«Αρωμα» τρομοκρατίας στα ελληνοαλβανικά σύνορα με... μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών

Μια περίεργη υπόθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στην Αλβανία όπου οι αστυνομικές αρχές της Κορυτσάς κατάσχεσαν - την Παρασκευή το βράδυ - κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα πάνω από 15 χιλιάδες σφαίρες πολεμικού όπλου, 30 συσκευασίες ισχυρής εκρηκτικής ύλης TNT (τρινιτροτολουόλιο), 60 τεμάχια χειροβομβίδων αμυντικού τύπου και 41 πυροκροτητές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας τα εκρηκτικά βρέθηκαν κρυμμένα στο δάσος στην συνοριακή περιοχή μεταξύ του Δεβόλη και της Ελλάδας, κοντά στο χωριό Άρεζ, λίγο πριν περάσουν στην Ελλάδα.
Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως έχουν ταυτοποιηθεί δυο από τους δράστες, τα στοιχειά των οποίων δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στην δημοσιότητα μιας και οι έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 
Οι δύο ταυτοποιημένοι πλέον δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μέσα στο σκοτάδι εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη διάβαση στο ορεινό περιβάλλον της περιοχής, ενώ σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία το εκρηκτικό υλικό θα το περνούσαν στην Ελλάδα από διάφορους ορεινούς διαδρόμους.
Επιπλέων εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τους πιθανούς παραλήπτες των εκρηκτικών στην Ελλάδα.
Οι εκδοχές που - συμφωνα με πληροφορίες- εξετάζονται μέχρι στιγμής είναι τα εκρηκτικά να προορίζονταν πρώτον, για διάφορες εγκληματικές ομάδες, δεύτερον, για ενδεχόμενο χτύπημα παρόμοιο με εκείνο των φυλακών Τρικάλων με σκοπό την απελευθέρωση επικίνδυνων αλβανών κακοποιών και τρίτον, για τον εφοδιασμό τρομοκρατών με σκοπό νέο επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην χώρα.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για των εντοπισμό των δυο δραστών, που κατάφεραν να διαφύγουν μέχρι στιγμής της σύλληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου