Γκέτο εγκληματικότητας ο Ασπρόπυργος, το Μενίδι, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι

Τα δρομολόγια του τρόμου: Γκέτο εγκληματικότητας ο Ασπρόπυργος, το Μενίδι, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι



Η είδηση, όπως αναγράφεται σε συστημικό έντυπο, είναι ενδεικτική της τραγικής κατάστασης που υπάρχει μέχρι και στον χώρο των συγκοινωνιών.
«Να θωρακίσουν τους επιβάτες και τους εαυτούς τους επιχειρούν με κάθε τρόπο οι εργαζόμενοι στις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), οι οποίοι αναγκάστηκαν, για μία ακόμη φορά, να προχωρήσουν στη διακοπή του δρομολογίου 805 (Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα) λόγω των επιθέσεων που δέχονται επανειλημμένως τα λεωφορεία που εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Εκπρόσωποι του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΑ κάνουν λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα επιβατών και εργαζομένων. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις του συνδικάτου προς τη διοίκηση του Οργανισμού, ο ΟΑΣΑ αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα ριζικά, καθώς απαιτείται η συνδρομή της αστυνομίας.
Κατά το παρελθόν μάλιστα περιπολικά συνόδευαν ορισμένα «επικίνδυνα» δρομολόγια, κάτι το οποίο όμως δεν μπορεί πρακτικά να συμβαίνει συστηματικά. Οι εργαζόμενοι έχουν λάβει ξανά αντίστοιχες αποφάσεις, όσον αφορά την εκτέλεση ή μη δρομολογίων, με συχνότερη λύση τη διακοπή της κυκλοφορίας των λεωφορείων από τις 7 ή 7:30 το απόγευμα σε ορισμένες γραμμές. Οι «επικίνδυνες» γραμμές στις οποίες έχουν σημειωθεί συστηματικά επιθέσεις συναντώνται και σε άλλες περιοχές όπως το Μενίδι, τα Άνω Λιόσια ή το Ζεφύρι. Δεν είναι λίγα τα κρούσματα λιθοβολισμών στα λεωφορεία ή ακόμη και ξυλοδαρμού οδηγών, που έχουν καταγραφεί
Τόσο οι περιοχές που συμβαίνουν αυτές οι επιθέσεις όσο και οι μαρτυρίες οδηγών που έχουν δαρθεί και επιβατών που παρακολουθούσαν έντρομοι τέτοιες σκηνές και ορισμένες φορές έχουν πέσει θύματα κλοπών, συγκλίνουν στην ιδιαιτερότητα, ότι οι δράστες αυτών των επιθέσεων ανήκουν σε συγκεκριμένη «ευπαθή κοινωνική ομάδα», για την οποία η επιβαλλόμενη «πολιτική ορθότητα» προστάζει να αντιμετωπίζονται μόνο ως άτομα με αυξημένα δικαιώματα και μειωμένες υποχρεώσεις.
Η καλύτερη και παραδειγματικότερη «τιμωρία» για όλους αυτούς  τους κήρυκες μιας ανεφάρμοστης επί την ουσίας «πολιτικής ορθότητας» θα ήταν μια «διαδρομή του τρόμου» μέσα σε αυτά τα λεωφορεία, για να διαπιστώσουν την αγωνία και το άγχος οδηγών και επιβατών. Ίσως έτσι σκεφτόντουσαν διαφορετικά πάνω σε ορισμένα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου