ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ «Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Ελλάδας»


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικροτούν τις προσπάθειες της Ελλάδας να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και να θέσει τα θεμέλια για περισσότερη ευημερία στο μέλλον», τονίζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο των Ελλήνων.
«Επαινούμε το λαό της Ελλάδας για την αντοχή και τη γενναιότητά σας σ' αυτές τις δύσκολες οικονομικές στιγμές» τονίζει ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι «στεκόμαστε αλληλέγγυοι μαζί σας στις προσπάθειες να αποκαταστήσετε την οικονομική ανάπτυξη και την σταθερότητα».
Ο κ. Κέρι αναφέρει ότι, εκ μέρους του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, συγχαίρει τον Ελληνικό λαό για την 192η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στις 25 Μαρτίου.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τονίζει ότι «οι αρχαίοι Έλληνες διαμόρφωσαν τις αρχικές αρχές της δημοκρατίας, τα ιδανικά που αποτελούν τη βάση του δικού μας συστήματος διακυβέρνησης», επισημαίνοντας ότι «τιμώντας την ίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναγνωρίζουμε τη θετική κληρονομιά της διακυβέρνησης για τους ανθρώπους από τους ανθρώπους και που σήμερα παραμένει ακλόνητη».
Ο κ. Κέρι υπογραμμίζει ότι «γιορτάζουμε επίσης τους βαθείς δεσμούς φιλίας και στενής συνεργασίας μεταξύ των πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών που βασίζονται στις κοινές αξίες μας και στην ισχυρή δέσμευσή μας για την ελευθερία».
Καταλήγοντας, σημειώνει: «Όπως μπορείτε, γιορτάσετε αυτή την ξεχωριστή ημέρα, γνωρίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εταίρος και φίλη (χώρα).
Προσβλέπουμε στην εμβάθυνση της συνεργασίας μας στα χρόνια που έρχονται για περισσότερη ασφάλεια και ευημερία στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου