Τι συμβαίνει με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής; (''εξαφανίστηκε'' ως εταιρία)

Ξαφνικά, ''εξαφανίστηκε'' από την βάση δεδομένων της Πολιτείας (State) Νέας Υόρκης, η μη κερδοσκοπκή εταιρία (corporation) ''Greek Orthodox Archdiocese of America'', με 501(c)3 nonprofit και αριθμό στο ΙRS, EIN: 13-1632516. Ακόμα και όταν κλείνει μία εταιρία, παραμένει στην βάση δεδομένων με την ένδειξη ''dissolved corporation''. Παραμένει και όταν αλλάζει όνομα ή έδρα.
Τι συμβαίνει;;; Την έκλεισε η Πολιτεία Νέας Υόρκης;;; Υπάρχει πιθανά πρόβλημα με την βάση δεδομένων, αν και γιά άλλες εταιρίες δεν φάνηκε πρόβλημα τεχνικό;;; Μήπως οι ''ποινές'' στους δύο μητροπολίτες στις ΗΠΑ από την αστεία...''σύνοδο Βαρθολομαίου'' στόχο είχαν να στρέψουν την προσοχή αλλού και πραγματικά υπάρχει σοβαρό νομικό πρόβλημα με την ''εταιρία'', που π.χ. (υποθετικά) σχετίζεται με τις απάτες στην υπόθεση ''χρήματα γιά ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου'' στο κάτω Μανχάτταν ή με τις πολλαπλές αγωγές εναντίον της γιά ''σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων'' από παπάδες;;;
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' θέτει το ερώτημα. Η Ομογένεια ΑΠΑΙΤΕΙ ξεκάθαρες εξηγήσεις.

Οφειλόμενη απάντηση στον (ψεύτη) αρχιεπ. Ελπιδοφόρο
Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε, εκτός των άλλων και τα ακόλουθα (10-10-2020): «...Σήμερα αισθανόμαστε ευλογημένοι διότι με την απόφασή του αυτή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας δίνει την εξαιρετική ευκαιρία να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί την Εκκλησία μας εν όψει της επετείου των 100 ετών της. Όλοι μαζί, κληρικοί και λαϊκοί, θα συμμετάσχουμε σε μικτή επιτροπή με το Πατριαρχείο μας και θα αναπτύξουμε και θα ολοκληρώσουμε ένα νέο σχέδιο με νέες προοπτικές για την Ορθοδοξία στην Αμερική τα επόμενα 100 χρόνια. Θα συστήσουμε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο μια κοινή επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις σημερινές ανάγκες και τη δυναμική της Αρχιεπισκοπής μας και θα ετοιμάσει το σχέδιο για το νέο μας Σύνταγμα. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι θεόπνευστη και ευοίωνη, διότι έρχεται μερικές μέρες πριν από την ονομαστική εορτή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου....Βεβαίως ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος ήταν αυτός που στα 37 χρόνια αρχιεπισκοπίας του μεταμόρφωσε την Αρχιεπισκοπή μας, προσδίδοντάς της πρωταγωνιστικό ρόλο στην αμερικανική κοινωνία...».
Τα ''ωραία λόγια'' ήταν η τακτική των φαύλων και επιζήμιων. Αρχικά, απλά του λέμε ότι είναι πολύ μικρός γιά να συγκριθεί, έστω έμμεσα και κουτοπόνηρα, με τον Ιάκωβο. Ο Ιάκωβος ήταν ενωτικός και δημιουργικός. Ο Ελπιδοφόρος, είναι το αντίθετο.
Φαίνεται ότι ο Ελπιδοφόρος πιστεύει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους και ανιστόρητους-άσχετους, τους οποίους μπορεί να εξαπατά, κατά την συνηθισμένη πρακτική του, στους 16 μήνες ''ποιμαντορίας'' του.
Του λέμε ότι, ο μακαριστός Ιάκωβος, μεγαλούργησε την τότε ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής'', επειδή αυτή δεν ήταν ''παραμάγαζο'' του Πατριαρχείου. Ο Ιάκωβος, άσχετα αν συμφωνούσε κανείς μαζί του ή όχι, ήταν ηγέτης σεβαστός, όχι ''της πλάκας'' όπως ο Ελπιδοφόρος. Η Αρχιεπισκοπή μεγαλούργησε όσο δεν ήταν ''θυγατρική επιχείρηση'' ιδιοκτησίας του ''φιλελληνικού'' Πατριαρχείου. 'Οταν αποφάσιζε αυτή γιά το σήμερα και το αύριο, χωρίς τις ''θανατηφόρες'' παρεμβάσεις του ''Φαναρίου''.
Η παρακμή και αποσύνθεσή της άρχισε επί διαιρετικού, φιλοχρήματου πατρ. Βαρθολομαίου, από μέσα δεκαετίας '90 όταν ανάγκασε τον Ιάκωβο σε παραίτηση και διάσπασε την Αρχιεπισκοπή, αργότερα, σε Μητροπόλεις. Τώρα θέλει να ξανακάνει την Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ ''ενιαία'', καταργώντας τις Μητροπόλεις, απόλυτα ελεγχόμενη από ένα ''θρησκευτικό ίδρυμα'' στην Τουρκία!!!
Αυτό είναι το ''θεάρεστο έργο'' της... ''συνόδου Βαρθολομαίου'', της αυθαιρεσίας, που μας παρουσιάζει, χωρίς ντροπή και αξιοπρέπεια, ως... ''μεγάλο επίτευγμα'', ο Ελπιδοφόρος;;; Η ολική μετατροπή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (ΗΠΑ) σε ''παραμάγαζο'' ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου, το οποίο, ως τουρκικό 'Ιδρυμα, θα αποφασίζει στην Κων/πολη, με τους αργόσχολους και άσχετους με Αμερική μητροπολίτες της αστείας ''συνόδου Βαρθολομαίου'';;;
Υπάρχει κι ένα εύλογο ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ο αρχιεπίσκοπος δεν έφερε το θέμα αλλαγές ''συντάγματος'' (καταστατικού) στην ''Κληρικο-Λαϊκή Συνέλευση'' που υποτίθεται είναι το ''ανώτατο όργανο'' της Αρχιεπισκοπής, αλλά έβαλε τον ''αφέντη-πατριάρχη'' να το πράξει, με ''φιρμάνι'';;; ΠΟΙΟΥΣ νομίζει ότι κοροϊδεύει-εξαπατεί;;; Ούτε τα προσχήματα;;; Κια μετά ''διαμαρτύρεται'' που τον αποκαλούμε ''βρώμικο''.
Βαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος, ως κομπλεξικοί, αρχο/εγω-μανείς εκκλησιαστικοί ''αφέντες-δικτάτορες'', εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, που ήθελε και θέλει ''διάλυση'' της Ομογένειας ΗΠΑ και των Ιδρυμάτων -βασικά εκκλησιαστικών- που αυτή έχτισε και συντηρεί. Τους βοηθούν ξεπουλημένα και ασοβάρευτα ΜΜΕ όπως π.χ. οι εφημερίδες ''Εθνικός Κήρυξ'' Νέας Υόρκης και ''Καθημερινή'' Αθηνών. (Αξιοσημείωτη, εντυπωσιακή και η αδιαφορία ελληνικών κυβερνήσεων).
ΠΟΙΟΥΣ νομίζει ότι κοροϊδεύει ο αρχιεπίσκοπος, στον οποίον η Ομογένεια ουδεμία εκτίμηση έχει;;;Τι σεβασμό να έχει η Ομογένεια στα ρασοφόρα αρπακτικά (χρήμα), που νομίζουν ότι θα... ''αφεντεύουν'' ως δικτάτορες;;; Με Ελπιδοφόρο, Καρλούτσο, Κατσιματίδη κ.ά., θα... πορευτεί η Αρχιεπισκοπή, ΥΠΟ το Πατριαρχείο;;
Αυτοί είναι η βασική αιτία που άδειασαν οι εκκλησίες (πριν κορωνα-ιό). Η Ομογένεια έπαθε, έμαθε και κάθεται μακριά, γνωρίζοντας ότι ο τελικός στόχος των ''Φαναριωτών'' είναι το ξεπούλημα των κτιρίων-οικοπέδων των ενοριών-εκκλησιών, που άρπαξαν με δόλιο τρόπο, με την σύμπραξη των επίορκων-κομπλεξικών ''σερνόμενων'' Μητροπολιτών. Επί Βαρθολομαίου, ΜΟΝΟ το χρήμα ενδιέφερε το αποκαλούμενο και ... ''σεπτόν Πατριαρχείο''. Και ''κατά σύμπτωση'', οι πράξεις τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, που πάντα ήθελε υποβαθμισμένη-διαλυμένη ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ.
Σημ.: Είναι θλιβερό το γεγονός ότι δουλοπρεπείς ''νεο-ραγιάδες'' στην Νέα Υόρκη, ''γιά μιά χούφτα δολάρια'' (π.χ. ''χαβούζα Διαματάρη, Εθνικός Κήρυξ''), χειροκροτούν(!!!) Βαρθολομαίο και Ελπιδοφόρο, που έγιναν ''ιδιοκτήτες'' των εκκλησιών της Αρχιεπισκοπής που έχτισαν και συντηρούν οι Ομογενείς, αδιαφορώντας γιά τα ''θέλω'' και τα συμφέροντα της Ομογένειας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου