Η συνάντηση Σαμαρά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Αποτέλεσμα; Άπειρες ευχές.



Για πολύ θερμή ατμόσφαιρα κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στο κλίμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον ΚέριΣτη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπάρακ Ομπάμα, διάρκειας μίας ώρας, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου βρέθηκαν στο επίκεντρο η οικονομία, αλλά και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος...














Δείτε τις δηλώσεις των δύο ανδρών μετά τη συνάντηση
Η Ομογένεια ΗΠΑ -γιά χρόνια- ακούει, βλέπει, σωπαίνει... 'Eχει βγάλει τα σωστά συμπεράσματα και πράττει ανάλογα
Η απροθυμία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά να συναντηθεί με την Ομογένεια, ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ και δείχνει ξεκάθαρα, που ''έχουν γράψει'' τον Ελληνισμό της Αμερικής οι πολιτικοί της Ελλάδας
'Εγινε συνήθεια γιά τους επισκέπτες στις ΗΠΑ πολιτικούς της Ελλάδας να ''γράφουν'' επιδεικτικά-προκλητικά την Ομογένεια, ειδικά τα τελευταία χρόνια. 'Οταν πρόκειται όμως γιά ''αρπαχτή'' ή ενίσχυση των κομμάτων τους ή ''προσωπικές εξυπηρετήσεις'', τότε την ''θυμούνται''.
Οι πρωθυπουργοί-υπουργοί-πολιτικοί της Ελλάδας, προτιμούν να συναντούνται με την ηγεσία του... Αμερικανο-εβραϊκού ''λόμπι'' στις ΗΠΑ και στην Αθήνα (κατάντησε ''ρουτίνα''), θεωρώντας την ελληνική Ομογένεια... ''δεδομένη'' και ''ασήμαντη''.
Σημ.: Συνάντηση σε γεύμα με αυτοαποκαλούμενους ''παράγοντες της Ομογένειας'' (δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε από αυτούς γιά προσέλευση) και -εθιμοτυπική- συνάντηση του κ. Α. Σαμαρά με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στη Νέα Υόρκη, ΔΕΝ είναι συνάντηση με την... Ομογένεια. O αρχιεπίσκοπος, ΔΕΝ εκπροσωπεί την Ομογένεια, ούτε έχει την εκτίμησή της, επειδή, εκτός των άλλων, θεωρείται και ως ο ''νεκροθάφτης της ελληνικής γλώσσας''. Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, εκπροσωπεί ΜΟΝΟ ένα ποσοστό 15-17% της Ομογένειας, δηλ. τα μέλη των ενοριών-Κοινοτήτων του και τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου