ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ … «ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ»! ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

organas

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΕΡΩΤΗΜΑ» ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ 500 ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΙΔΡΥΜΑ.
«Την ώρα που αφαιρούνταν τα όργανα από το παιδί, έξω από το χειρουργείο, ήταν δύο άνδρες με Καλάσνικοφ. Το παιδί, πέθανε. Δεν ξέρω πού το πέταξαν».
Εμπλοκή και της Ιντερπόλ στην υπόθεση: Ψάχνει μια κλινική-φάντασμα, γιατρούς και ομαδικούς τάφους. Υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες γυναίκες κυοφορούν μόνο και μόνο για να φέρουν στον κόσμο παιδιά που θα γίνουν στη συνέχεια, όπως λέγεται στη γλώσσα της μαφίας, «ανταλλακτικά»!
Ενδείξεις και στοιχεία για την δράση εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων στην Ελλάδα «δίνει» η επανεξέταση των στοιχείων για τα 502 παιδιά των φαναριών που εξαφανίστηκαν από το κρατικό ίδρυμα Αγία Βαρβάρα. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "PRESS", οι Αρχές (όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των γειτονικών χωρών, με τη βοήθεια της Ιντερπόλ) ερευνούν καταγγελίες για την εμπλοκή εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων, κυκλωμάτων παιδεραστών και άλλων μαφιόζων στην υπόθεση Τα παιδιά, στην πλειονότητά τους Ρομά αλβανικής καταγωγής, είχαν μεταφερθεί την περίοδο 1998 – 2001 στο ίδρυμα μέχρι να βρεθούν οι οικογένειές τους, αλλά τα ίχνη τους χάθηκαν. Κάποια από τα παιδιά που απελάθηκαν στην Αλβανία και επέστρεψαν στα σπίτια τους διηγήθηκαν φρικιαστικές ιστορίες για κυκλώματα που εκμεταλλεύονταν ανήλικα με κάθε τρόπο, ενώ έγινε λόγος και για εμπόριο οργάνων. Για την ακρίβεια, πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρά τον φόβο, μετά από πίεση, κάποια από τα παιδιά εξομολογήθηκαν στις αλβανικές αρχές την τύχη που είχαν κάποια από τα άλλα παιδιά που απήχθησαν μαζί με αυτά: Τους αφαίρεσαν όργανα και τα έθαψαν σε ομαδικούς τάφους...
Έρευνα
Την υπόθεση, έφερε στο προσκήνιο ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρίας Γιαννακάκη στην οποία απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Στην ερώτησή της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επικαλείτο τις επικρίσεις που διατύπωσε σε βάρος των ελληνικών αρχών η Επιτροπή του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων.
Η Επιτροπή επαναλάμβανε την ανησυχία της για την εξαφάνιση των παιδιών και ειδικά για το γεγονός ότι «αυτές οι περιπτώσεις δεν διερευνήθηκαν» από τις ελληνικές αρχές του κράτους- μέλους».
Αίτημα προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές έχει υποβάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερωθεί αν έχει κινηθεί οποιαδήποτε ποινική διαδικασία και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή, για την υπόθεση.
Ο κ. Αθανασίου αναφέρει στο έγγραφό του προς την βουλευτή ότι, σύντομα, θα πληροφορηθεί τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς και σε συνεννόηση με τους συναδέλφους του, υπουργούς Εξωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας.
Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει ότι η αρμόδια Διεύθυνση Πρόληψης Εγκληματικότητας και Σωφρονιστικής Αγωγής Ανηλίκων του υπουργείου συμμετέχει στην εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, με συνεισφορά στην ενότητα «Δικαιώματα Παιδιού».
Οι έμποροι
Πάντως, είναι κοινό μυστικό ότι αδίστακτοι μαφιόζοι απαγάγουν παιδιά από την Ελλάδα και την Αλβανία και τα κατακρεουργούν για να μεταφέρουν με τους πλέον απίστευτους τρόπους τα όργανα τους στην Ιταλία και τη Γαλλία, όπου γίνονται παράνομες μεταμοσχεύσεις.
Πώς όμως γίνεται το λαθρεμπόριο; Τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι Αρχές δείχνουν ότι τα μέλη του κυκλώματος εμπορίας οργάνων προμηθεύονται παιδιά από την Αλβανία και τη χώρα μας κυρίως με δύο τρόπους: Είτε απαγάγουν τους «δωρητές», είτε τα αγοράζουν.
Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για παιδιά των φαναριών, που είναι δύσκολο να εξιχνιαστεί η εξαφάνισή τους. Στη δεύτερη, πλησιάζουν άπορες πολύτεκνες οικογένειες και, έναντι πολύ μικρών ποσών, παίρνουν τα παιδιά με τη δικαιολογία ότι θα δοθούν προς υιοθεσία και θα κερδίσουν «ένα καλύτερο μέλλον». Υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες γυναίκες κυοφορούν μόνο και μόνο για να φέρουν στον κόσμο παιδιά που θα γίνουν στη συνέχεια, όπως λέγεται στη γλώσσα της μαφίας, «ανταλλακτικά».
Από κει και πέρα δράση αναλαμβάνουν οι πιο σκληροί εγκληματίες, οι οποίοι φροντίζουν για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από το σημείο που απήχθησαν, στην κλινική όπου θα γίνει η «επέμβαση». Έτσι, αν ένα παιδί έχει απαχθεί από την Ελλάδα, θα μεταφερθεί στην Αλβανία, όπου βρίσκεται η παράνομη κλινική. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μια κλινική- «φάντασμα» στην Αλβανική πόλη Φιέρι, όπου γίνονται οι επεμβάσεις αφαίρεσης οργάνων. Η κλινική, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αλβανικές αρχές, φρουρείται από πάνοπλους άνδρες και, ιδιαίτερα την ώρα των επεμβάσεων η φρουρά ενισχύεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι αρχές της γείτονος έχουν δεχθεί καταγγελία για αφαίρεση οργάνων από παιδί στη συγκεκριμένη κλινική, από αυτόπτη μάρτυρα, πρώην μέλος του κυκλώματος.
Ο μάρτυρας, ανέφερε ότι ο γιατρός είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλβανικής μαφίας. Η κατάθεση του μάρτυρα, είναι συγκλονιστική: «Την ώρα που αφαιρούνταν τα όργανα από το παιδί, έξω από το χειρουργείο, ήταν δύο άνδρες με Καλάσνικοφ. Ήταν δικοί μας. Στην επόμενη είσοδο, ήταν άλλοι δύο. Δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος να καταφέρει να μπει. Η εντολή ήταν να σκοτώσουν αμέσως όποιον πλησίαζε, ακόμα και αν ήταν αστυνομικός. Το παιδί, πέθανε. Δεν ξέρω πού το πέταξαν».Και είναι δουλειά τους να εξαφανίσουν τα πτώματα των παιδιών τα οποία φροντίζουν να βάζουν σε άλλους τάφους για να καλύψουν τα ίχνη των ενεργειών τους.
Επιστολή - σοκ του ΟΗΕ
Η επιστολή από την Επιτροπή του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων, η οποία εστάλη στις ελληνικές αρχές, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Υπόθεση Αγίας Βαρβάρας. Η Επιτροπή επαναλαμβάνει την προηγούμενη ανησυχία της, η οποία αφορά την περίπτωση των 502 από τα 661 Αλβανών Ρομά παιδιών του δρόμου, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες εξαφανίστηκαν, αφού τοποθετήθηκαν την περίοδο 1998- 2002 στο ελληνικό ίδρυμα για παιδιά Αγία Βαρβάρα και ιδιαίτερα ανησυχεί το γεγονός ότι αυτές οι περιπτώσεις δεν διερευνήθηκαν από τις αρχές του κράτους- μέλους.
Η Επιτροπή ζητάει επειγόντως από το κράτος- μέλος να συνεργαστεί με τις αλβανικές αρχές, με στόχο να δημιουργηθεί άμεσα ένας αποτελεσματικός μηχανισμός για να διερευνηθούν αυτές οι περιπτώσεις, έτσι ώστε να βρεθούν τα αγνοούμενα παιδιά, σε συνεργασία με τους Συνηγόρους του Πολίτη των δύο κρατών και με σχετικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και να καταλογισθούν οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων, πριν η πάροδος του χρόνου δημιουργήσει δυσκολίες στην εξακρίβωση των γεγονότων.
Η Επιτροπή συστήνει επίσης στο κράτος- μέλος να υιοθετήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική για να καταπολεμήσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών του δρόμου, ώστε να προλάβει επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».
Ο τιμοκατάλογος της φρίκης
ΠΟΣΟ «ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ» ΝΕΦΡΑ, ΜΑΤΙΑ, ΚΑΡΔΙΑ Κ.Α.
Σύμφωνα με τις έρευνες και καταθέσεις που έχει πάρει ομάδα τριών εισαγγελέων από Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία, οι Έλληνες, Αλβανοί και Ιταλοί, μέλη του κυκλώματος εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, φέρονται ότι έχουν αγοράσει δεκάδες παιδιά. Γι' αυτά, πλήρωναν από 100, ως 600.000 εκ, δηλαδή από 100 ως 600 ευρώ το «κεφάλι». Αυτά, για τις περισσότερες περιπτώσεις, αφού υπήρχαν και περιπτώσεις που οι «πελάτες» χρειάζονταν άμεσα ένα όργανο προς μεταμόσχευση, οι μαφιόζοι έπρεπε να βρουν άμεσα το δότη.
Έτσι λοιπόν, όταν υπήρχε κατεπείγουσα ανάγκη όμως για κάποιο μόσχευμα, δεν υπήρχε χρόνος για «παζάρια» και η τιμή «εκκίνησης» για την αγορά ενός παιδιού από φτωχές οικογένειες ήταν τα 5000 ευρώ. Αν αυτό δεν απέδιδε, τότε υπήρχε η «λύση» της απαγωγής. Μέλη της σπείρας, έπειθαν και έγκυες να δώσουν τα παιδιά τους, ή τις μετέφεραν σε «δικές τους» κλινικές για να τους πουν ότι το παιδί τους «πέθανε» Πόσο πουλάει όμως τα μοσχεύματα η μαφία; Για ένα συκώτι ενός 5χρονου παιδιού, το κύκλωμα ζητά και παίρνει από τον ενδιαφερόμενο 30 χιλιάδες ευρώ, ενώ για κάποια άλλα όργανα, το κόστος κυμαίνεται από 50 χιλιάδες ευρώ έως και 100 χιλιάδες αν για παράδειγμα κάποιος ζητούσε απεγνωσμένα μόσχευμα καρδιάς...
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, οι τιμές (σε δολάρια) είναι: Ζεύγος μάτια: 1.525, Κρανίο: 607, Κρανίο με δόντια: 1.200, Ώμος: 500, Χέρι και Αντιβράχιο: 385, Μισό λίτρο αίματος: 337, Σπλήνα: 508,
Στομάχι: 508, Λεπτό Έντερο: 2.519, Νεφρά: 262.000, Χοληδόχος κύστη: 1.219, Δέρμα: 10 ανά τετραγωνική ίντσα, Στεφανιαία: 1.525, Καρδιά: 119.000, Ήπαρ: 157.000.
Οι Αλβανοί έκαναν δύο συλλήψεις. Εμείς;
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
Οι Αρχές για το συγκεκριμένο θέμα κρατούν τα στοιχεία που διαθέτουν καλά κρυμμένα καθώς στα μέλη του κυκλώματος φέρονται να εμπλέκονται και πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας. Γιατροί, επιχειρηματίες Αλβανοί που συνεργάζονται και με Έλληνες για να εκτελέσουν τις δουλειές τους.
Στην Ιταλία, οι εισαγγελείς έχουν διαπιστώσει ότι εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας καθηγητής πανεπιστημίου! Και, παρότι οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί εκεί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ερευνάται και η συμμετοχή γιατρών, καθώς και επιχειρηματιών- στην πραγματικότητα μέλη της μαφίας.
Στην Ελλάδα, τώρα, οι έρευνες καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου- αφού οι αρχές δεν θέλουν να διαρρεύσει οποιοδήποτε στοιχείο. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα γιατρό ο οποίος φέρεται να υπήρξε μέλος του κυκλώματος. Όμως μέχρι και την ολοκλήρωση των ερευνών, η εντολή είναι να μην αποκαλύψει κανένας τίποτα για το θέμα.
Πάντως στην Αλβανία έχουν ήδη συλληφθεί δύο εκ των ηγετικών στελεχών του κυκλώματος, οι οποίοι δικάστηκαν και φυλακίστηκαν με «συνοπτικές διαδικασίες». Το άσχημο είναι πως η μόνη «συνεργασία» που είχαν με τις αρχές για να ελαφρύνουν την ποινή τους, ήταν να υποδείξουν το σημείο στο οποίο είχαν θάψει παιδιά που σκότωσαν, στην Αλβανία. Τουλάχιστον, οι αλβανικές αρχές έκλεισαν τον δικό τους φάκελο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου