Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών

26f9e0acb2f1b1aed5019815c30754c2_XL
Με τη λαμπρότητα που αξίζει διεξήχθη το 67ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενώσεως ΗΠΑ, και η έναρξη του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου στο Αλεξάνδρειο Κτήριο που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου από τις 8 έως 12 Ιουλίου 2013. Τη διοργάνωση του συνεδρίου την ανέλαβε η διοργανωτική επιτροπή με συντονιστές τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τον κ. Παναγιώτη Μητούλη.

Το 67ο Συνέδριο προσέφερε τα πάντα: παιδεία, κουλτούρα, διασκέδαση. Η τελετή και η δεξίωση που ακολούθησαν πρόβαλε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια την σημασία της πραγματοποίησης του συνεδρίου. Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι των φορέων που παραβρέθηκαν, ενώ τους παρευρισκόμενους  καλωσόρισαν οι Συντονιστές του κκ. Π. Μητούλης και Γ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, κ. Χατζηστεφανίδης.

Τίμησαν με την παρουσία τους τους Απανταχού Μακεδόνες και έδωσαν χαιρετισμό ο Υπουργός Μακεδονίας/Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αντώνιος Μαρκαντωνάτος. Επίσης έδωσαν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Γεώργιος Παπαθανασίου, ο αποχωρών Πρόεδρος του Αλεξανδρείου Ιδρύματος και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Δημήτρης Παντερμαλής.

Θερμό χαιρετισμό προς τους συνέδρους επίσης απεύθυναν οι αντιπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κκ Δημήτρης Μηνάς (Αυστραλία), Πατήρ Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου (Ευρώπη), Μιχάλης Κοντογεωργίου (Καναδάς), Τερέζα Νικολαϊδου (Οντάριο Καναδά) και η Αγγελική Ζαμάνη (Αφρική) που τόνισαν τη διαχρονικότητα των αξιών του ελληνισμού.

Ο κ. Χατζηστεφανίδης, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, υπογράμμισε ότι στους σκοπούς της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ είναι να υπερασπίζεται τα εθνικά θέματα, τις ιστορικές αλήθειες και τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού. "Συνεχίζουμε τη δράση μας με αμείωτο ενδιαφέρον για τη Μακεδονία μας, με δικτύωση του απανταχού ελληνισμού," τόνισε ο κ. Χατζηστεφανίδης. Ο νεοεκλεγείς Ύπατος Πρόεδρος κ. Δημήτρης Χατζής ανέφερε: "οι σημερινές μέρες είναι δύσκολες για τον ελληνισμό, με πολλές προκλήσεις, εμείς όμως θα βγούμε νικητές. Το οφείλουμε στη νέα γενιά".

Στις εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη, 11 Ιουλίου εκλέχτηκαν οι κάτωθι:  
Δημήτρης Χατζής-Ύπατος Πρόεδρος
Χαράλαμπος Σταθόπουλος- Ύπατος Αντιπρόεδρος
Μαρία Κοτοπούλου-Β’ Αντιπρόεδρος (Πρόεδρος Νεολαίας)

Θωμάς Ρήγας -Ύπατος Γραμματέας

Σοφία Στρουμπάκη – Ύπατη Ταμίας
Δημήτριος Τασσόπουλος – Βοηθός Ταμία

Επίσης, κατά περιφέρειες κυβερνήτες εκλέχτηκαν οι εξής:

Ροδή Βασιλειάδου Μητκώνη, Ιορδάνης Αλεξιάδης, Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, Σοφία Μέσκου, Χρήστος, Παπαδήμας, Μαρία Χατζηνάκου, Αλέξανδρος Οξύζογλου, Νίκος Κομνηνός, Θωμάς Μάντης.




Επίσης την 11η Ιουλίου διεξήχθησαν οι εκλογές του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου (ΔΙΜΜΑ). Η δε σύνθεσή του έχει ως εξής:
Ανωτάτη Αρχή του ΔΙΜΜΑ (ΔΣ στις ΗΠΑ):
Πρόεδρος ΑΑ: Νίνα Γκατζούλη
Α’ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Μπαλτατζής, Ιατρός.
Β’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Παπαδόπουλος
Γραμματέας: Στέλιος Κυριμλής
Ταμίας: Δημήτριος Τασσόπουλος
Εκτελεστική Γραμματεία του Αλεξάνδρειου (σύνθεση ΔΣ στην Ελλάδα)
Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας: Διονύσης Πασχάλης.
Οικονομικός Διευθυντής: Αθανάσιος Μαντζούκας.
Γενικός Γραμματέας: Δημήτριος Γιουματζίδης
Αντιπρόεδρος: Επαμεινώνδας Φαχαντίδης
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Καζταρίδης
Υπεύθυνος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων: Χρήστος Γαλλής - Πρεσβευτής του Αλεξανδρείου.
Μέλη Συμβουλευτικής Επιτροπής:
Παντελής Νίγδελης
Λίτσα Χατζή
Αναστάσιος Παπαναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου