Κομμουνιστές & Μπουτάρης μετονομάζουν την οδό Περικλέους Βιζουκίδη

image0024

Το ΚΚΕ σπιλώνει την ιερή μνήμη του αείμνηστου Ηπειρώτη

Έξαλλοι είναι οι απανταχού Ηπειρώτες μετά από μια ακόμα άθλια μεθόδευση Μπουτάρη & ΚΚΕ (που κατά τα άλλα τσακώνονται...). Το δημοτικό συμβούλιο (αριστεριστών) Θεσσαλονίκης, προχωρά στη μετονομασία της οδού Καθηγητού Περικλέους Βιζουκίδη, σε «Αγωνιστών Πανεπιστημίου ΑΠΘ», με προφάσεις που αγγίζουν το γελοίο! Οι κομμουνιστές, προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη ενός επιφανούς ανθρώπου των γραμμάτων, μόνο και μόνο γιατί από τη δεκαετία του '30, όρθωσε το ανάστημά του στο εβραιο-μπολσεβικικό κατεστημένο της πόλης, που «φωλιάζοντας» (ως συνήθως πράττουν) στο τοπικό πανεπιστήμιο, προσπαθούσε να υπονομεύσει τον ελληνικό χαρακτήρα της πόλης.

Συζήτηση-παρωδία

Όλα αυτά έγιναν, με πρωτοβουλία του συνδυασμού «πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», του Γιάννη Μπουτάρη, που χρησιμοποίησε την υπόθεση για να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με το τοπικό ΚΚΕ. Στην δε επιτροπή ονοματοθεσίας (όπου μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη του Κώστα Γκιουλέκα), έγινε μια συζήτηση-προκάτ, με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης, να δέχονται δίκην μελών «λαϊκού δικαστηρίου» τα στελέχη της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, που έσπευσαν να υπερασπιστούν τη μνήμη του συντοπίτη τους. Φυσικά, στη μηνιαία έκδοσή τους, δεν «αστειεύτηκαν». Γνωστοποίησαν την υπόθεση επιτιθέμενοι στον Γιάννη Μπουτάρη και στους δημοτικούς συμβούλους του και έθεσαν προ των ευθυνών τους, τους Ηπειρώτες της Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για τον αείμνηστο Ηπειρώτη (από το Χλωμό Πωγωνίου) Περικλή Βιζουκίδη (στη φωτογραφία): ήταν καθηγητής του Ρωμαϊκού Δικαίου τη ΝΟΕ του ΑΠΘ (1928-1950) και προσωπικός φίλος του μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, από την εποχή των σπουδών τους στη Γερμανία. Οι αριστεροί διώκτες του, τον κατηγόρησαν ότι ήταν παρών στην παράδοση της πόλης στους Γερμανούς και ότι ήταν... «αυστηρός» με τους φοιτητές! Όμως, ένα πράγμα δεν του «συγχώρησαν»: τον ανυποχώρητο αντικομουνισμό του και τη σθεναρή στάση του στη διάρκεια του συμμοριτοπόλεμου, ειδικά εναντίον όσων μπολσεβίκων, εκμεταλλευόμενοι την πανεπιστημιακή τους ιδιότητα, υπονόμευαν τον αγώνα για αντιμετώπιση των σταλινιστών και όσων επιζητούσαν τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

Οι εγκληματίες στο προσκήνιο, ζητούν και τα ρέστα

Χαρακτηριστική της πρεμούρας των κομμουνιστών της Θεσσαλονίκης, είναι η προ ημερών αυθαίρετη μετονομασία της ομώνυμης στάση των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, που σε μια νύχτα μέσα έγινε... «Αγωνιστών Πανεπιστημίου»! Στη δε υπόθεση, «δυναμικό» παρόν έχει δώσει ηλικιωμένος Θεσσαλονικιός κομουνιστής, πρώην δολοφόνος της ΟΠΛΑ, ο οποίος ενεπλάκη στο φρικιαστικό έγκλημα, την επίθεση κομουνιστών με χειροβομβίδες την 30η Απριλίου 1947 κατά λεωφορείου της Πολεμικής Αεροπορίας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών υποσμηναγών, ενός σμηνίτη και του πολίτη οδηγού του λεωφορείου, αλλά και τον τραυματισμό οκτώ στρατιωτικών. Ο παραπάνω τύπος, σώθηκε τελευταία στιγμή τότε από το απόσπασμα, με «άνωθεν» παρεμβάσεις (η δίκη διήρκεσε 18 ημέρες, στο εδώλιο του Έκτακτου Στρατοδικείου έκατσαν 67 άτομα, από τα οποία τα 47 καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν). Και τώρα, «αλωνίζει», ζητώντας και τα ρέστα.

Κατακραυγή

Η «Ηπειρωτική Εστία» Θεσσαλονίκης, ζήτησε ήδη από το Παγκόσμιο Συνέδριο των Ηπειρωτών, που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή στα Γιάννινα, να εκδώσει σχετική ανακοίνωση και να υποστηρίξει τον αγώνα για την αποκατάσταση της μνήμης του Βορειοηπειρώτη Περικλή Βιζουκίδη (διετέλεσε πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού), ο οποίος απεβίωσε το 1956 (οι σημαίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυμάτιζαν τότε μεσίστιες, για τρεις ημέρες).

«Τα όσα έχουν ειπωθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, της Επιτροπής ονοματοθεσίας και όσα γράφονται σε πολλές ιστοσελίδες της πόλης και «τρέχουν» στο διαδίκτυο, προσβάλλουν βάναυσα τον Βιζουκίδη, που οι Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες έχουν κατατάξει το Πάνθεον των επιφανών ανδρών της Ευάνδρου Ηπείρου», αναφέρουν στην επιστολή τους ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Εστίας Βασίλης Καυκιάς και η γενική γραμματέας, Αθηνά Τοτοκώτση.

Αυτή τη φορά, οι κομουνιστές θα βρουν απέναντί τους τους απανταχού Ηπειρώτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου