H Ελλάδα διαλύετε και όλες οι πουτάνες και οι πούστηδες ξημερωβραδιάζονται στα παράθυρα για να μας εξηγήσουν πως ….θα πεθάνουμε η θα εξισλαμιστούμε καλύτερα



 
 
….Βαρκούλες αρμενίζουνε.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ κατέθεσε στις 2 Μαϊου ένα έγγραφο με το οποίο κατονομάζει ως τουρκική την κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δυτικά της Κύπρου και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.
Η Άγκυρα προχώρησε σε τέτοια ενέργεια να κοινοποιήσει δηλαδή τις πράξεις της στον ΟΗΕ που υποτίθεται ότι θα πρέπει να κρίνει με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Είναι η πρώτη φορά που επίσημα αμφισβητεί διεθνώς τα δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.
Στην Αθήνα φυσικά έχουν πιαστεί εξ’απήνης και ενα απλό διάβημα απλά δεν… φτάνει πλέον.
Το έγγραφο έχει την υπογραφή του Τούρκου διπλωμάτη Χαλίτ Τσεβίκ και πρόκειται περί απάντησης στην επιστολή του Κύπριου πρέσβη Νίκου Αιμιλίου, ο οποίος είχε απορρίψει τις αιτιάσεις της Άγκυρας και τους ψευδοκράτους οι οποίοι πάλι τότε αμφισβητούσαν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει την κυριαρχία της προς έρευνα και εκμετάλλευση της ΑΟΖ της. Δεν περιορίστηκαν όμως μόνο σε αυτό καθώς μαζί με την κυπριακή θεώρησαν αυτονόητο να εξαφανίσουν και την ελληνική.
Στο έγγραφο η Άγκυρα δηλώνει ότι ως η χώρα με την μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο έχει δικαιώματα σε όλη την θαλάσσια περιοχή δυτικά του μεσημβρινού 32°16’18″E ,που συμπίπτει ουσιαστικά με το όριο των χωρικών υδάτων της Κύπρου στην δυτική πλευρά του νησιού!
Στην επιστολή αναγράφεται ότι η Τουρκία έχει «ipso facto και ab initio νόμιμα , κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που εκτείνονται δυτικά του 32°16’18″E»
Το συνεχίζουν μάλιστα: «Τα εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή συμπίπτουν με την μέση γραμμή μεταξύ των ακτογραμμών της Τουρκίας και της Αιγύπτου και στα δυτικά το όριο της θα είναι το σημείο που θα οριστεί σε συμφωνίες οριοθέτησης στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων χώρων, που θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις σχετικές και ειδικές συνθήκες».
Η επιστολή λοιπόν αναφέρει:
Οικιοποιείται όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς μονομερώς θεωρεί ότι το Καστελόριζο δεν έχει επήρεια και συνεπώς η τουρκική υφαλοκρηπίδα οριοθετείται, όπως δηλώνει, με βάση την μέση γραμμή με την Αίγυπτο. Συγχρόνως περιορίζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι του σημείου όπου θα υπάρξει «συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου» παραπέμποντας στην συμπίεση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα χωρικά ύδατα της Ρόδου, της Κάσου, της Καρπάθου και των ανατολικών ακτών της Κρήτης
Η κυπριακή υφαλοκρηπίδα δυτικά της Κύπρου δεν «υφίσταται» πέραν των χωρικών υδάτων της .
Ακόμη και στο νότιο τμήμα όμως του νησιού όπου βρίσκει εύκολα εφαρμογή η αρχή της μέσης γραμμής (με Ισραήλ, Αίγυπτο) η Τουρκία αμφισβητεί την κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, υπέρ του ψευκράτους!
-Με την αναφορά σε συμφωνίες οριοθέτησης «μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων χωρών ,που θα λαμβάνει υπόψη τις σχετικές και ειδικές συνθήκες» η Τουρκία απορρίπτει κάθε διμερή συμφωνία (π.χ. μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ή τις υπάρχουσες όπως αυτή μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου), απορρίπτοντας επίσης τις βασικές αρχές της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλούμενη τις …«ειδικές συνθήκες».
-Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου (ρηματική διακοίνωση Turkuno DT/4739του 2004). Παραπέμποντας μάλιστα σε επιστολές του ψευδοκράτους τις οποίες έχει καταθέσει η Τουρκία στον ΟΗΕ (2014) αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα της και να πραγματοποιεί έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ της.
– Με την επιστολή παραπέμπει και στην ρηματική διακοίνωση του Μαρτίου του 2013 (No. 2013/14136816/22273) με την οποία η Τουρκία υποστήριζε ότι οι άδειες ερευνών που είχε αναθέσει με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης στην κρατική εταιρία ΤΡΑΟ (και βρίσκονταν καταφανώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τόσο στο Καστελόριζο όσο και στην Ρόδο) , αφορούν περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
Επίσης με την ιδία ρηματική διακοίνωση η Τουρκία απέρριπτε την γνώστη ως “τροπολογία Μανιάτη” ,την οποία η Ελλάδα έχει καταθέσει στον ΟΗΕ ,σύμφωνα με την οποία για όσο διάστημα δεν υπάρχουν συμφωνίες οριοθέτησης στην περιοχή ,η Ελλάδα θα θεωρεί ως εξωτερικό όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την μέση γραμμή.
Ο Τούρκος διπλωμάτης ζήτησε η επιστολή αυτή να δημοσιευθεί στις επίσημες εκδόσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας (Law of the Sea Bulletin).

 
 
Γράφει ο Ζουγανελης εδώ Η επιθετικότητα της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ και η Ελληνική ΑΟΖ αλλά κανείς δεν ακούει.

  • Το ΝΑΤΟ το τελευταίο καιρό ενισχύει τις θέσεις του γύρω απο την Ρωσία.
  • Μια μετακίνηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ γίνεται απο τη Ρουμανία πρός τη Γεωργία (νότια του Καυκάσου).
  • Η Τουρκία επιθυμεί τον έλεγχο δεξιά του 25ου μεσημβρινού (γραμμή 8).
  • Η Τουρκία ενισχύει τη παρουσία της στο Αιγαίο με τη κατασκευή ενός αεροπλανοφόρου, που θα μπει σε λειτουργία το 2020.
  • Η Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα είναι μη οριοθετημένες, όπως και της Κύπρου. Τα οικόπεδα και των δύο χωρών προκηρύσσονται παράνομα σε διεθνή ύδατα.
  • Η Μαύρη Θάλασσα είναι λίμνη και ο Βόσπορος είναι ένας διανοιγμένος τεχνητά φυσικός ποταμός.
  • Η Ρωσία έχει κόψει την ΑΟΖ της με τα άλλα κράτης της Μαύρης Θάλασσας.
  • Η Αρμενία με μια κανονιά μπορεί να κόψει τη ροή του ΤΑP πρός Τουρκία και την Ελλάδα.
Ένα περίκλειστο κράτος δικαιούται ΑΟΖ π.χ. η Ρουμανία, η FYROM, η Βουλγαρία, η Αρμενία, η Ουκρανία, η Σερβία και βέβαια κάποια μέλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας (1-7, 9).  Έτσι ερχόμαστε στο θέμα ΑΟΖ στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο γενικότερα.
Στις νέες αυτές συνθήκες ο χώρος δεξιά από τον 25ο μεσημβρινό που επιζητά η Τουρκία δεν έχει κανένα νόημα. Η Τουρκία πλέον θα πρέπει να φοβάται μη χάσει και μέρος της ΑΟΖ που δικαιούται στο Αιγαίο (αν χώριζε μόνο με την Ελλάδα). Η κουταμάρα πληρώνεται. Οι παίχτες αυξήθηκαν πολύ και πλέον όλοι ξέρουν.
Ο Παν. Καμμένος άδικα έτρεχε… Δεν κάνει για πολιτικός.
Οι υπόλοιποι νομίζουμε ότι έχετε πολλά να σκεφτείτε, διότι σύντομα θα σκάσουν μύτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου