Βουλή με επτά κόμματα δείχνει νέα δημοσκόπηση .Παραιτείται ο Βενιζέλος;

Σύμφωνα με πηγές από πολιτικούς κύκλους είναι θέμα ωρών να ανακοινώσει ο Βενιζέλος την αποχώρησή του. Η κίνηση αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης συνδέεται με την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Και ποιος θα είναι ο νέος "τσάρος" της οικονομίας; Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Τάσο Γιαννίτση να αναλαμβάνει το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, καθώς θεωρείται ο καταλληλότερος άνθρωπος γι’ αυτή τη θέση. Με προηγούμενη εμπειρία στο υπουργείο Οικονομικών και με μακρά θητεία στο υπουργείο Εργασίας, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να χειρισθεί τα θέματα, σε αυτή την καμπή, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το ζητούμενο βεβαίως είναι αν και ο ίδιος θα αποδεχθεί την πρόκληση – πρόσκληση
.
Τωρα ε
πτακομματική Βουλή προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB, που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 6%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1,5% το Άρμα Πολιτών 1,1%. Αρνητικά αξιολογείται η κυβέρνηση Παπαδήμου· προβάδισμα για τον Ευ.Βενιζέλο στην εσωκομματική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εξαμηνίαιες τάσεις της MRB, που δημοσιεύονται στο Real.gr, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1,5% το Άρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα απαντά το 3,3%, Λευκό - αποχή το 11,8% και αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 11,5% των ερωτηθέντων.


Στο ερώτημα ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 59,1% απαντά μια κυβέρνηση συνεργασίας, το 19,3% μία μονοκομματική κυβέρνηση και κανένα από αυτά τα σχήματα απαντά το 21,6%


Στο ερώτημα πώς αξιολογείται η πορεία τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, το 55,1% απαντά ότι η γενική εντύπωση για την εικόνα της είναι χειρότερη από αυτήν που προσδοκούσε, ενώ το 24,5 απαντά ότι έχει καλύτερη εικόνα.


Σε ό,τι άφορα την ερώτηση αν θα πετύχει η κυβέρνηση συνεργασίας, το 60,1% απαντά ότι θα αποτύχει, ενώ το 32% πιστεύει ότι θα πετύχει.


Σχετικά με το πώς αξιολογείται η στάση του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, το 48% απαντά αρνητικά και το 33,3% θετικά.


Αναφορικά με το πότε θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές το 34% των πολιτών κρίνει ότι πρέπει να διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου, το 26,7% άμεσα, μετά τις 19 Φεβρουαρίου και έως το καλοκαίρι του 2012 το 20,4% και στο τέλος της τετραετίας το 11,8%.


Σχετικά με το ποιος είναι ο καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου, στους ψηφοφόρους του κόμματος το 2009, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προβάδισμα με 28,4%. Ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 8%, η Φώφη Γεννηματά με 4%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 3,2%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,3%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 1,1%. Άλλος απαντά το 2,3% των ερωτηθέντων και κανένας το 22,1%.

Τι προκύπτει από τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB
Κυβερνητικό σχήμα:
Το 59,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μία κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα προβλήματα του τόπου.
Χρόνος εκλογών: Το 34% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να διεξαχθούν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και το 26,7% άμεσα
Λουκάς Παπαδήμος: Απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά δημοφιλίας του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καθώς το 48% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τη στάση του.
Αρχηγός ΠΑΣΟΚ: Πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έρχεται με 28,4% ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%.
Αναλυτικά οι πίνακες
mrb-1
mrb-2
mrb-3
mrb-4
mrb-5
mrb-6
mrb-7
mrb-8
mrb-9
mrb-10
mrb-11


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου