ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ;

Δύο πολύ περίεργες συλλήψεις για εμπρησμό  στην πολλάκις καμένη νήσο Σάμο έγιναν χθες:

«Συνελήφθησαν από υπαλλήλους του Ανακριτικού Γραφείου της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), δύο αλλοδαποί.
Ο Α.Κ.J του Y., ετών 42, και ο A.S.M. του Α.J. ετών 26, ως υπαίτιοι εμπρησμού, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 21/07/2013 και ώρα 15:15, στην περιοχή Ακρωτήρι Ζωοδόχου στη Σάμο.
Οι δύο άντρες, οδηγήθηκαν σήμερα, στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου και παραπέμφθηκαν με εντολή του Εισαγγελέα στον τακτικό ανακριτή με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση».

«Δύο αλλοδαποί», λοιπόν. Αλλά, τι λογής αλλοδαποί ήταν αυτοί; Από ποια χώρα; Δε μας λένε οι αρχές! Κι ούτε δίνουν στη δημοσιότητα ολόκληρα τα ονόματά τους και βέβαια ούτε και τις φωτογραφίες τους. Δεν είναι πολύ περίεργο, που οι αρχές προστατεύουν από τη δημοσιότητα δύο «αλλοδαπούς» (σκέτο!) εμπρηστές;

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, οι δύο αλλοδαποί δήλωσαν υπήκοοι Συρίας, αλλά δε βρέθηκαν στην κατοχή τους διαβατήρια ή άλλα έγγραφα που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό τους. Κατά την ανάκριση υποστήριξαν ότι βρίσκονταν ανοιχτά του νησιού με πλωτό όταν αυτό αντιμετώπισε μηχανική βλάβη. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο δάσος για να τους εντοπίσουν, καθώς δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με άλλον τρόπο. Το πλωτό όμως δεν βρέθηκε!

Λοιπόν, χωρίς περιστροφές: μήπως πρόκειται για πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ σε διατεταγμένη υπηρεσία εμπρησμών των ελληνικών νησιών; Και γιατί άραγε το κρύβουν οι αρχές (δηλαδή το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, του κόντε-Δένδια);

(ΥΓ): Να θυμίσουμε, ότι πριν από χρόνια Τούρκοι πράκτορες αποκάλυψαν πως η ΜΙΤ έκαιγε τα ελληνικά δάση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου