Ο ιδιοκτήτης του Astra TV θύμα ληστείας στο σπίτι του



Τον απόλυτο τρόμο βίωσε πασίγνωστος καναλάρχης και τα μέλη της οικογένειάς του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν στην κατοικία τους, ξυλοκόπησαν αλύπητα τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του, και κράτησαν αιχμάλωτη την ανήλικη κόρη του και την ηλικιωμένη μητέρα του προκειμένου να τους αποκαλύψουν πού είχαν κρυμμένα τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Η εφιαλτική περιπέτεια του ανθρώπου των media, που θα ευχόταν να μη συμβεί το ίδιο ούτε στον χειρότερο εχθρό του, διαδραματίστηκε στο σπίτι του, στα Χάνια του Πηλίου. Ο Μάνος Κοκκίνης, πρόεδρος και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού Astra TV της Θεσσαλίας είχε πέσει ξένοιαστος για ύπνο μαζί με τη σύζυγό του. Στα διπλανά δωμάτια ξεκουράζονταν η ανήλικη κόρη του και η μητέρα του. «Ολα έγιναν στις 3.00 τα ξημερώματα. Ο αδελφός μου, η μητέρα μου, η νύφη μου και η ανιψιά μου κοιμούνταν, όταν τρεις κακοποιοί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και οπλισμένοι, εισέβαλαν στο σπίτι. Αρχικά ακινητοποίησαν τη μητέρα μου, η οποία είναι εγχειρισμένη στην καρδιά, με τετραπλό μπαϊπάς, και τη 17χρονη κόρη του αδελφού μου. Τις έδεσαν και τις έκλεισαν σε ένα δωμάτιο. Επειτα έδεσαν χειροπόδαρα τον Μάνο και τη γυναίκα του τη Γιώτα, και άρχισαν να τους ξυλοκοπούν αλύπητα. Από τα χτυπήματα ο αδελφός μου έχασε τις αισθήσεις του» λέει συντετριμμένος στην «Espresso» ο αδελφός του και συνιδιοκτήτης του καναλιού Σάκης Κοκκίνης.

Στη συνέχεια οι τρεις ληστές έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε γωνιά του σπιτιού, με την αγωνία των θυμάτων να έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

«Οι δράστες έπειτα έψαξαν, βρήκαν και άρπαξαν από το σπίτι χρήματα, κοσμήματα και δεν ξέρω τι άλλο ακόμη, πήραν το αυτοκίνητο της νύφης μου και έφυγαν. Είμαστε όλοι ανάστατοι. Εχουμε υποστεί σοκ» τονίζει ο Σάκης Κοκκίνης και εξιστορώντας τηη συγκλονιστική περιπέτεια του αδελφού του συνεχίζει: «Λίγη ώρα αργότερα ο Μάνος συνήλθε και κατάφερε να λυθεί. Ειδοποίησε την αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν εξονυχιστικές έρευνες σε όλη την περιοχή για να εντοπιστούν οι δράστες».

Ο Μάνος Κοκκίνης και η σύζυγός του Γιώτα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ η μητέρα του Τασία και η 17χρονη κόρη του Αναστασία είχαν υποστεί σοκ. Στο σπίτι της οικογένειας μετέβη αστυνομικό κλιμάκιο και όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν παραβιάσει παράθυρο και είχαν εισέλθει στην οικία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Με την απειλή πιστολιών και μαχαιριού ακινητοποίησαν τον 52χρονο Μάνο Κοκκίνη και τη σύζυγό του, τους οποίους χτύπησαν άγρια προκειμένου να τους αποκαλύψουν πού έκρυβαν τα χρήματα.

Μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν με μπουνιές και κλοτσιές τη σύζυγο του Μάνου Κοκκίνη, η οποία εκλιπαρούσε για βοήθεια. Στη συνέχεια, αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 23.500 ευρώ, κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ, εξήντα χρυσές λίρες Αγγλίας και δύο κυνηγητικά όπλα, διέφυγαν με το όχημα της συζύγου αφήνοντας τα θύματά τους αβοήθητα.

Χειροπέδες στον έναν ανθρωποκυνηγητό για τους άλλους δύο

Μετά την ενημέρωση των τοπικών αστυνομικών αρχών κινητοποιήθηκαν άντρες της ΕΛ.ΑΣ. και σε όλη την περιοχή στήθηκαν μπλόκα. Πάνοπλοι αστυνομικοί, τόσο από τον Βόλο όσο και από τη Λάρισα, και κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), καθώς και ομάδα αστυνομικών σκύλων «χτένιζαν» το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το όχημα της οικογένειας Κοκκίνη, με το οποίο διέφυγαν οι ληστές, είχε φορητό σύστημα GPS κι έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να το εντοπίσουν σχετικά γρήγορα. Οι δράστες όμως, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικού μπλόκου, εγκατέλειψαν το όχημα στην επαρχιακή οδό Τσαγκαράδας - Βόλου, κοντά στο δέλτα Νεοχωρίου.

Μετά την έρευνα τόσο μέσα στο αυτοκίνητο όσο και στον γύρω χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με σφαίρα στη θαλάμη, ένα μαχαίρι, το σύνολο των κλεμμένων κοσμημάτων και οι λίρες, καθώς επίσης γάντια και κουκούλες. Τα δύο κυνηγητικά όπλα που είχαν αρπάξει οι δράστες από το σπίτι της οικογένειας Κοκκίνη βρέθηκαν πεταμένα κοντά στην οικία.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, οι αστυνομικές έρευνες απέφεραν καρπούς στις 10.45 το πρωί, όταν εντοπίστηκε και συνελήφθη σε ορεινή περιοχή του Πηλίου ένας εκ των τριών δραστών. Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλβανό, παλιό γνώριμο των αστυνομικών αρχών, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για διακεκριμένες κλοπές. Ο δράστης ήταν έξω από τις φυλακές με άδεια.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 6.000 ευρώ, καθώς και το ρολόι που είχε αφαιρέσει από το χέρι του Μάνου Κοκκίνη, την ώρα που ήταν αναίσθητος.

Ο 28χρονος κρατείται και ανακρίνεται, ενώ εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών για να απολογηθεί. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου Μαγνησίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο συνεργών του, οι οποίοι, σύμφωνα με την Ασφάλεια, είναι επίσης αλβανικής καταγωγής και σεσημασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου