ΚΚΕ: Υπέρ ψήφου λαθρομεταναστών και κατά Ομογενών


 


Ακούσαμε πολλά στην πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή για την περίφημη «ελληνοποίηση», που επιχειρείται με το λαθρονομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι δεν είναι λογικό να έχουν περισσότερα δικαιώματα οι ομογενείς από τους Αφρικανούς και τους Ασιάτες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. Το εάν ζουν παράνομα μόνιμα αυτό δεν έχει σημασία για την Αλέκα Παπαρήγα. Όπως και δεν έχει σημασία και το γεγονός της μεγάλης προσφοράς των ομογενών μας στους εθνικούς αγώνες. Συγκεκριμένα η δήλωση της Γραμματέας του ΚΚΕ είχε ως εξής:  

«Οι ομογενείς που λείπουν πενήντα και εκατό χρόνια από την Ελλάδα έχουν περισσότερα δικαιώματα και είναι οι παρατρεχάμενοι του Σβαρτζενέγκερ και του εκάστοτε Μπους» 
Αλέκα Παπαρήγα

Δήλωση πέρα για πέρα εθνικά απαράδεκτη, η οποία δείχνει και το εντελώς τουλάχιστον α-εθνικό εάν όχι αντεθνικό, σύμφωνα με την ουσία αυτού που είναι έθνος θέση των κομμουνιστών. Λησμονεί η Αλέκα Παπαρήγα και σκοπίμως λησμονεί ότι όταν το κόμμα της μοίραζε προκηρύξεις στο μέτωπο της Μικράς Ασίας να εγκαταλείψουν το μέτωπο οι Έλληνες στρατιώτες, πράγμα το οποίο όχι μόνο δεν έχουν αρνηθεί οι κομμουνιστές, αλλά δήλωναν γι’ αυτό υπερήφανοι στον Ριζοσπάστη το 1935, όταν αυτοί λοιπόν τορπίλιζαν τον Ελληνισμό και διέβρωναν το ηθικό του στρατεύματος, τότε δεκάδες χιλιάδες ομογενείς έχυναν το αίμα τους για την Ελλάδα, έχοντας έρθει και καταταγεί εθελοντές στον Ελληνικό Στρατό αφήνοντας πίσω τους περιουσίες και οικογένειες. Αλλά για την Αλέκα Παπαρήγα περισσότερο Έλληνας ήταν ο Αβραάμ Μπεναρόγια από τον Έλληνα του Μπρούκλιν, που άφησε τα κόκαλά του στην Μικρά Ασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου