Προκλητικό δημοσίευμα των N.Y.Times


Αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.
Όπως σημειώνει ο αρθογράφος, η αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα σε περίπτωση Grexit!
Ο δημοσιογράφος εξηγεί ότι με αυτό τον τρόπο η Merrill Lynch θέλει να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι πελάτες της τράπεζας θα συνεχίζουν να πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους.

«Κανείς δεν γνωρίζει τι έκταση θα έχει το σοκ που θα δημιουργηθεί από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», αναφέρει ο δημοσιογράφος «αλλά μεγάλες αμερικανικές τράπεζες   συμβουλεύουν  τους εταιρικούς πελάτες τους σχετικά με το πώς να προετοιμαστούν για μια πιθανή διάσπαση της ζώνης του ευρώ».



Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς ότι η κρίση είναι διαχειρίσημη και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διασπαστεί, τονίζεται.
Η
JPMorgan Chase, ωστόσο δεν παίρνει ρίσκα και έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για διάφορους αμερικανικούς κολοσσούς  ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.

Εκτιμάται τέλος ότι η πιο πιθανή ώρα για ένα Grexit είναι το βράδυ της Παρασκευής που τα χρηματιστήρια κλείνουν για Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου