Και… «Μακεδονο-Ελληνικό» λεξικό με χρήματα Ελλήνων!

lexiko


Δεν είναι μόνο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, όπως και το Άγαλμα του Φιλλίπου του Β', το οποίο το κρατούσαν 2,5 χρόνια σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων(!) για να το «φυτέψουν» σε άλλη πόλη του κρατιδίου, που δείχνουν τη χρεοκοπία της εξωτερικής μας πολιτικής.

Συμφώνως με μεταδόσεις πολλών σκοπιανών ΜΜΕ (όπως το «Sitel» της 18ης Ιουνίου 2011), αναφέρεται ότι «η Αθήνα (δήθεν) αναγνωρίζει «εμμέσως», την ύπαρξη της «μακεδονικής» γλώσσης, αφού υποστήριξε (;) και βοήθησε (;) στην εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού!».

Το Λεξικό θα προωθηθεί από τις Βρυξέλλες και θα τυπωθεί στην Θεσσαλονίκη (;) με χρηματοδότηση του «Centar Maurits Coppieters Foundation», δηλαδή Ιδρυμα Ευρωπαϊκής Ελευθέρας Συμμαχίας, της οποίας μέλη φέρονται να είναι (;) και Ελληνες Ευρωβουλευτές. Τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει το εν λόγω ίδρυμα, το οποίο σημαίνει, ότι και η Ελλάδα συμμετέχει (;) στην οικονομική ενίσχυση!

"Αύριο, όταν θα λένε, ότι η Μακεδονική Γλώσσα δεν υπάρχει, θα είμαστε σε θέση να δείξουμε το εκτυπωμένο σύγχρονο βοηθητικό λεξικό, με το οποίο αναγνωρίζεται η «μακεδονική» γλώσσα", λέει η Γιάννα Μπάτσενα, συντονιστής του τμήματος νεολαίας της ΕΕΣ.

Το λεξικό είναι ο πρώτος τόμος της ελληνικής επανεκδόσεως – «Μακεδονικό Λεξικό», που είχε κυκλοφορήσει προ διετίας και οι εμπνευστές του λεξιλογίου, που είναι το ονομαζόμενο «Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού της Φλωρίνης», σε συνεργασία με το «μακεδονικό» κόμμα «Ουράνιο Τόξο», πρόκειται να το παρουσιάσουν, σε ειδική εκδήλωση, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες!

Είναι τόσο μεγάλο το θράσος τους, που κάλεσαν ακόμα και τον Ελληνα πρωθυπουργό και τους Ελληνες ευρωβουλευτές να παραβρεθούν στην εκδήλωση των Βρυξελλών.

Το σχόλιο του «Ουράνιου Τόξου» είναι αν κάποιος Ελληνας εκπρόσωπος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, κάτι το οποίο θα δήλωνε μεγάλη επιτυχία, όσον αφορά την άρση των εμποδίων, που θέτει η ελληνική πολιτεία. Όπως προστίθεται στην σχετική προπαγανδιστική ανακοίνωση, «στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση και για το ζήτημα των μειονοτήτων και θα κληθεί, ακόμη μια φορά η Ελλάδα, να σεβαστεί (!) τα δικαιώματα των μειονοτήτων», ενώ στο πλαίσιο της προωθήσεως του λεξικού, θα οργανωθεί συζήτηση με θέμα «Γέφυρες Διαλόγου», όπου θα αναφερθούν ζητήματα των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως & Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως ζητά να ενημερωθεί αν έχει λάβει γνώση το Υπουργείο, των όσων παραθέτουν τα σκοπιανά ΜΜΕ για τις προγραμματιζόμενες «εκδηλώσεις» και παρουσιάσεις, των άκρως προπαγανδιστικών αυτών βιβλίων, στις Βρυξέλλες όπου μάλιστα εμφανίζονται να έχουν προσκληθεί, ο Ελλην πρωθυπουργός και οι ευρωβουλευτές μας;

Πώς τοποθετείται το Υπουργείο και σε ποιες ακριβώς ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να μην πραγματοποιηθούν τα περιγραφόμενα;

Το ίδρυμα αυτό (CMC Foundation) το χρηματοδοτεί και η χώρα μας, όταν είναι απολύτως ξεκάθαρος ο εχθρικός ρόλος του και οι αντεθνικές επιδιώξεις του; Από πότε το χρηματοδοτούμε και ποια ποσά του έχουμε διαθέσει ως σήμερα; Ποιοι είχαν την ευθύνη;

Γιατί διατείνονται ότι η χώρα μας, «υποστήριξε» και «βοήθησε» στο να τυπωθεί τότε, αυτό το βιβλίο; Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και όντως συνέδραμε η Ελλάδα, σε αυτό; Κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν αυτά και πότε, αν αληθεύουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου