βρισκόταν στην καρδιά του κτήνους-του Μνημονίου. Ο πρώην ταμίας του χρεοκοπημένου ΠΑΣΟΚ παντρεύει την κόρη του στην Αγ. Τριάδα Κηφισιάς-το κατέστρεψαν το προάστιο οι νεόπλουτοι πασόκοι και νεοδημοκράτες-για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια δεξίωση υπερπαραγωγή στο Πεντελικόν την χλίδα της οποίας θα την ζήλευαν ξακουστοί βαρόνοι του χρήματος. Το παρόν στη δεξίωση θα έδιναν ξακουστοί πασόκοι όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οι τότε υπουργοί Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Δικαιοσύvnς Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, η πρώην υφυπουργός  Eργασίας Άννα Νταλάρα με τον σύζυγο της (και γνωστό τραγουδιστή) Γιώργο και άλλοι φίλοι του ζευγαριού.
Είναι ο ίδιος- το αποτυχημένο κομματικό στέλεχος, που έριξε το ταμείο του ΠΑΣΟΚ στα βράχια-που ανέλαβε στην συνέχεια την Διοίκηση του ΙΚΑ ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια opengov και απίδια μάντολες που διαφήμιζε ο Γιωργάκης.
Ο Σπυρόπουλος, το κόμμα του οποίου πλήρωνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα ενοίκιο στο... κτίριο της Ιπποκράτους, ανέλαβε να διασώσει το ΙΚΑ με αξιοκρατικά κριτήρια- τον πυρετό πίστης και υποταγής στο κόμμα.
Ότι ακριβώς κάνουν και οι αστείοι νεοδημοκράτες όταν διορίζουν τα δικά τους χαιβάνια σε παρόμοιες θέσεις.
Σημειώστε πως όλους αυτούς-μαζί και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-θα τους κλείσει φυλακή η Τρόικα και θα τους πάρει τα κλειδιά. Η κοσμογονία των επόμενων μηνών δεν θα συγκρίνεται ούτε με αυτή την επανάσταση του 1821 η οποία τελικά δεν ήταν παρά μια συνέχεια της τουρκοκρατίας μια και οι ντόπιοι τσιφλικάδες κληρονόμησαν από τους Τούρκους την εξουσία και την περιουσία.
Ο ανεκδιήγητος Σπυρόπουλος που πετσοκόβει σήμερα τις συντάξεις των γερόντων ως διοικητής του ΙΚΑ, ο μόνιμος καλεσμένος στο "πλυντήριο" του Γιώργου Αυτιά αναγκάζεται να δανείζεται-το ξέρει το κόλπο-για να πληρώσει τις κουτσουρεμένες συντάξεις.
Αυτόν λοιπόν τον τύπο τον διατηρεί στη θέση του ο Σαμαράς. Ελπίζουμε να ζητήσει να τον γνωρίσει η Μέρκελ ή ο Τόμσεν. Θα πέσει πολύ γέλιο με το πλούσιο βιογραφικό του.
Ο Σπυρόπουλος μάλιστα δεν διαθέτει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί.
(Το ρεπορτάζ που ακολουθεί από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.)
Μπορεί η κρίση να μαστίζει τη χώρα, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ (και όχι μόνο) να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα και χιλιάδες οικογένειες να μην αγοράζουν πετρέλαιο, με κίνδυνο να παγώσουν τον χειμώνα, αλλά ο σοσιαλισμός καλά κρατεί... στη...Βαρυμπόμπη.
Σε ένα από τα πιο must σημεία της κοσμικής Αθήνας και τα πιο ακριβά κτήματα για να δεξιωθεί κανείς τους καλεσμένους του, υποδέχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου γνωστούς και φίλους ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που κατά τα άλλα πασχίζει για τη χρηματοδότηση των συντάξεων των δικαιούχων του ΙΚΑ, από τη θέση του διοικητή του, επέλεξε το κτήμα «Πεντελικόν» για να δεξιωθεί περί τους 1.000 καλεσμένους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στον γάμο της κόρης του Νάντιας , με τον εκλεκτό της καρδιάς της Ακη. Παρών ήταν βεβαίως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη σύζυγο του Αντα, αλλά και σχεδόν το μισό πρώην υπουργικό συμβούλιο του.
Για του λόγου το αληθές  εθεάθησαν μεταξύ άλλων οι δύο αντιπρόεδροι της νυν και της πρώην κυβέρνησης , Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υπουργοί...Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Δικαιοσύvnς Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, η πρώην υφυπουργός  Eργασίας Άννα Νταλάρα με τον σύζυγο της (και γνωστό τραγουδιστή) Γιώργο και άλλοι φίλοι του ζευγαριού, όπως διαβεβαίωνε παριστάμενος στον γάμο. Στην εκκλησία, νωρίτερα, μια και ο γάμος δεν έγινε στο εκκλησάκι εντός του κτήματος, αλλά στην Αγία Τριάδα Kηφισιάς, το παρών έδωσε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που όμως δεν ακολούθησε στη δεξίωση.
Πάνω από 100.000 ευρώ το κόστος!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μίνιμουμ στους καταλόγους του κτήματος «Πεντελικόν» για μία γαμήλια δεξίωση είναι 100 ευρώ το άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι, για περίπου 1.000 άτομα, το τελικό κόστος μόνο της δεξίωσης του γάμου πρέπει να ξεπέρασε κατά πολύ τα 100.000 ευρώ, μια και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι επελέγη το φθηνότερο από τα μενού για να προσφερθεί σε πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ. Eκτός και αν οι οικογένειες των νεονύμφων πέτυχαν κάποια καλή έκπτωση στο συνολικό πακέτο. Πάντως στις  εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονταν επίσης οι μουσικοί και οι παρκαδόροι, αν και ειδικά οι πρώτοι δεν θα πρέπει να στοίχισαν πολύ, αφού κατά πληροφορίες ήταν φίλοι του ζεύγους Νταλάρα. Το ίδιο και τα εμφιαλωμένα κρασιά, αφού γι' αυτά προτιμήθηκαν οι ποικιλίες του οικογενειακού κτήματος «Σπυρόπουλου».
Όσο για το φαγητό, εκτός των γνωστών ορεκτικών και της σαλάτας καθώς και της γαμήλιας τούρτας, για τις ποικιλίες της οποίας φημίζεται ο όμιλος Πεντελικόν , επελέγησαν δύο κύρια πιάτα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους, με μοσχαράκι το ένα και έτερη ποικιλία κρέατος το δεύτερο. Μα περιπλάνηση στην ηλεκτρονική σελίδα του γνωστού ομίλου μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο για την πολυτέλεια που παρέχει ο χώρος, από τις τεράστιες αίθουσες για ακριβά γούστα ως τους μεγάλους καταπράσινους κήπους, που στολίζονται δεόντως για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός εντυπωσιακού γάμου, έναντι αδρής αμοιβής, βεβαίως. Αυτό δικαιολογεί και τα δώρα του ομίλου στους νεονύμφους, που κυμαίνονται μεταξύ διήμερα διαμονής σε Μύκονο, Σαντορίνη, Παρίσι ή Βενετία, ενώ παράλληλα τρέχει κλήρωση για ταξίδι στο Μπαλί ή στον Αγιο Μαυρίκιο! Τα πλούσια μενού αλλά και η αρχοντική διακόσμηση, καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρει το «ετοιμοπόλεμο» προσωπικό δεν ταιριάζουν ακριβώς σε σοσιαλιστές, γι' αυτό ίσως και οι καλεσμένοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι «όλα ήταν πολύ λιτά και οι καλεσμένοι ήταν αποκλειστικά φίλοι του ζευγαριού ή των οικογενειών τους» ...
Από το kourdistoportocali

Ο μανατζαρέος της συμφοράς που πήρε δάνειο μιας μέρας για να πληρώσει τις συντάξεις του ΙΚΑ.
Ζώσα ανάμνηση του βαθέως κομματικού κράτους!
Ο μανατζαρέος της συμφοράς, η ζώσα ανάμνηση του βαθέως κράτους της μεταπολίτευσης, ο πρώην ταμίας του χρεοκοπημένου ΠΑΣΟΚ, πήρε δάνειο μιας μέρας για να πληρώσει τις συντάξεις του ΙΚΑ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρούλας Σαλούρου στο Capital. Γύρευε από που κρατάει τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ώστε να τον διατηρούν στη θέση του.
Καλά αυτή η ηλίθια η Τρόικα δεν ζητά το βιογραφικό του ώστε να διαπιστώσει τα αξιοκρατικά κριτήρια με τα οποία διορίζονται οι διοικητές στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
Μιλάμε για 100 νταν μανατζαρέο που θα τον ζήλευε και ο Αλέφαντος.
Αυτοί που μας έριξαν στα βράχια εξακολουθούν να μας κυβερνούν.
Με δάνειο μιας ημέρας οι συντάξεις στο ΙΚΑ 
Μόλις 15, 6 εκατ. ευρώ έχουν μπει στα ταμεία του ΙΚΑ από τη ρύθμιση χρεών περίπου 200 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας ανησυχία στη διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού.
Η ρύθμιση, ακόμη και μετά τις θετικές για πολλούς, παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας κινδυνεύει με ολοκληρωτική αποτυχία, ρίχνοντας στον γκρεμό τις όποιες ελπίδες για αύξηση των εσόδων του ΙΚΑ.
Σήμερα, το Capital.gr παρουσιάζει τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Ιδρύματος, όπως αυτά θα παρουσιαστούν στα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών που ξεκινούν από σήμερα εξαντλητικούς ελέγχους στην οδό Σταδίου 29.
Η πορεία των ελέγχων αυτών, καθώς και η τελική επίσκεψη του κλιμακίου των επικεφαλής της Τρόικας, θα κρίνει το μέλλον του ασφαλιστικού, αν και για τους περισσότερους πλέον στο υπουργείο Εργασίας αποτελεί κοινό μυστικό, ότι το ασφαλιστικό ανοίγει και μάλιστα για τα καλά. Ή μάλλον για τα κακά, αφού αναμένονται νέες οριζόντιες, κλιμακωτές μειώσεις σε όλες τις κύριες συντάξεις.
Είναι χαρακτηριστικά και άκρως απογοητευτικά τα στοιχεία του ΙΚΑ για τις δύο νέες υπερφιλόδοξες ρυθμίσεις που «τρέχουν» από τον Ιούλιο.
Ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι ελάχιστος, 6.966 αιτήσεις έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ αντίστοιχα και τα έσοδα είναι πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα.
Μάλιστα, από αυτές τις αιτήσεις, που καταρχήν γίνονται δεκτές, κάποιες μπορεί να απορριφθούν στη συνέχεια, αφού δεν είναι λίγοι οι εργοδότες που δηλώνουν με υπεύθυνη δήλωση ότι υπάρχουν εγγυήσεις, χωρίς όμως αυτό να αποδεικνύεται. Είναι τόσες φορές προσημειωμένα τα ακίνητα πολλών επιχειρηματιών που κατ’ επάγγελμα χρωστούν, σε τράπεζες, εφορία και δημόσιο, που ακόμη κι αν το δεχθούμε ως εγγύηση, δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα, δηλώνει χαρακτηριστικά στο Capital.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του ΙΚΑ.
Όσον αφορά στη συμμετοχή, είναι  χαρακτηριστικό ότι μόνο η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών σε 48 δόσεις που πλέον έχουν πέσει στις 46, έχει αποφέρει έσοδα 8, 1 εκατ. ευρώ. Άλλα  7,4 εκατ. ευρώ  απέφερε ως τώρα η Πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη δεύτερη να ανέρχονται σε 2.496.
Συνολικά, από την  1η Ιουλίου, στα ταμεία του ταμείου έχουν μπει περί τα  15,6 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακανονιστεί χρέη ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Ενδεικτική και άκρως αποκαλυπτική για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά είναι η σύγκριση με το 2012. Η δραματική υστέρηση των εσόδων από χρέη, των μηνών που τρέχουν μέσα στο 2013 οι δύο ρυθμίσεις και των αντίστοιχων μηνών του 2012, δείχνει επίσης αυτό που «φωνάζουν» εξαρχής οι εμπλεκόμενοι στο θέμα: οι νέες ρυθμίσεις είναι πολύ χειρότερες από τις προηγούμενες.
Για παράδειγμα, τον Ιούλιο, η καινούργια μαζί με την παλιά ρύθμιση που βρίσκονταν σε παράλληλη λειτουργία, απέφεραν  στο ΙΚΑ 22.145.165 ευρώ, όταν ένα χρόνο νωρίτερα, μόνο η παλιά ρύθμιση είχε αποφέρει 132.506.677 ευρώ, δηλαδή πολλαπλάσια έσοδα.
Συνολική υστέρηση στα έσοδα
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, τον Αύγουστο εισπράχθηκαν από τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλλαν εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και οικοδομικών έργων 781.391.788 ευρώ, ποσό αυξημένο μόλις κατά 0,12% σε σχέση με τον Ιούλιο που απέφερε έσοδα 780.460.479 ευρώ. Μάλιστα αν συγκρίνουμε τον συγκεκριμένο μήνα με τον αμέσως προηγούμενο, δηλαδή τον Ιούνιο, τότε παρατηρείται μείωση εσόδων κατά 1,5% καθώς στις αρχές του καλοκαιριού το ΙΚΑ κατάφερε να εισπράξει 792.627.747 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα του ΙΚΑ υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών του για πληρωμή συντάξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, και για τις συντάξεις  Οκτωβρίου, η διοίκηση του ΙΚΑ θα πάρει εκτός από τα γνωστά εσωτερικά δάνεια, δάνειο μια ημέρας και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ύψους  150 εκατ. ευρώ. Η τακτική αυτή είναι συνηθισμένη, και πάντα υπάρχει ο φόβος, να μην έχουν καταβληθεί την επόμενη ημέρα (λήξης του δανείου) οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται την τελευταία ημέρα κάθε μήνα. 
Η κατάσταση στο ταμείο ενόψει και της κατάρτισης του προϋπολογισμού του ΙΚΑ για το 2014 προβληματίζει την ηγεσία του ταμείου, όμως όπως όλα δείχνουν η έλευση της Τρόικας και η τροπή που θα πάρουν οι διαπραγματεύσεις θα κρίνουν και τις μελλοντικές αποφάσεις...
Από το kourdistoportocali
Μέσω "Το Γρέκι"
Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου