Ομπάμα προς ''Ελληνορθόδοξους επιφανείς Ομογενείς'' στον Λευκό Οίκο: «Πάλι ήρθατε χωρίς φουστανέλες και τσαρούχια»;

Με δύο υπουργούς αντιπροσωπεύθηκε η Ελλάδα στην σύντομη εκδήλωση γιά την 25η Μαρτίου (απόγευμα 4 Απριλίου)
'Ολγα και Πάνος τίμησαν την Ελλάδα και το οικονομικό της πλεόνασμα, στον Λευκό Οίκο
Στην Ουάσιγκτον ταυτόχρονα και οι δύο υπουργοί (Κεφαλογιάννη και Παναγιωτόπουλος) γιά να ''προβάλουν'' την Ελλάδα τουριστικά και πολιτιστικά. Δηλαδή, γιά αναμνηστική φωτογραφία, στον Λευκό Οίκο, στην καθιερωμένη εκδήλωση με την παρουσία 300 Ομογενών. 
Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αντιπροσωπεύεται με δύο υπουργούς σε τέτοια εκδήλωση, στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα στις ΗΠΑ και στην Ομογένεια: Λεφτά -έστω δανεικά- πάντα θα υπάρχουν γιά υπουργικές γελοιότητες και φιγούρες. (Ο ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη υπουργός Γεωργίας, δεν πήγε Ουάσιγκτον). Και  γεύμα στην πρεσβεία γιά τους δύο υπουργούς, αρχιεπίσκοπο και λοιπούς ''μαϊντανούς''.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ήρθε ΗΠΑ γιά να εγκαινιάσει έκθεση στο Λος 'Αντζελες -8 Απριλίου- αλλά όπως το συνηθίζει, κάνει τουρισμό ανά τις ΗΠΑ γιά 10 ημέρες. Η 'Ολγα Κεφαλογιάννη ήρθε Νέα Υόρκη γιά συνέδριο και ''πετάχτηκε'' Ουάσιγκτον γιά την αναμνηστική φωτογραφία. 
Τα έξοδα φυσικά των υπουργών και των συνοδών τους, πληρώνουν τα γνωστά μνημονιακά θύματα-κορόϊδα στην Ελλάδα.
«Γιά μιά ημέρα, όλοι είμαστε Ελληνες» τόνισε ο πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα-δίπλα ως εταίροι και σύμμαχοι». Συνέχισε τονίζοντας τον «βαθύ αντίκτυπο» των Ελληνοαμερικανών στο αμερικανικό έθνος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές κοινότητες που υπάρχουν στο Τάρπον Σπρινγκς (Φλόριδα) και στο Σικάγο.
Την ''Ελληνοαμερικάνικη Κοινότητα'' στις ΗΠΑ ''εκπροσώπησε'' ως ''αρχηγός'' της, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Δυστυχώς, παραμένουμε στις ΗΠΑ ως η μόνη καθυστερημένη εθνική μειονότητα, που εκπροσωπείται ακόμα από εναν αβουλο κληρικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου