Ο Κάρατζιτς περιμένει από τον Παπούλια να τον σώσει! Θα σαπίσει στην φυλακή δηλαδή!



Τώρα σώθηκε! Τον Κάρολο Παπούλια θέλει να φέρει ώς μάρτυρα υπερασπίσεως ο δικαζόμενος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης Ράντοβαν Κάρατζιτς. «Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ζητεί την κλήτευση του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια, για να έχει μια συνομιλία με τον νομικό σύμβουλο του Κάρατζιτς Πίτερ Ρόμπινσον», αναφέρει ο Κάρατζιτς σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ο Κάρολος Παπούλιας την επίμαχη περίοδο ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος και ως εκ τούτου, ένας από τους λίγους διεθνείς παράγοντες τους οποίους οι Σέρβοι της Βοσνίας μπορούσαν να εμπιστευθούν. Τώρα για καλό ή για κακό, η ιστορία θα το αποδείξει.
Εάν όμως ο Ράντοβαν Κάρατζιτς περιμένει από τον Κάρολο Παπούλια να τον "σώσει" από τις δαγκάνες της αμερικανοκίνητης δικαιοσύνης, μάλλον έχει φρούδες ελπίδες. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι απολύτως "υπάκουοι" στις προσταγές των Αμερικάνων. Και είναι πάρα πολύ αμφίβολο το ότι κάποια στιγμή θα πάνε ... ενάντια στις θελήσεις των Αμερικανών. Ειδικά όσον αφορά ένα τόσο σημαντικό για την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική ζήτημα στην κρίσιμη περιοχή των Βαλκανίων.
Οπότε δεν βλέπουμε καθόλου ως πιθανή την προοπτική να ... σωθεί ο Κάρατζιτς από τον Παπούλια. Μάλλον θα σαπίσει σε κάποιο κελί της Χάγης, εάν στο μεταξύ δεν προλάβουν να τον ... φάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου