Μεγάλο ενδιαφέρον του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Δημ. Δόλλη γιά τους Απόδημους της... ισραηλινής διασποράς, αλλά μικρό γιά την ελληνική !!!


Αναφερόμενος στην διοργάνωση του πρώτου Συνεδρίου Ελληνικής και Εβραϊκής Διασποράς, τον Μάιο στην Θεσσαλονίκη, που εξάγγειλε ο κ. Δημήτρης Δόλλης, υποστήριξε ότι «αυτές οι συναντήσεις θα βοηθήσουν να προωθήσουμε από κοινού τα θέματα που μας απασχολούν και φυσικά πιστεύουμε να δώσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο σε αυτό το Συνέδριο, γιά να συνεχιστεί».

Σημείωσε, επίσης, ότι συζήτησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του την πιθανότητα χορήγησης υποτροφιών σε 'Ελληνες και Εβραίους της Διασποράς, που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν αλλά παράλληλα και να έχουν την εμπειρία στην Ελλάδα και στο Ισραήλ. «Η επίσκεψη αυτή δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι η συνεργασία των δυο λαών μας, των δύο κρατών μας συνεχίζεται, δεν είναι μόνο συνεργασία κυβερνήσεων αλλά συνεργασία του απλού κόσμου είναι συνεργασία Ελλήνων και Εβραίων είτε ζούνε στην Ελλάδα και το Ισραήλ είτε ζούνε στη Διασπορά ανά τον κόσμο», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δόλλης. Οι δηλώσεις έγιναν στη συνάντηση του υφυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ντάνι Αγιαλόν, 23 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τους Απόδημους, κ. Δ. Δόλλης σε δηλώσεις του στο γεν. Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη 20 Σεπτεμβρίου 2011, σε μία από τις συχνές εκδηλώσεις...ισραηλινού ενδιαφέροντος, είχε αναφέρει ότι «η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη Ιερουσαλήμ».

Σε ότι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό, ο κ. Δόλλης, ασχολείται περισσότερο με την κρατικοδίαιτη απάτη που λέγεται (διαλυμένο) ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ) κι ελάχιστα με τους Απόδημους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου