Η διακομματική αποτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής έγινε... άγαλμα

1falexander


Τα οσα εγιναν στις 2ι Ιουνιου ήταν μια πραγματικά λυπηρή ημέρα για την πατρίδα μας. Όχι, δεν αναφέρομαι μονάχα στην ψήφο εμπιστοσύνης την οποία ζητούσε ο Γιώργος Παπανδρέου και την οποία τελικά πήρε.

Δεν είναι μόνο η πολιτική το ζήτημα. Κάποια ζητήματα είναι πολύ πιο πέρα από την πολιτική, καθώς οι συνέπειές τους πάνε πολύ πιο μακρυά από μία ή ακόμη και δύο τετραετίες.

Αναφερόμαστε στο ότι χθες, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα άγαλμα που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τις προθέσεις των βορείων γειτόνων μας. Αλλά και ένα άγαλμα – καθρέφτης της διαχρονικής αποτυχίας των ελληνικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του κρατιδίου των Σκοπίων.

Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία των σκοπιανών, οι οποίες έκαναν επί της ουσίας επίδειξη τσαμπουκά έναντι τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελέχη της οποίας τους καλούσαν να μην προβαίνουν σε πράξεις που προκαλούν την Ελληνική πλευρά.

Με την κίνηση όμως αυτή, της τοποθέτησης του αγάλματος, δύο περίπου εβδομάδες πριν την επίσημη ημερομηνία, οι σκοπιανοί... ξεμπερδεύουν με αυτές τις παραινέσεις και δείχνουν το πόσο αποφασισμένοι είναι. Και απογυμνώνουν και σε διεθνές επίπεδο την χώρα μας, καθώς είναι βέβαιο ότι αυτή στο όνομα της “σταθερότητας” στην περιοχή δεν πρόκειται να προβεί σε καμία κίνηση σε διεθνές επίπεδο, παρόλο που έχει με το μέρος της ακόμη και αυτές τις τελευταίες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Κύκλοι από την άλλοι αναφέρουν ότι τα Σκόπια ενθάρρυναν προς αυτό τον τσαμπουκά κάποιοι άλλοι γείτονές μας, όχι από τα βόρεια αλλά από τα ανατολικά, οι οποίοι τους έφεραν ως παράδειγμα για την ελληνική ατολμία τις μηδενικές αντιδράσεις της χώρας μας στις διάφορες δικές τους προκλήσεις.

Το ζήτημα (προς μικρή μας έκπληξη) δεν έφερε στην Βουλή κάποιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, αλλά ο κ. Καράογλου, από την Νέα Δημοκρατία.

Στην ερώτησή του αυτή αναφέρει: Δυστυχώς οι προκλήσεις από μεριάς των Σκοπιανών δεν έχουν τελειωμό. Η ανεκτικότητα της Ελληνικής πλευράς και η παράταση στην επίλυση του μεταξύ μας προβλήματος του ονόματος, δίνει το περιθώριο στην αλαζονική κυβέρνηση των Σκοπίων να συνεχίζει την παραχάραξη της ιστορίας με όλο και κλιμακούμενη ένταση. Τελευταίο επεισόδιο το νεοανεγερθέν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έστησαν σε κεντρική πλατεία της Σλαβικής πόλης. Από καιρό υπήρχε η σχετική πληροφορία, αλλά ελπίζαμε ότι στα πλαίσια της διπλωματικής οδού, θα μπορέσει η Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την εξέλιξη αυτή. Με θλίψη και οργή, όμως, είδαμε σήμερα φωτογραφίες από την επίσημη τοποθέτηση του αγάλματος, που πλέον αποτελεί γεγονός, ενώ πλέον ετοιμάζονται και για τα επίσημα αποκαλυπτήριά του.

Και ρωτά τον νέο υπουργό εξωτερικών ο κ. Καράογλου Τι ενέργειες έχει κάνει ως σήμερα το υπουργείο εξωτερικών για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, αλλά και πώς θα αντιδράσει τώρα.

Εάν πούμε στον κ. Καράογλου όμως ότι και το ίδιο του το κόμμα η ΝΔ, έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατρακύλα της χώρας μας στο ζήτημα αυτό θα το παραδεχθεί;

Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε παρά να τον επαινέσουμε για την πρωτοβουλία του.
Υπάρχει όμως ακόμη μία σημαντική ερώτηση για τον κ. Καράογλου και όλη την ΝΔ. Στηρίζει το κόμμα του την κίνηση της τοποθέτησης αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα;

Θα κινηθεί ο κ. Κακλαμάνης έστω ως αντιπολίτευση πλέον, για να πετύχει αυτό που δεν έκανε επί οκτώ χρόνια ως Δήμαρχος; Που είχε φτάσει μέχρις σημείου να βάλει την βάση, αλλά τελικά δεν μπήκε ποτέ το άγαλμα;

Και μήπως μπορεί ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος στην αρχή της δεύτερης θητείας του διαβεβαίωνε τους πάντες ότι το άγαλμα θα τοποθετηθεί, ποιός ή τι παρέμβει και δεν έγινε κάτι τέτοιο;

Δημήτρης Παπαγεωργίου

7 σχόλια:

  1. Φταιμε ολοι Απο την εποχη Μητσοτακη που ελεγε [ποιος θα το θυμαται σε 10 χρονια] εως τον σημερινο ΓΑΠ που εχει κανει τα παντα αυτος και τα απειρου καλλους συντροφια του για να διαλυσει βασει σχεδιου εντεταλμενου, αυτον τον τοπο καιαυτον τον λαο. Μηπως ξεχνατε τα εργα του κου Λιανη με τους Σκοπιανους ,τα εργα ολων των δηθεν δημοκρατων πασοκων και Συριζα για να διαστρευλωθει η ιστορια μας η γλωσσα τα ηθη και οι παραδοσεις μας.Ξεχνατε μηπως οτι ομονος που αντεδρασε δυο φορες επισημα στην Σκοπιανοαμερικανικη πολιτικη ηταν ο Κ . Καραμανλης [ ο νεωτερος] και αμεσως βρεθηκε να καιγεται ολλη η ελλαδα [365 φωτιες ημερησια] διαδηλωσεις , γνωστοι αγνωστοι, πουλημενοι δημοσιογραφοι,λεηλασιες φωτιες στο κεντρο της πρωτευουσας και τελος ο ερχομος του Σωτηρα μας ΓΑΠ που θα εδινε λυσεις και μας εδωσε δεμενους πισθαγκωνα στους Αμερικανοσαξωνες Ποιος ψηφισε και αποφασισε? Ο κυριαρχος λαος!!!!!!!!!! ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Το ζήτημα (προς μικρή μας έκπληξη) δεν έφερε στην Βουλή κάποιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, αλλά ο κ. Καράογλου, από την Νέα Δημοκρατία!!!

    Αυτο ειναι ψεμμα!!!!


    http://www.thanos-plevris.gr/e...


    Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια (Εξωτερικών)
    logo erwthseis.JPG

    ΕΡΩΤΗΣΗ

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Θέμα: Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια

    Όπως δημοσιεύτηκε στον ελληνικό αλλά και στον διεθνή Τύπο, εντός των ημερών ξεκινούν οι εργασίες στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, για την ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ύψους 22 μέτρων. Αυτή η προκλητική, αήθης και υβριστική για τον Ελληνισμό πράξη των σκοπιανών, έρχεται ως αποκορύφωμα των συνεχών τους προκλήσεων.

    Ερωτάσθε,

    Προτίθεστε να αντιδράσετε στην απαράδεκτη αυτή ενεργεία, και να καταγγείλετε τους σκοπιανούς διεθνώς ως παραχαράκτες της Ιστορίας;

    Αθήνα 16.06.2011
    Οι ερωτώντες Βουλευτές

    Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

    Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Καρά-ογλου, να πάει να τα πει αυτά στον Κωστάκη τον Καρα-αμαν-αλή, που πριν από τρία μόλις χρόνια - όντας μαθητευόμενος πρωθυπουργός (το πάθαμε κι αυτό) - είχε παραδώσει το όνομα "Μακεδονία" στους σκοπιανούς και έθετε την κόκκινη γραμμή στον γεωγραφικό προσδιορισμό και μόνο (Άνω ή Βόρεια Μακεδονία). Το λεγόμενο "Βέτο" εκεί το έθεσαν ο Κωστάκης και η Ντορούλα! Στον γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι στο όνομα! Το όνομα τους το χάρισαν, χωρίς καν να ρωτήσαν τον ελληνικό λαό! Ο Καρά-ογλου ας πάει να κάνει τον ενδιαφερόμενο και τον παλληκαρά στον καθρέφτη του! Και ας φτύσει για να τον καθαρίσει κι απ' την σκόνη! Αλλά δεν φταίνε αυτοί! Φταίει ο ελληνικός λαός που ψηφίζει τόσα χρόνια τα δύο καταστροφικά κόμματα εξουσίας (Πα.Σο.Κ - Ν.Δ)! Αν δεν ξυπνήσουν αυτοί οι λεγόμενοι " Έλληνες Πολίτες " ψηφοφόροι, που με τις επιλογές τους έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα, βάζοντας το προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό, δεν θα υπάρξει σωτηρία για την χώρα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γείτονική χώρα ( μην χεσω ) δειχνει ποσο κομπλεξικοί είναι!!

    Αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω γιατί είμαστε βόδια!!!Πόσοι Ελληνες πηγαίνανε στα Σκόπια γιά να Σκορπισουν τα λεφτά τους στα καζίνα???Η ξεχάσαμε τον (τώρα πλέον ) υπερπατριώτη Θοδωράκη που έκανε το 1997 συναυλια στους γυφτους του Τίτο ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ..ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ Κ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Κ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ..ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΉ ΤΟΥς ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ..ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΙ? ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ;; ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MA TI LETE TORA Ke PAPAGEORGIOU? OLOI AUTOI ANHKOUN STON XORO TON LAMOGION KAI TON ETHNOPRODOTON-MHDENISTON KAI MOIRAZAN XALAKIA STOUS MOUSOULMANOUS STHN PLATEIA KOTZIA KAI ESXIZAN TA IMATIA TOUS GIA TZAMI STHN ATHINA KAI KINAIDO-PARELASEIS EINAI OLOI TOUS..KARA-OGLOU!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε μου δεν φταινε μονο αυτοι. Φταιμε και μεις ολοι οι αλλοι γιατι πρωτον τους ψηφισανε καιδευτερον τους αφηνουμε να μας καταστρεψουν. Το συνταγμα δεν λεει οτι αυτο και η χωρα βασιζεται στον πατριωτισμο των ελληνων? Τοτε τι κανουμε εμεις? Βλεπεις για λογους δημοκρατιας καταργηθηκε η θανατικη ποινη[Χα..Χα...Χα...] Η μονη αξια πληρωμη σε απατριδες προδοτες καταστροφεις του εθνους και των επομενων γενεων .Εχω επιγνωση του τι υποστηριζω φιλε γιατι απο παπου προς παπου δεν εχουμε δηλωσει αποντες απο κανενα αγωνα για την πατριδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή