Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.


papadimosΜετά από παρέλευση αρκετών ετών τίθεται και πάλι το ερώτημα: "Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο"; Και φυσικά η απάντησης είναι: "Σίγουρα όχι ο Ελληνικός λαός"! Από το 1974 και μετά αφού η γενιά του πολυτεχνείου με την ανοχή και πολλές φορές την σύμπραξη του Καραμανλησμού, κατάφερε εξ' εφόδου να αλώσει το κράτος, να αλώσει όλους τους κρατικούς μηχανισμούς και να καταδυναστεύει για δεκαετίες τον δημόσιο αλλά και ιδιωτικό μας βίο. Κατάφεραν όλοι αυτοί οι ανεπάγγελτοι κηπουροί οι οποίοι παριστάνουν σήμερα τους πολιτικούς και τους ξερόλες, να χρεοκοπήσουν την πατρίδα μας, και να την παραδώσουν σιδηροδέσμια ( ευρωδέσμια), στα ξένα κέντρα αποφάσεων των διεθνών τοκογλύφων. Έρχονται λοιπόν σήμερα όλοι αυτοί οι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής ως αυτόκλητοι σωτήρες να σώσουν την πατρίδα μας θανατώνοντας τον Ελληνικό λαό.

Αφού το κονκλάβιο των πολιτικών αρχηγών των τριών γνωστών κομμάτων συνεδρίαζε επί πενθήμερο, τελικά βγήκε λευκός καπνός. Ερήμην του Ελληνικού λαού επέλεξαν ως πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος μπήκε στο Προεδρικό μέγαρο με ένα συνοδό και βγήκε ως πρωθυπουργός με ολόκληρη κουστωδία αστυνομικών. Τι να φοβόταν άραγε; Αμέσως η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. δήλωσε: Χαίρομαι για τον διορισμό του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου τον οποίο γνωρίζω καλά και με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε αμέσως εργασίες για την εξέταση της καταβολής της έκτης δόσης και μετά τις σχέσεις του ταμείου με την Ελλάδα...
Ο δικός τους άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για να ξεκινήσουν αμέσως πλέον οι εργασίες και οι σχέσεις του ταμείου με την Ελλάδα. Αλήθεια πότε είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις μας και δεν το γνωρίζαμε; Εκτός εάν εννοεί την ιστορία του δημοψηφίσματος που κατά την γνώμη μας ήταν γνωστό σε όλους τους συμμετέχοντες στην σκευωρία, διότι περί σκευωρίας επρόκειτο σε βάρος του Ελληνικού λαού, για να κάνουν οι ξένοι την δουλειά τους, να πάρουν δηλαδή αυτά που ήθελαν και συγχρόνως να λειτουργήσει σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης για το πολιτικό σύστημα το οποίο ουσιαστικά και επετεύχθη.

Να πάμε και πάλι για λίγο στην δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ, η οποία όπως προαναφέραμε δήλωσε, "χαίρομαι για τον διορισμό". Όταν πριν από μερικές δεκαετίες ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γ. Παπαδόπουλος διόρισε τον Σπύρο Μαρκεζίνη ως πρωθυπουργό για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, τότε ο Μαρκεζίνης ήταν ο "δοτός" πρωθυπουργός ο οποίος εκτελούσε τις εντολές του Παπαδόπουλου και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος λοιδορούσε τον Μαρκεζίνη. Τότε ο όρος "δοτός" εθεωρείτο ύβρις και ελέγετο περιπαικτικά από τους δήθεν δημοκρατικούς για τον Μαρκεζίνη. Σήμερα ο "δοτός" πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος είναι πράξης ευθύνης των πολιτικών κομμάτων, είναι πατριωτισμός. Σήμερα ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι αυτός που θα σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία με την βοήθεια των τριών πολιτικών κομμάτων και φυσικά πουθενά δεν ακούσθηκε η λέξης "δοτός" για τον νέο πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπαδήμος του οποίου ο βίος και η πολιτεία επί εποχής Σημίτη είναι γνωστά σε όλους μας, μιλούσε για ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και αν' αυτού είδαμε την πολυπληθέστερη κυβέρνηση σε υπουργούς των τελευταίων ετών. Μάλιστα και σήμερα ακόμη συμπληρώνεται με νέους υπουργούς( κ. Καψής). Αντιλαμβάνονται άραγε σε καιρούς τόσο μεγάλης οικονομικής κρίσης αλλά και οικονομικής εξαθλίωσης του λαού πόσο θα στοιχίσει στα κρατικά θησαυροφυλάκια όλο αυτό το τάγμα των υπουργών του κ. Παπαδήμου; Τι λένε άραγε οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί; Απολύτως τίποτε. Μήπως αυτοί θα τους πληρώνουν. Για ποια λιτότητα μιλάνε και μείωση δαπανών του δημόσιου τομέα, όταν πολλά υπουργεία διαθέτουν τρεις και τέσσερις υπουργούς; Ιδιαίτερα το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει τέσσερις υπουργούς. Ποιος θα μας πει τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως ετοιμαζόμαστε για πόλεμο και δεν το γνωρίζουμε; Κρατήθηκαν ακόμη και οι δύο αντιπρόεδροι, εκ των οποίων ο ένας, το μόνο έργο το οποίο παράγει είναι να βρίζει και να λοιδορεί τον Ελληνικό λαό. Πριν από δύο ημέρες ο ευτραφής αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό, France 5 δήλωνε γι' αυτούς που δεν θέλουν να φορομπήγονται μέχρι να πεθάνουν, ότι τους κατατάσσει σε τρείς κατηγορίες. Στους φασίστες, τους κομμουνιστές και τους μ@@@@ες. Αυτή την γνώμη έχει για τους Έλληνες ο πατριώτης κ. Αντιπρόεδρος. Φυσικά ο πρώτος χαρακτηρισμός δεν μας ενοχλεί καθόλου οι άλλοι δύο είναι που μας εξοργίζουν. Αυτό λοιπόν είναι το έργο του στην νέα κυβέρνηση! Τι τον χρειάζεται επομένως ο κ. Παπαδήμος;

Τελικά έχουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε την. Για τον Ελληνικό λαό είναι μία κυβέρνηση η οποία ακολουθεί τις πρακτικές του κ. Παπανδρέου καταληστεύοντας τα εισοδήματα του λαού. Και φυσικά η παρουσία του κ. Παπαδήμου δεν επρόκειτο να φέρει καμία αλλαγή στην οικονομική πολιτική. Μάλιστα ο πρωθυπουργός απέστειλε εγγράφως στους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ τη δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως την διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν τι μας περιμένει ακόμη. Το έπαιξε καλά το παιγνίδι του ο κ. Παπανδρέου αφού άφησε στο πόδι του όλο το κυβερνητικό του επιτελείο, με σκοπό να εκδικηθούν τον Ελληνικό λαό για τις αντιδράσεις στην πολιτική που άσκησε τα δύο τελευταία χρόνια που ήταν πρωθυπουργός. Και τα άλλα δύο κόμματα συναίνεσαν να παραμείνουν υπουργοί οι αποτυχημένοι του ΠΑΣΟΚ .Αυτό όμως θα το πληρώσουν ακριβά στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Οι μόνοι οι οποίοι χαίρονται είναι οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι οι οποίοι κατέχουν και τα ΜΜΕ, τα οποία από το πρωί μέχρι αργά την νύχτα κατατρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό με νέα χαράτσια, με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με νέους φόρους και ας λέγει ο κ. Σαμαράς ότι η Ν.Δ. δεν θα δεχθεί άλλα μέτρα. Φυσικά αυτοί που πανηγυρίζουν είναι οι τραπεζίτες οι οποίοι με κάθε μέσο, αλλά στο παρασκήνιο προωθούσαν και υποστήριζαν την λύση Παπαδήμου για πρωθυπουργό, τον δικό τους άνθρωπο. Και η μόνη που δεν μπορεί να πανηγυρίζει είναι η Ελληνική κοινωνία για μια κυβέρνηση, η οποία σχηματίσθηκε και υποστηρίζεται από όλους εκείνους οι οποίοι είναι υπόλογοι για την κατάντια στην οποία οδήγησαν την χώρα και τον Ελληνικό λαό. Στην φτώχια, στην ζητιανιά και στην ανυποληψία. Αυτή η τύχη άξιζε άραγε στον υπερήφανο Ελληνικό λαό;

Ποιος κυβερνά λοιπόν αυτή την χώρα; Την απάντηση την δίνουν οι μέχρι σήμερα δικοί τους άνθρωποι. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ κ. Φωτόπουλος πράσινος συνδικαλιστής μιλώντας στο περιοδικό "Informer" υποστήριξε ότι: Κάποιοι δεν είναι βουλευτές και υπουργοί του Ελληνικού λαού, αλλά βουλευτές των συμφερόντων. Είναι γραμμένοι στα payroll συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και λεσχών! Ιδού λοιπόν ποιοι κυβερνούν την πατρίδα μας. Επιχειρηματικά συμφέροντα ελληνικά και ξένα, τα κανάλια και οι διάφορες λέσχες αν αυτό σας λέει κάτι. Έφτασε λοιπόν η ώρα να ξεσηκωθεί ο λαός και να ζητήσει άμεσα κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Να απαιτήσει, να φροντίσει αναδειχτούν νέοι πολιτικοί με προσανατολισμούς εθνικούς και πατριωτικούς. Νέοι άνθρωποι τους οποίου δεν έχει μολύνει ο ιός του κοινοβουλευτισμού και οι οποίοι έχουν το θάρρος την διάθεση και θέλουν να δουλέψουν για να σωθεί η πατρίδα και ο λαός από την εξαθλίωση και την εξαφάνιση. Ο ελληνικός λαός έχει υποχρέωση να τους αναζητήσει και να τους αναδείξει. Τότε και μόνο τότε θα σωθεί η πατρίδα μας.
Νίκος Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου