Σαμαράς απο το Ισραηλ!!!: Θα εξαφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου







«Μηδενική ανοχή στον νεναζισμό, θα εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου», διακήρυξε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ στην Ιερουσαλήμ.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ντροπή για οποιαδήποτε χώρα και για την Ελλάδα που έχασε το 10% του πληθυσμού της κατά την διάρκεια της κατοχής. Πρόσθεσε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή και ότι πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί.
«Η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, αποδίδοντας τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την στρατηγική σχέση μακρά πνοής που οικοδομούν τα τελευταία χρόνια Ελλάδα και Ισραήλ, μία σχέση που βασίζεται στις κοινές αξίες, στην μακρά ιστορία των δύο χωρών αλλά και στο ότι αποτελούν πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ειδική αναφορά έκανε στις μεγάλες ενεργειακές πηγές που υπάρχουν στις δύο χώρες και που μπορούν να αποτελέσουν την βάση για κοινή εκμετάλλευση στην παραγωγή και στην διακίνησή τους.
Ο κ. Σαμαράς θύμισε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Ελλάδα έκανε ένα τολμηρό βήμα αναγνωρίζοντας το Ισραήλ όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Πρώτα η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε οικονομικά και πολιτικά, ακολούθως η Ελλάδα από πρόβλημα έγινε σημείο σταθερότητας. Μέχρι πέρυσι πολλοί μιλούσαν για έξοδο από την Ευρώπη. Τώρα κανείς δεν μιλά για έξοδο όλοι μιλούν για επιστροφή στην ανάκαμψη τους πρώτους μήνες του 2014 μετά από έξι χρόνια ύφεσης, είπε ο πρωθυπουργός.
«Είδα και στην Αμερική αυτό που βλέπω κι εδώ έναν βαθύ σεβασμό για μία χώρα που κάνει θυσίες για να διατηρήσει την θέση της στην Ευρώπη», ανέφερε ο ο κ. Σαμαράς.
Ακολούθως αναφέρθηκε στις απώλειες της κρίσης. Όπως είπε, η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της, η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 27% και το βιοτικό επίπεδο έπεσε κατά 40%. Παράλληλα όμως υπάρχουν θετικά στοιχεία, η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους που έχει γίνει ποτέ χωρίς χρεοκοπία. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013 και ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να αρχίσει οποιαδήποτε στιγμή. Από το 2009 μείωσε το έλλειμμα κατά δεκαπέντε μονάδες.
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους Ισραηλινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι το επενδυτικό κλίμα αλλάζει και η χώρα γίνεται φιλική στην επιχειρηματικότητα όπως δείχνει και το γεγονός ότι μία σειρά μεγάλες εταιρείες από την IBM μέχρι την Nestle δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
Βενιζέλος προς Ισραηλινούς επιχειρηματίες: Επενδύστε στην Ελλάδα
«Αδράξτε την ευκαιρία και επενδύστε στην Ελλάδα», είπε προς τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος αναφέρθηκε στην βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι έχει πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην Ευρώπη και όχι έχει κάνει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η σχέση Ελλάδας Ισραήλ δεν είναι βραχυπρόθεσμη αλλά βασίζεται σε ιστορικά δεδομένα και κοινές αξίες.
Στο φόρουμ απευθύνθηκε και ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Σιλβάρ Σαλόμ ο οποίος έκανε εκτεταμή αναφορά και συνεχάρη την εληνική κυβέρνηση για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Κάλεσε επίσης του Ισραηλινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Ο κ. Σαλόμ είπε ότι είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό ο οποίος του είπε να περάσει ο αγωγός που θα μεταφέρει το ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη από την Τουρκία. «Δεν το θέλω μέσω Τουρκίας αλλά μέσω Ελλάδας, ο αγωγός θέλουμε να περάσει μέσα από την Ελλάδα στην Ιταλία και στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλόμ χειροκροτούμενος από το ακροατήριο.
Από τις συζητήσεις που είχαν οι κυβερνητικοί παράγοντες με εκπροσώπους Ισραηλινών εταιρειών προέκυψε έντονο το ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο του ελληνικού που ήδη έχει πάρει τον δρόμο των προσφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου