Ο αρχιεπίσκοπος που έβλεπε τα ελληνικά σχολεία να κλείνουν και δεν έκανε τίποτα!!!! "Τελειωμένος'' γιά την Ομογένεια, επιτακτική ανάγκη η άμεση αντικατάστασή του



αρχιεπισκοπος Δημητριος

Απογοητευμένη η Ομογένεια ΗΠΑ με την ανικανότητα-ανυπαρξία του Δημήτριου, γύρισε την πλάτη στην Εκκλησία, έστω και αν (η Ομογένεια) έχτισε τις κοινότητες, που μετά οικειοποιήθηκε πονηρά η Αρχιεπισκοπή, με εντολή οικουμ. Πατριαρχείου. Σήμερα, η ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), τυπικά αποκαλούμενη ''ελληνική'', έχει ως μέλη στις ενορίες της, ποσοστό μόνο 15-16% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ (περίπου 85.000 οικογένειες, στην πλειοψηφία ηλικιωμένους).
Ο ''Αμερικής'' Δημήτριος (Τρακατέλλης), αποδείχτηκε, δυστυχώς, στην πράξη, ανίκανος να προσφέρει οτιδήποτε καλό στην Ομογένεια, ειδικά στην ελληνόφωνη εκπαίδευση, ενώ στην μεγάλη πλειοψηφία των ενοριών-''καταστημάτων'' του, Λειτουργίες-Μυστήρια γίνονται μόνο στα αγγλικά. H παραμονή του στην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής, προκαλεί στους Ομογενείς, ''πιστούς'' και μη, απογοήτευση, αλλά και αγανάκτηση.
 Μόνο στην άμεση αρχιεπισκοπική περιφέρεια (Νέα Υόρκη) του Δημήτριου, έκλεισαν, τα τελευταία χρόνια, 4 ημερήσια ελληνικά σχολεία που είχαν χτίσει-δημιουργήσει Ομογενείς από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα: Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορόνα, των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν και πρόσφατα του Αγίου Δημητρίου στην Τζαμέικα. Και το εγκληματικό: Αρχιεπίσκοπος και αρχιεπισκοπή, πολεμούν -με κάθε τρόπο- τα σχολεία ''τσάρτερ'' που δημιουργούν-διοικούν Ομογενείς, τα οποία χρηματοδοτούνται από το αμερικάνικο κράτος και σε αυτά διδάσκονται (παιδιά κάθε φυλής) ΚΑΙ ελληνικά, από δασκάλους και καθηγητές, αποσπασμένους από το υπουργείο Παιδείας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου