Τι συμβαίνει στο Αιγαίο; Πού το πάει η Άγκυρα και γιατί αποκρύβονται από ελληνικής πλευράς τα επεισόδια;


Που το πάει η Αγκυρα στο Αιγαίο και δημιουργεί συνέχεια επεισόδια διαχειριζόμενη εν συνεχεία την επικοινωνία αυτών καθ'αυτών των επεισοδίων με έναν επίσης πρωτόγνωρα επιθετικό τρόπο;
Και αντίστοιχα η ελληνική πλευρά γιατί αποκρύβει τα επεισόδια αυτά και παριστάνει ότι "Δεν υπάρχουν" μέχρις ότου δημοσιοποιηθούν αυτά από τον τουρκικό Τύπο; 
Ειναι γεγονός ότι η φημολογία περί επεισοδίων που αποκρύβονται, είναι έντονη εδώ και καιρό.
Δεν έχει να κάνει τόσο με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή το ΓΕΕΘΑ αλλά με τον γενικότερο κυβερνητικό "στρουθοκαμηλισμό" και τις οδηγίες από Μαξίμου και από το υπουργείο Εξωτερικών που βασίζονται στην λογική του "Δεν δημοσιοποιείται, άρα δεν υπάρχει".
Εδώ και καιρό, από τον περασμένο Σεπτέμβριο συγκεκριμένα, υπάρχουν διάσπαρτες πληροφορίες για επεισόδια τόσο σε θάλασσα, όσο και σε αέρα, ενώ σε μία περίπτωση έχει αναφερθεί εμπλοκή ομάδας ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας σε συγκεκριμένης δραστηριότητα.
Δεν αναφερόμαστε στις ανακοινώσεις του τουρκικού Γενικού Επιτελείου περί "εγκλωβισμού" των τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά ή αντιαεροπορικά συστήματα, γιατί είναι κάτι το αυτονόητο, εκτιμούμε, όσο και αν η ελληνική πλευρά, "στρουθοκαμηλίζει".
Μιλάμε για πολύ σοβαρότερα επεισόδια στα οποία εμπλέκονται UAV, τουρκικά σκάφη επιφανείας με σχεδίαση stealth, εμφανίσεις.
Ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης, στις 17 Απρίλιου, νότια της Κρήτης το μισθωμένο από ελληνικής πλευράς γερμανικό ερευνητικό πλοίο, R/V Poseidon δέχεται την έντονη παρενόχληση της τουρκικής φρεγάτας, TCG Göksu (F 487) κι ενός σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής, επεκτείνοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις και νότια της Κρήτης αλλά από ελληνικής πλευράς αρνούνται την εκδοχή αυτή.
Δεν εξηγούν πώς στην βρέθηκε όμως εκεί η ελληνική πυραυλάκατος κλάσης "Ρουσσέν η Ρ68 "Δανιόλος". Τα ελληνικά πλοία κινούντι πλέον μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
Εδώ, πολλές φορές όλο το νότιο Αιγαίο από την Κάλυμνο μέχρι το Καστελόριζο καλύπτεται από μία καννιοφόρο (και αν...) ξαφνικά βρέθηκε νότια της Κρήτης ένα από τα πιο σύγχρονα σκάφη του ΠΝ και όλως τυχαίως  κοντά στο γερμανικό ερευνητικο πλοίο και τουρκικά πλοία και αεροσκάφη πάνω του;
Η ελληνική πλευρά απορρίπτει ότι υπήρε οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της τουρκικής φρεγάτας και του γερμανικού ερευνητικού όπωε διατείνονται οι Τούρκοι και ότι η τουρκική φρεγάτα "απλά περνούσε" από την περιοχή.
Την ύπαρξη του αεροσκάφους την δικαιολογούν λόγω συμμετοχής του στην ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση και αρνούνται την ύπαρξη σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής.
Πόσες πιθανότητες υπάρχουν σε ένα τέτοιο γεωγραφικό σημείο να συγκλίνουν τελείως τυχαία όλα αυτά τα σκάφη;
Στο επεισόδιο της Δευτέρας το οποίο επίσης απεκρύβη από ελληνικής πλευράς στις 13.30 στην περιοχή ανατολικά-βορειοανατολικά της Κω δύο σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής επιχείρησαν να ελέγξουν τουρκικό τάνκερ που βρισκόταν εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, με αποτέλεσμα να επέμβουν δύο ή τρία σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και τα ελληνικά να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω υπέρτερων τουρκικών δυνάμεων.
Και το θέμα αυτό δημοσιοποιήθηκε αό τουρκικής πλευράς και μόνο. Πάλι η ελληνική πλευρά αρνήθηκε ότι συνέβη επεισόδιο. Δέχεται ότι τα σκάφη του Λιμενικού προσέγγισαν το τουρκικό τάνκερ (οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ήταν "φορτηγό πλοίο") αλλά επειδή είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης, την οποία εν συνεχεία επισκεύασε ο Τούρκος κυβερνήτης και αναχώρησαν.
Από το Λιμενικό/Ακτοφυλακή έγκυρη πηγή αναφερει ότι όντως είχαμε σοβαρό θέμα και απειλήθηκε ακόμα και "θερμό" επεισόδιο.
Που το πάει η Άγκυρα είναι το ένα μέρος του ερωτήματος. Σίγουρα θέλουν να εκμεταλλευθούν την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας και την δημιουργία "οπών ασφαλείας" στο ελληνικό αμυντικό σύστημα.
Οι οποίες "οπές" θα μεγενθύνονται όσο περνά ο καιρός και αυτό τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει.
Αλλά και την φοβική διαχείριση εκ μέρους της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Φαντάζεται κάνενας το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου να αντιμετωπίζει κρίση τύπου Ιμίων ή ακόμα και μικρότερης έκτασης; Αυτό ίσως είναι και μια εξήγηση γιατί η ελληνική πλευρά "σφυρίζει αδιάφορα"...
Aλλά έρχονται πολύ σοβαρότερες καταστάσεις, πρόγευση από τις οποίες θα έχουμε μέχρι τέλους Ιουνίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου