Είναι στα καλά τους, κυβερνώντες, πολιτικοί και κόμματα στην Ελλάδα;




ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ''Η Ελλάδα είναι η 30η οικονομική δύναμη στον κόσμο''
ΣΑΜΑΡΑΣ: ''Η Ελλάδα έχει ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση και εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας''
(Οι δηλώσεις τους έγιναν στο γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, 24 και 29 Σεπ. '13 αντίστοιχα)
ΠΟΙΟΣ θα κάνει επενδύσεις σε μιά ''χρεοκοπημένη'' χώρα όπου, η κυβέρνηση αποκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση ''άκρο'', δηλ. κάτι σαν ''τρομοκρατική οργάνωση'' και η αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλεί την κυβέρνηση κάτι σαν ''χούντα''; ΠΟΙΟΣ θα κάνει επενδύσεις σε μιά χώρα ΧΩΡΙΣ παραγωγή; ΠΟΙΟΣ θα κάνει επενδύσεις σε μιά χώρα με άθλια δημόσια δοίκηση, γραφειοκρατία, ''μίζα'', αρπαχτή, διαπλοκή-διαφθορά; ΠΟΙΟΣ θα λάβει σοβαρά υπόψην μία χώρα όπου τα ''τηλεπαράθυρα'' έχουν αντικαταστήσει την Βουλή και την Δικαιοσύνη; Γιά ποιά ''σταθερότητα'', γιά ποιά ''ισχυρή κυβέρνηση'', γιά ποιά ''προσέλκυση επενδύσεων-επιχειρηματικότητας'' ομιλούν;

Oι Ομογενείς στις ΗΠΑ, συνειδητοποίησαν ότι η καταχρεωμένη, εξαθλιωμένη Ελλάδα κυβερνάται από ''φευγάτους'' τυχοδιώκτες
''Η Ελλάδα έχει ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση και εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας'', είπε o Α. Σαμαράς σε εκπροσώπους ομογενειακών Οργανώσεων στο γεν. Προξενείο, 29 Σεπ.'13, νομίζοντας ότι ομιλεί σε... εξωγήϊνους, που δεν ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα
Η Ομογένεια ανησυχεί και αναρωτιέται: Ο Αντ. Σαμαράς στις ΗΠΑ, θα ξεπεράσει σε ανοησίες-''παραμύθια'' και τον Ευ. Βενιζέλο;
Μετά το μοναδικό ''η Ελλάδα είναι η 30η οικονομική δύναμη στον κόσμο'' του αντιπρόεδρου και Υπ. Εξ. (στο γενικό Προξενείο και αυτός, επίσης σε συνάντηση με προεδροπαράγοντες, 24 Σεπ), ''χτύπησε'' και ο πρωθυπουργός με την δήλωσή του, 29 Σεπ.'13. 'Ερχονται και χειρότερα;

Τα θετικά και τα αρνητικά της 2ης επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ, αντικειμενικά και καθημερινά.. 
Τα συμπεράσματα δικά σας
(τις ''θριαμβολογίες'', τις ''αερολογίες'' και ''επικρίσεις'', τις αφήνουμε γιά τα ΜΜΕ στην Ελλάδα)

Τα θετικά και τα αρνητικά της 2ης επίσκεψης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ (Σεπτέμβριο 2013), αντικειμενικά και καθημερινά. Παράθεση γεγονότων

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ, 28-29 Σεπτεμβρίου 2013
- 'Αφιξη πρωθυπουργού και συνοδείας του αργά το απόγευμα, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο Westchester-White Plains, που απέχει περίπου 20 λεπτά (χωρίς ''μποτιλιάρισμα'') από το Μανχάτταν. Στην συνοδεία του, εκτός των στενών συνεργατών του, οι υπουργοί 'Ολγα Κεφαλογιάννη (ήρθε ενωρίτερα), Πάνος Παναγιωτόπουλος (ενσωματώθηκε επειδή βρισκόταν από τις αρχές της εβδομάδας στις ΗΠΑ γιά... ''προσωπικό τουρισμό'') και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.
- Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο και Υπ. Εξ., Ε. Βενιζέλο, ο οποίος, λίγο πριν τις 9:00 μ.μ. αναχωρούσε, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με εμπορική πτήση.

Τα θετικά
- Ο πρωθυπουργός ΔΕΝ θα μιλήσει στην χωρητικότητας 300 ατόμων αίθουσα της ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, στην Αστόρια. Η Οργάνωση, δεν έχει αυτοκαθαριστεί από τα ακροδεξιά - χουντικά (βασικά) στοιχεία της, ενώ ακόμα διατηρεί ελαφρό ''άρωμα Χρυσής Αυγής''.
- Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, εκκλησιάστηκε στον 'Αγιο Νικόλαο, Φλάσιγκ-Κουήνς. Μετά πήγε στο γενικό Προξενείο γιά συνάντηση με Ομογενείς προεδροπαράγοντες περιοχής Νέας Υόρκης μόνο, με πρόσκληση, δηλαδή επιλεγμένοι από το γενικό Προξενείο.
Ο Αντ. Σαμαράς μετά τον εκκλησιασμό στον Ναό Αγ. Νικολάου Φλάσιγκ, Νέας Υόρκης (Κυριακή 29 Σεπ.):
«...Σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Ελληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα... Ο ελληνικός λαός γεύθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ηττάται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Με υπερηφάνεια και σοβαρότητα πέρασε τα δύσκολα. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη»
Σημείωση: Επειδή άρχισε η παραπληροφόρηση στην Ελλάδα πριν έρθει Αμερική ο κ. Σαμαράς, τονίζουμε ότι οι προεδροπαράγοντες των ημιδιαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, είναι βασικά από την περιοχή Νέας Υόρκης και ΟΧΙ από όλη την Αμερική, όπως εσφαλμένα - ψευδέστατα δημοσιεύουν ΜΜΕ στην Ελλάδα, επικαλούμενα το ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων''..

Τα αρνητικά
- Το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά την άφιξή του, ο πρωθυπουργός, δείπνησε ιδιωτικά με ''πολιτικούς φίλους και υποστηρικτές'', βασικά από την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Νομαρχιακή Επιτροπή ''Νέας Δημοκρατίας'' της οποίας ηγείται παλιός φίλος, κοντοσυντοπίτης του πρωθυπουργού (που ήταν και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) ο οποίος τον ''καλωσόρισε'' και με ολοσέλιδη καταχώρηση στην ημερήσια Νέας Υόρκης, υπογράφοντας και ως ''ακαδημαϊκός''. Δεν γνωρίζουμε πότε έγινε και... ''ακαδημαϊκός'', αλλά στην Ομογένεια είναι γνωστός ως ο ''Δρ. εκατομμυριούχος φραγκοφονιάς''. Στους συνδαιτημόνες και ''στέλεχος της Νομαρχιακής'', πρώην ΕΣΑ-τζης επί χούντας, ''υπερήφανος'' που ''έδερνε'', που ήταν και πρώην πρόεδρος Ομογενειακής Οργάνωσης, Ομοσπονδίας κάποιου νησιού του Αιγαίου. Παράγοντας ''παντός καιρού'' (από το περίφημο ΚΕΠ Αβραμόπουλου πριν 12 χρόνια, ίσαμε χούντα, Ν.Δ. κ.ά.).
- Συνάντηση του πρωθυπουργού με 20-25 ''προεδροπαράγοντες'' που μόνιμα -τους ίδιους- καλεί το γενικό Προξενείο, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εκπροσωπούν την εαυτόν τους κι ενδιαφέρονται γιά την... φωτογραφία, ΔΕΝ σημαίνει ''συνάντηση με την Ομογένεια''. Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να μιλήσει σε μιά συγκέντρωση (κλειστό γήπεδο, θέατρο) σε 2-3.000 Ομογενείς. Τι ''φοβήθηκε''; Η Ομογένεια, παραδοσιακά, ούτε ''προπηλακίζει'', ούτε ''εκτονώνεται'' αλα Ελλάδα στις δημόσιες εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις.
Η Ελλάδα διέρχεται μιά πολύ δύσκολη περίοδο. Ο λαός της υποφέρει. Γιατί αυτή η ''απαξίωση'' προς την Ομογένεια; Εκτός και αν- γιατί εκεί καταλήγουμε- ειδικά αυτό το ταξίδι του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ, στόχο έχει ΜΟΝΟ την δημιουργία εντυπώσεων στην Ελλάδα, μέσω των μνημονιακών παραπληροφορούντων ΜΜΕ.
Συμπληρωματικό: Κυκλοφόρησαν ''φήμες'' (προβοκάτσιες) βασικά από
ΠΑΣΟΚους, γνωστούς στην Αστόρια και αλλού ως ''τα λαμόγια'', ότι δήθεν οι του ΣΥΡΙΖΑ θα... ''πετάξουν αυγά στον πρωθυπουργό στην εκκλησία την Κυριακή''.

================================
Τις χωρίς αποτελέσματα ''θριαμβολογίες'' και ''νίκες'' γιά τις επισκέψεις ''ηγετών'' στις ΗΠΑ, τις έχουμε ζήσει 4 δεκαετίες
Γιά 14 μήνες τα ίδια και τα ίδια (δηλώσεις, τιμητικά δείπνα, συναντήσεις κλπ), αλλά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ οι επενδύσεις;
Το καινούργιο κυβερνητικό ανέκδοτο στην Ελλάδα λέγεται ''προσέλκυση επενδύσεων'' από ''κροίσους'' της... Ομογένειας
  ''Κοσμικά δείπνα'' στο Μανχάτταν με ''παπατζήδες'', που ΘΑ κάνουν ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα, αλλά αυτές ΔΕΝ γίνονται ποτέ...
Tο ερώτημα, 14 μήνες μετά: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ οι ''μεγάλες επενδύσεις'' που ΘΑ έκαναν στην Ελλάδα;

Οι μεγαλο''επενδυτές'' και ''φιλάνθρωποι'' είναι ουσιαστικά... ''φραγκο-φονιάδες''
Οι ''κροίσοι'' μεγαλο''επενδυτές'', όταν έφιαξαν την Οργάνωση Hellenic Ιnitiative, συμφώνησαν να βάλουν από 1 εκατομ. δολ. ο καθένας, δηλ. 100.000 κάθε δίμηνο γιά 20 μήνες. Μόνο ένας, Αμερικανο-Κύπριος, έδωσε μισό εκατομ. δολ. 'Ενας άλλος 100.000 δολ. Οι υπόλοιποι, τίποτα. Αυτά είναι και τα χρήματα, που η Οργάνωση έκανε... ''προσφορά'' σε 4 μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην Ελλάδα.
Το γεγονός ότι είναι ανακετεμένο και το ''φιλοχρήματο αρπακτικό'' Μπιλ Κλίντον στην υπόθεση των ''κροίσων- ευεργετών'', προμηνύει αποτελέσματα μηδέν.

Σημ. 1: Σε ότι αφορά τον ασοβάρευτο πρωθυπουργό της Ελλάδας (που αδυνατεί να... ξεχωρίσει επενδυτές και ''παπατζήδες''), αλλά και το ''ανέκδοτο'' υφυπουργό Ανάπτυξης τον Νότη (που τρέχει σαν σκυλάκι πίσω από τους δήθεν μεγαλο''επενδυτές''), δεν χρειάζονται σχόλια. Η ελαφρότητά τους, είναι εντυπωσιακή.
Την ''σπουδαιότητα του ρόλου τους'' είχε τονίσει και ο -''φιγούρες και αρώματα''- υπουργός 'Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλος, στις πολλαπλές συναντήσεις τους, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Σημ. 2: Η ανάμιξη στην υπόθεση του παπα-Καρλούτσου, αποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά, κάτι ''βρωμάει''.

Ακόμα και τα φαγητά του πολυτελέστατου δείπνου, τα πληρώνει $προσωπικότητα$ από... Αθήνα.
Γελοιότητες: Κάνουν εκδήλωση-δείπνο γιά να... αλληλοτιμηθούν γιά την δήθεν... ''προσφορά'' τους στον Ελληνισμό!

................................................................................................................

Η Ομογένεια ούτε θέλει να ξέρει τους ''παπατζήδες'' που πουλάνε ψεύτικες ελπίδες
Γιά 14 μήνες οι ''σωτήρες'' κοροϊδεύουν τον λαό της Ελλάδας
Οι ''Ομογενείς κροίσοι'' που υπόσχονταν ''βοήθεια σε αδύναμους'' και ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα, κάνουν μόνο μεγαλοπρεπή... δείπνα (Νέα Υόρκη)
Στα ''καραγκιοζιλίκια'' τους (με ''δόλωμα'' τον Μπιλ Κλίντον -o γαμπρός του οποίου κερδοσκοπεί εις βάρος της Ελλάδας- γιά να ''τραβήξουν'' κόσμο σε ''τιμητικό δείπνο'' στο Μανχάτταν, με τιμή εισόδου από 500 ίσαμε 5.000 δολ. το άτομο) συμμετέχει και ο... πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντ. Σαμαράς.

(Με τα χρήματα που μαζεύουν σε δείπνα και από...προσφορές θα βοηθήσουν άπορους στην Ελλάδα, οι... ''κροίσοι''; Γιατί δεν διαθέτουν κάποια ποσά από τα δικά τους; Με τα χρήματα άλλων πουλάνε εκδούλευση;)


Oι μεγαλο-''επενδυτές'' Ομογενείς ''κροίσοι'' που ΘΑ έκαναν ''μεγάλες επενδύσεις'' στην Ελλάδα. Πέρασαν 14 μήνες, αλλά επένδυση καμία. Από αριστερά: Α. Λιβέρης, Ντ. Μητρόπουλος, Γ. Στάμας, Γ. Σακελλάρης, Γ. Κάλαμος, Γ. Λογοθέτης και ο...''σύμβουλός'' τους π. Αλεξ. Καρλούτσος. Λείπουν, Γ. Κατσιματίδης και 2-3 άλλοι.

Μην περιμένετε στην Ελλάδα επενδύσεις από τους ''πολυ-εκατομμυριούχους Ομογενείς''
Θαυμάστε τους ''ευεργέτες, μεγαλοεπενδυτές Ομογενείς'': Οι... ''παπατζήδες'' της Οργάνωσης ''Hellenic Initiative'' και ο... Αμερικανο-Τούρκος, μέλος του Δ.Σ.
Τους χάριζαν (Δημ. Αβραμόπουλος, ως Υπ.Εξ., 21 Φεβ. '13) και περιουσία του ελληνικού Δημόσιου (παλιά πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, λες και είναι ιδιοκτησία του) γιά... έδρα τους!



Αντί γιά βοήθεια σε άπορους κι επενδύσεις στην Ελλάδα, κάνουν... ''δείπνα'' στην Νέα Υόρκη
Οι Ομογενείς ''πολυ-εκατομμυριούχοι'', οι μεγαλο-''επενδυτές'', αντί, όπως λένε οι ίδιοι και οι κυβερνώντες στην Αθήνα (και γράφουν συστηματικά τα ελληνικά μνημονιακά ΜΜΕ), να βοηθήσουν άπορους στην Ελλάδα και να κάνουν επενδύσεις ''εκατομμυρίων δολαρίων''!!! (όπως έγραφαν
''Καθημερινή'' και ''Εθνος'' βασικά), διοργανώνουν πολυτελέστατες εκδηλώσεις-δείπνα στην Νέα Υόρκη, με τιμή εισόδου από 500 ίσαμε 5.000 δολάρια το άτομο, γιά να... αλληλοτιμούνται (για τις... ''υπηρεσίες'' τους προς τον ελληνικό λαό!!!).
Σε αυτά τα ''καραγκιοζιλίκια'', δυστυχώς, συμμετέχoυν, ο πρωθυπουργός και υπουργοί της Ελλάδας, κοροϊδεύοντας πάλι -με ''παραμύθια''- τον ελληνικό λαό, γιά δήθεν ''μεγαλοεπενδυτές και επενδύσεις''.
Στο επίσημο δείπνο 3 Οκτωβρίου '13 στο πολυτελέστατο ''583ParkAve'' στο Μανχάτταν,  Νέας Υόρκης, με την παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και υπουργών του, θα τιμηθεί και το μέλος του (εκτελεστικού) Διοικητικού Συμβούλιου της Οργάνωσης ''Hellenic Initiative'' των Ομογενών δήθεν επενδυτών, o... Αμερικανο-Τούρκος (στέλεχος του... τουρκικού λόμπι και πρόεδρος της CocaCola), Muhtar Kent.
Σημ. 1: Οι ''κροίσοι'', ζητούν από τον κόσμο να κάνει... προσφορές στην Οργάνωσή τους!!!
Σημ. 2: Τα χρήματα από την εκδήλωση-δείπνο θα πάνε στο ταμείο των... ''ευεργετών'' γιά τα ''έξοδά'' τους, ενώ ότι προσφορές γίνονται, χρησιμοποιούνται βασικά γιά... λειτουργικά έξοδα της Οργάνωσής τους!!! (Τον επικεφαλή της Οργάνωσης Α. Λιβέρη, τον έκαναν και...γραμματόσημο στην Ελλάδα).

Θυμίζουμε τι ανάφεραν ΜΜΕ στην Αθήνα πριν 14 μήνες: Η εφημερίδα «Το Έθνος» (22 Ιουλίου 2012), γιά τους μεγαλο''επενδυτές'' έγραφε ''...κατέχουν περίοπτη θέση στην 50άδα με τους πλουσιότερους ομογενείς των HΠΑ και έρχονται με σκοπό να «ρίξουν» στην ελληνική αγορά το ποσό των 100.000.000 δολαρίων...''
(Φαίνεται το ''ρίξιμο'' των 100 εκατομ. έγινε με... αλεξίπτωτο και χάθηκαν μεταξύ ουρανού και γης)

Τα παραμύθια με τους ''Ομογενείς ευεργέτες, μεγάλους επενδυτές''
Το καλοκαίρι 2012 (22 Ιουλίου) πήγαν, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στην Αθήνα, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και άλλους. Μεγάλη η δημοσιότητα στα ελληνικά ΜΜΕ. Είπαν ΘΑ έδιναν και μερικά εκατομ. δολ. γιά τις ανάγκες του λαού, ΘΑ έκαναν ''μεγάλες επενδύσεις''. Οι της Οργάνωσης ''Hellenic Initiative'', Λιβέρης, Κάλαμος, Κατσιματίδης και σία, συναντιούνται με τον πρωθυπουργό και υπουργούς, όταν αυτοί επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Οι συναντήσεις ΗΠΑ και Αθήνα... ''θεσμοθετήθηκαν'', μαζί και οι βαρύγδουπες ''εξαγγελίες'' των ''ΘΑ''. Γιά 14 μήνες συνεχίζεται το ίδιο φθηνό παραμύθι. Ο ελληνικός λαός ΔΕΝ είδε τίποτα από αυτούς, επειδή είναι του ''πάρε'' και όχι του ''δώσε''. Διαιωνίζεται το ''τίποτα'', γιά να δικαιολογούν οι άξεστοι, σοβαροφανείς 'Ελληνες πολιτικοί, τα ταξιδάκια τους στις ΗΠΑ και αλλού, γιά να πωλούν ψεύτικη ελπίδα στον λαό με τις δήθεν μεγαλοεπενδύσεις που... έρχονται γιά να ''σώσουν'' την χώρα, αλλά ποτέ δεν φτάνουν στην Ελλάδα.
Η ουσία: Οι ''πολυεκατομμυριούχοι'' ΔΕΝ έκαναν μία επένδυση στην Ελλάδα. Επειδή μερικοί από αυτούς κερδοσκόπησαν στο πρόσφατο παρελθόν εις βάρος της Ελλάδας, το μόνο βέβαιο είναι ότι ενδιαφέρονται γιά αγορές (στην Ελλάδα), αλλά σε τιμή εξευτελιστική, γιά το δικό τους μόνο ατομικό συμφέρον.



==============================





http://www.kalami.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου