ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΝΤΙΣΑΝ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!


   Σε έσχατη πρόκληση προέβησαν - δυστυχώς ανενόχλητοι από την Κυβέρνηση των Προσφύγων και των Μνημονίων - οι Τούρκοι, στην καρδιά του Αιγαίου, τρεις μόλις ημέρες μετά την εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιώντας παράνομες και απαγορευμένες από το Διεθνές Δίκαιο έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, του υποθαλάσσιου δηλαδή εδάφους μας! (δείτε χάρτη)

   Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ
   Την αποκάλυψη - βόμβα έκανε ο ευαίσθητος στα εθνικά θέματα και μαχητικός Φαήλος
Κρανιδιώτης στο Antinews και έχει ως εξής:
"Από τις 21/3/2016 έως την 8/04/2016 κατόπιν NAVTEX που έβγαλαν τα μεμέτια, το πλοίο επιστημονικών ερευνών Υ/Γ CESME εκτέλεσε επιστημονικές έρευνες στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου και συγκεκριμένα Νότια της Σκύρου, Ανατολικά της Ευβοίας και Δυτικά των Ψαρρών, ήτοι, όπως με διαβεβαιώνουν οι γνωρίζοντες, ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ. Μάλιστα συνοδευόταν από την φρεγάτα GAZIANTEP, η οποία αργότερα αποχώρησε.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εντόπισε και η καναδική φρεγάτα FREDERICTON, που ανήκει στην νατοϊκή δύναμη. Το τουρκικό πλοίο είχε αναμμένα φώτα περιορισμένης δυνατότητας ελιγμών, διότι είχε παρεάμενα καλώδια, ήτοι είχε ποντίσει καλώδια για έρευνες.

Στο διάλογο μέσω ασυρμάτου ο Τούρκος απάντησε πως «Διενεργώ επιστημονικές έρευνες σύμφωνα με την NAVTEX 226/16. Θέλω να μείνετε σε απόσταση μισού μιλίου».

Ο διάλογος του Καναδού με τον Τούρκο καταγράφηκε από πολεμικό μας.

Το ελληνικό ΠΝ, προφανώς με εντολές του Α/ΓΕΝ και του Α/ΓΕΕΘΑ, είχε κάνει, επιμελώς και στο ακέραιο, όλα όσα έπρεπε και μεγάλη δύναμη πολεμικών μας βρέθηκε στην περιοχή ώστε να έχει η πλευρά μας το τακτικό πλεονέκτημα.

Στις 28/3/2016 στις 9:30 πμ, ελικόπτερο δικής μας φρεγάτας εντόπισε το τουρκικό σκάφος με παρεάμενα καλώδια, ενώ στη συνέχεια εκτέλεσε εισολκή αγομένων, ήτοι τα μάζεψε, κι ανέπτυξε ταχύτητα.

Την ίδια μέρα στις 13:30 το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εντοπίστηκε και από ελικόπτερο Cougar του Λιμενικού Σώματος. Απαντώντας σε ερώτηση του πληρώματος του ελικοπτέρου ο Τούρκος απάντησε πως διεξάγει επιστημονικές έρευνες και πώς μόνο αυτή την ενημέρωση μπορεί να δώσει.

Το ΠΝ και η στρατιωτική ηγεσία έκαναν όλα όσα έπρεπε κι ήσαν πανέτοιμοι.

Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις την τελική απόφαση την δίνει η πολιτική ηγεσία. Τι έγινε; Μου λένε τίποτα. Nada. Nichts"

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ CASUS BELLI του 1987
  Τουρκικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είναι "αιτία πολέμου" για την Ελλάδα, έμπρακτα, από τον καιρό του Ανδρέα Παπανδρέου το 1987, ακριβώς τις ίδιες μέρες, μετά την 25η Μαρτίου, όταν έβγαλε τον Πολεμικό Στόλο στο Αγαίο και τις Μονάδες σε θέσεις διασποράς και μάχης, προειδοποιώντας ρητά τους Τούρκους πως θα βυθίσει το ερευνητικό τους σκάφος Σισμίκ, εάν τολμούσε να κάνει έρευνα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα! Οι δε Τούρκοι τι έκαναν; Το μαζέψανε στο λιμάνι και μόνο που δεν το χτίσανε εκεί να πετρώσει από τον φόβο τους, μπροστά στην πελώρια ελληνική αποφασιστικότητα για Πόλεμο έως εσχάτων!
   Η ΑΠΕΙΛΗ ΓΡΑΨΑ ΤΟ 2008
  Το ίδιο έκανε και ο Στρατηγός Γράψας, τότε Α/ΓΕΕΘΑ, όταν οι Τούρκοι επιχείρησαν έρευνες με ενοικιαζόμενο Νορβηγικό Σκάφος Malene Ostervold στα ανοιχτά της Μεγίστης, απειλώντας να το εξαυλώσει, εάν δεν τα μάζευαν αμέσως! Κάτι που έγινε μέχρι να πεις "Παΐσιος"...
   Στην συγκεκριμένη και καταγγελόμενη περίπτωση όμως, οι Τούρκοι αφέθηκαν να κάνουν έρευνες και να ποντίσουν καλώδια στην καρδιά μάλιστα του Αιγαίου, σαν αυτά που δείχνουν οι φωτογραφίες του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, τραβηγμένες πάνω στο "Τσεσμέ" από άλλες ...ερευνητικές του αποστολές.... Αυτό σημαίνει ότι παραχωρήθηκαν υψίστης σημασίας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και επιτράπηκε έτσι στους Τούρκους να μας πάρουν "λάσπη" από τον βυθό, που ισοδυναμεί με το "γη και ύδωρ"...
   Το Σχέδιο του 1987 του Ανδρέα Παπανδρέου, του ΥΠΕΘΑ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, του Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Νίκου Κουρή και του Ναυάρχου Λεωνίδα Βασιλικόπουλου του 1987, που είχαν στείλει και τον τότε ΥΠΕΞ Κάρολο Παπούλια στη Βουλγαρία για να πάρει το πλευρό μας σε τυχόν πολεμική αναμέτρηση, μπορεί να επαναληφθεί, με νέα προσέγγιση της Σερβίας, της Σόφιας, της Μόσχας, της Αρμενίας και των Κούρδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου