Πως η αριστερά προσπαθεί να ποινικοποιήσει την «Χρυσή Αυγή»


Συνεχίστηκε χτές το πρωί η ένταση στην περιοχή της Κορινθίας, καθώς στα δικαστήρια της Κορίνθου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου στην περιοχή του Λουτρακίου όπου είχαμε μία μίνι σύρραξη μεταξύ "αντιφασιστών" και φίλων της Χρυσής Αυγής.
Συλληφθέντες και από τις δύο πλευρές, σε μία περίπτωση που έκανε μπάμ ότι επρόκειτο για μια εντελώς απρόκλητη επίθεση από πλευράς των αντιφασιστών, οι οποίοι επιχείρησαν να χτυπήσουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα.
Βέβαια χτές κυκλοφόρησε ολόκληρο ένα μακράς διαρκείας βίντεο, στο οποίο φαίνεται με κάθε λεπτομέρεια ο τρόπος με τον οποίο οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν κράτησαν "ίσες αποστάσεις" αλλά φρόντισαν με κάθε τρόπο να επιτεθούν στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιώντας μάλιστα δακρυγόνα για να τους ... κυνηγήσουν μακρυά από τον χώρο όπου λάμβανε χώρα η κατάθεση στεφάνων.
Την ίδια στιγμή που οι αριστεριστές που ξεκίνησαν τις φασαρίες - μεταξύ τους και ο συγκεκριμένος κύριος που έκανε την επίθεση - απλά κοιταζόντουσαν με τους αστυνομικούς. Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η παρέμβαση ενός ασπρομάλλη, ο οποίος κατά την σύλληψη του ενός "αντιφασίστα" μιλάει σε οικείο τόνο στον αστυνομικό υπεύθυνο, λέγοντάς τους "δεν τον ξέρεις, ο γιός μου είναι", προφανώς εκνευρισμένος.
Η όλη κατάσταση πάντως - ακόμη και με δεδομένη την διαθεσιμότητα και την διενέργεια ΕΔΕ εις βάρος του Αστυνομικού Διευθυντή της περιοχής - είναι καταφανώς ένα καραμπινάτο παράδειγμα του τι πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον ως κύρια "πολιτική" κατά της Χρυσής Αυγής.
Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που γράφαμε σχετικά και από ό,τι φαίνεται διαβάσαμε καλά το σχέδιο "ανάσχεσης" της Χρυσής Αυγής.
Απέναντι λοιπόν σε αυτή την κατάσταση από ό,τι φαίνεται έχει αναδειχθεί ως λύση μία διμέτωπη πίεση κατά της Χρυσής Αυγής. Από την μία πλευρά η ΝΔ στην κυβέρνηση και οι ΑΝΕΛ φροντίζουν με κάθε τρόπο να μην “νομιμοποιούν” πολιτικά την Χρυσή Αυγή, μη αποδεχομενοί την ως “μέρος” της δεξιάς, ακόμη και σε μια ακραία εκδοχή της, κάτι που δεν φαίνεται να ενοχλεί ιδιαίτερα την Χρυσή Αυγή. Ταυτόχρονα όμως φροντίζουν να “ναρκοθετούν” ποινικά και νομικά τους χώρους όπου η Χρυσή Αυγή μπορεί να επεκτείνει τις δραστηριοτητές της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος δήλωσε ότι θα αντιμετωπισθεί πειθαρχικά όποιος γιατρός συμμετέχει στην πρωτοβουλία “Γιατροί με Σύνορα” της Χ.Α.
Η πολιτική και προπαγανδιστική παρουσία της Χρυσής Αυγής, βασίζεται στην άμεση δράση της. Όπως όμως και κάθε άλλη μορφή “προπαγάνδας” η επανάληψη αφαιρεί από την αξία της κάθε δράσης. Έτσι οι “δράσεις” της Χρυσής Αυγής, που μοιράζει φαγητό σε Έλληνες, έχουν αρχίσει να χάνουν την λάμψη τους. Και ό,τι περαιτέρω προσπαθεί να κάνει, θα ναρκοθετείται με τον ίδιο τρόπο που ναρκοθετήθηκε η προσπαθειά της για την δημιουργία ιατρικών υποδομών. Το εάν θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια η Χ.Α.
Είναι κάτι που θα δούμε. Η άλλη πλευρά της άμεσης δράσης είναι τα εκτός κατεστημένου πολιτικού ορίου happenings της Χρυσής Αυγής, όπως π.χ. τα γκρεμίσματα πάγκων αλλοδαπών λαθρεμπόρων που είδαμε. Αυτά πλέον από ό,τι φαίνεται έχει πέσει διαταγή άνωθεν να αντιμετωπίζονται άμεσα όχι μόνο από αστυνομικής πλευράς, αλλά πολύ σημαντικότερα από εισαγγελικής πλευράς. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει εισαγγελέας που να έχει αναλάβει “επ' ώμου” τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν θα προκαλούσε έκπληξη εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Έτσι η “δεξιά” φροντίζει να περιχαρακώσει κοινωνικά και πολιτικά την Χρυσή Αυγή, στερώντας της όσο μπορεί τις δυνατότητες μαζικής διείσδυσης στο κοινωνικό σύνολο.
Το άλλο μέτωπο είναι αυτό της αριστεράς. Η αριστερά έχει αναλάβει έναν άλλο ρόλο. Αυτόν του “λερώματος” της Χρυσής Αυγής και της “ποινικοποιησής” της. Όπου η Χρυσή Αυγή – στο πλαίσιο των νόμιμων δραστηριοτήτων της – τολμά να εμφανιστεί έχουμε δεδομένες αντισυγκεντρώσεις, επεισόδια και ούτω καθ' εξής. Η αριστερά έχει δύο στόχους. Από την μία να προκαλέσει την σύνδεση που χρειάζονται τα ΜΜΕ μεταξύ βίας και Χρυσής Αυγής. Και καθώς στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχει βία, δημιουργούνται αντισυγκεντρώσεις έστω και από δέκα είκοσι άτομα, σπάνε μαγαζιά, βιτρίνες και αυτόματα γίνεται ο συνειρμός στα κεφάλια των παθητικών ενημερωμένων από την τηλεόραση πολιτών.
Και από την άλλη πλευρά ελπίζει η αριστερά σε κάποιο μέλος της Χρυσής Αυγής που πιθανώς θα “ξεφύγει” και θα τους δώσει έτσι αυτό που θέλουν ή ποντάρουν στην πολιτική απειρία στελεχών της Χρυσής Αυγής για να κάνουν λάθη που θα εκμεταλλευτούν ακόμη και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα τα ΜΜΕ.
Το μόνο που πέσαμε έξω, ήταν ότι δεν περιμέναμε μία τόσο απροκάλυπτα εχθρική στάση της αστυνομίας κατά της Χρυσής Αυγής. Ενώ γράφαμε ότι η αστυνομία και οι αρχές θα περιόριζαν τις "άμεσες δράσεις" της Χρυσής Αυγής, βλέπουμε στην πραγματικότητα οι συμμετέχοντες σε ο,τιδήποτε φέρει την ταμπέλα της Χ.Α. να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, ακόμη και όταν υπερασπίζονται τον εαυτό τους.
Την ίδια στιγμή που οι βουλευτές της αριστεράς διενεργούν ελέγχους σε αστυνομικούς - και βγάζουν τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο - οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δέχονται τα δακρυγόνα των αστυνομικών. Δεν έχουμε αποδείξεις γι' αυτό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η Αστυνομία στην περίπτωση του Λουτρακίου φαίνεται να υποδεικνύει ότι υπήρχαν πρότερες διαταγές να μην διστάσουν να χρησιμοποιήσουν όχι μόνο δακρυγόνα αλλά και βία. Και μάλιστα απευθείας προς την πλευρά της Χρυσής Αυγής και όχι αυτής των επιτιθέμενων.
Τα δε κανάλια αντιμετώπισαν με μια εκπληκτική "ουδετερότητα" το ζήτημα, υπονοώντας μάλιστα ότι οι φίλοι και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις διάφορες εκδηλώσεις "προσέβαλλαν" τους παρισταμένους και μόνον με την ... υπαρξή τους!
Και όπου όμως δεν υπήρχαν πρόχειροι "αντιφασίστες" όπως στο Λουτράκι, επιστρατεύτηκαν άλλα μέσα. Τουλάχιστον αυτό κατήγγειλε ο βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ Μ. Αρβανίτης στην Βουλή. Ο οποίος κατήγγειλε πως ο Δήμαρχος Καλάβρύτων Θανάσης Λαζουράς με την συμβολή του βουλευτή της ΝΔ δεν του επέτρεψαν να καταθέσει στεφάνι στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα.
Ο κ. Αρβανίτης διαμαρτυρήθηκε έντονα και κατήγγειλε τον κ. Νταβλούρο. Αυτή η σύμπτώση της ακροαριστεράς και της ΝΔ, αποδεικνύει ξεκάθαρα το τι θα δούμε τους επόμενους μήνες.
Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς η τρικομματική κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να θέλει τα φώτα της δημοσιότητας να μην βρίσκονται επάνω της, επάνω στο τι πράττει και το πώς διαχειρίζεται την εξουσία. Και τέτοιου είδους τηλεοπτικά "events" που καλλιεργούν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα και φοβίζουν τον μέσο Έλληνα, είναι διπλά χρήσιμα.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου