Έρμαιο του Ε.Βενιζέλου κατάντησε ο Α.Σαμαράς - Του ζητά να "καθαρίσει" όλους τους δεξιούς απο το κράτος


Εκτεθειμένος από τις αποκαλύψεις της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και με τη λαίλαπα των επιπτώσεων από τις πολιτικές διώξεις της κυβέρνησης σε βάρος της Χρυσής Αυγής ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς καταλήγει έρμαιο του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος του ζητά να «καθαρίσει» όλους τους δεξιούς από την κυβέρνηση και το κράτος.
Μετά την κ. Χριστοφιλοπούλου τη σκυτάλη πήρε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε για το μέλλον της κυβέρνησης και δήλωσε σήμερα το πρωί πώς, «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει με... Μπαλτάκους στην κυβέρνηση».  
Απαιτεί δηλαδή να διωχτούν όλοι οι δεξιοί για να κάνει κουμάντο το ΠΑΣΟΚ του 3% στην κυβέρνηση. Ο κ. Ανδρουλάκης, όπως και η κ. Χριστοφιλοπούλου δεν μίλησαν τυχαία. Το έκαναν λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης που προέκυψε από το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.
Αυτό θα ζητήσει και ο Ευ. Βενιζέλος εκβιάζοντας τον Α. Σαμαρά για να παραμείνει στην κυβέρνηση. Και το θέμα είναι πώς ο λεγόμενος πρωθυπουργός της χώρας (γιατί η αλήθεια είναι πώς οι Βρυξέλλες κυβερνάνε την Ελλάδα και ο ίδιος απλά εκτελεί τις εντολές) δεν αντιδρά καθόλου στην εξωφρενική αξίωση του ΠΑΣΟΚ.
Αποδέχεται δηλαδή ο κ. Σαμαράς την ποινικοποίηση του συντηρητικού εθνικισμού. Γιατί αυτόν εκφράζει ο κ. Μπαλτάκος και άλλοι συνεργάτες του πρωθυπουργού τους οποίους έχει στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και θέλει τη δίωξη τους γιατί τοποθετήθηκαν υπερ του "ελληνικού γένους" στις στρατιωτικές σχολές και τάχθηκαν κατά του αντιρατιστικού νομοσχεδίού που ήθελε το ΠΑΣΟΚ να περάσει.
Αλλά, όπως είπε και ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης «τι περιμένεις από ένα μεγαλοαστό;».
Και το αστείο είναι πώς κάνει ο κ. Σαμαράς προσπάθειες να προσεγγίσει το χώρο της λεγόμενης πατριωτικής δεξιάς υποσχόμενος 500αρικά στους ένστολους. Μάλλον έχει πάθει πολιτικό βέρτιγκο και σίγουρα σύρεται από τον Ε. Βενιζέλο οδηγώντας το κόμμα της ΝΔ στα βράχια. Ήδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια. 
Η απάντηση στις αποκαλύψεις που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση ενάμιση μήνα πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευροεκλογές με το «χαρτί» της εξόδου της χώρας στις αγορές είναι μάλλον αστεία. Η ατζέντα δεν αλλάζει με χαρτιά «καμμένα».
Αφενός γιατί η έξοδος στις αγορές δεν λέει τίποτα στους πολίτες, οι οποίοι ζουν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας σε συνθήκες πείνας, φτώχειας και εξαθλίωσης και αφετέρου γιατί όλοι γνωρίζουν πώς η Χρυσή Αυγή έχει στη διάθεση της καταγεγραμμένες συνομιλίες όχι μόνο, όπως λένε οι βουλευτές του κόμματος με τον κ. Μπαλτάκο, αλλά και με άλλα κυβερνητικά στελέχη.
Η δημοσιοποίηση τους είναι θέμα χρόνου και όπως αφήνουν να εννοηθεί τα στελέχη του Λαικού Συνδέσμου θα προκληθεί πολιτικός «σεισμός». Ήδη, μία πρόγευση έδωσαν οι κ.κ. Κασιδιάρης και Παναγιώταρος. Ο πρώτος μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο.
«Θέλω να κάνω μία βαρυσήμαντη δήλωση για ένα θέμα που θα "σηκώσω" εντός των επομένων ημερών. Θέλω να θέσω ένα ερώτημα στον Σαμαρά… Ποιον ανώτατο δικαστικό, τον αποκαλεί "Παναθηναϊκάκια", τον ελέγχει απόλυτα και άμεσα, χωρίς παρεμβάσεις Αθανασίου, και δεν τον αποκαλεί με τ' όνομα του, τον αποκαλεί έτσι λόγω των συνακροάσεων;
Φοβάται δηλαδή μη τον ακούει κάποιος. Το όνομα του είναι τρισύλλαβο και έχει την ίδια κατάληξη με του Μπαλτάκου», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος αποκάλυψε πώς και εκείνος έχει συνομιλίες με τον κ. Μπαλτάκο καταγεγραμμένες.
Δυστυχώς για την κυβέρνηση σανίδα σωτηρίας δεν υπάρχει. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και το στήσιμο και κάλπης εθνικων εκλογών είναι πολύ πιθανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου