Υποναύαρχος ε.α. καταγγέλλει το σύνθημα: “Η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία”





Στην Ελλάδα του 2011, περιμένουμε να ακούσουμε την κάθε ανοησία από τον οποιοδήποτε, ακόμα και από υποναυάρχους Ε.Α. O Γ. Ντουνιαδάκης, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΕΝΑΕΔ καταγγέλλει τα «ρατσιστικά» συνθήματα στην παρέλαση της ΣΣΑΣ στην Θεσσαλονίκη, τα οποία αναφερόντουσαν στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας και της Θράκης.( http://resistance-hellas.blogspot.com/2011/11/blog-post_03.html)Το κείμενο που ανάρτησε η ιστοσελίδα της ΑΕΝΑΕΔ είναι και τα παρακάτω:

”Πέρα από όσα συνέβησαν κατά την παρέλαση χθες στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλες σχεδόν τις πόλεις με τις αντιδράσεις του κόσμου θα σταματήσουμε εδώ σε συγκεκριμένο θέμα που σχετίζεται με την Ένωσή μας. Ενθουσιασμό και θαυμασμό προκαλεί το παράστημα και το βάδισμα των αγοριών και των κοριτσιών της ΣΣΑΣ, που παρελαύνουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Επίσης εντυπωσιάζει η απόδοση τιμών με τα όπλα στο «παρουσιάστε», κίνηση στην οποία μπορεί να αποδοθούν διάφοροι συμβολισμοί!

Τα παραπάνω φαίνονται σε βίντεο, που έχει αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και το fb. Συζητήσιμη όμως είναι η σκοπιμότητα προβολής και η εντύπωση τουλάχιστον που προκαλεί το τμήμα της κραυγής που ακούγεται και αναφέρει ότι «… η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» (1΄.05)! Αυτού του είδους τα «πιστεύω» έρχονται από πολλά χρόνια πίσω
και ειδικά για την περίπτωση της Κύπρου έχουν επιφέρει πολλά δεινά τόσο στο μαρτυρικό νησί όσο και την πατρίδα! Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ!

Αντίστοιχα και σχετικά με το θέμα «Μακεδονία» στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ http://www1.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/ μεταξύ άλλων αναφέρεται:

… το ζήτημα του ονόματος είναι ένα πρόβλημα με περιφερειακή και διεθνή διάσταση, το οποίο συνίσταται στην προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων εκ μέρους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με κύριο όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας και την οικειοποίηση της εθνικής και ιστορικής κληρονομιάς της Ελλάδας.…

Ιστορικά, ο όρος «Μακεδονία αναφέρεται στο Βασίλειο και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων, που ανήκουν στο ελληνικό έθνος και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Γεωγραφικά, ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται στο σημερινό έδαφος διαφόρων βαλκανικών χωρών, με το μεγαλύτερο τμήμα της να βρίσκεται στην Ελλάδα και άλλα μικρότερα τμήματά της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. ….»

Ως προς το βίντεο εκτιμώ ότι εφόσον είναι αληθινό τόσο το οπτικό όσο και το ακουστικό μέρος του, τότε είναι πρόβλημα της διοίκησης της Σχολής. Επειδή όμως θεωρώ δύσκολο να ισχύει κάτι τέτοιο, εκτιμώ ότι τμήμα ή και το σύνολο του ακουστικού μέρος του βίντεο, δεν προέρχεται από το στρατιωτικό σχηματισμό της ΣΣΑΣ και είτε είναι κατασκευασμένο είτε προέρχεται από τμήμα «καταδρομέων», που εμφανίζεται να παρελαύνει πίσω από την ΣΣΑΣ (3΄.08). Σε κάθε περίπτωση πιστεύω, ότι δεν είναι ωφέλιμο για τα εθνικά μας συμφέροντα να φιλοξενούνται θέσεις αλυτρωτικού και εθνικιστικού περιεχομένου σαν και αυτές!”

Γιάννης Ντουνιαδάκης - Ιδρυτικό μέλος της ΑΝΕΑΕΔ

Δυστυχώς για εσάς κ. Ντουνιαδάκη, υπάρχουν κάποιοι που δεν ξεχνούν τους Αγώνες και τις Θυσίες των Ηρώων μας για να παραμείνουν τα εδάφη αυτά Ελληνικά. Ο λαός σας έχει καταλάβει και σε λίγο θα σας φτύνει και θα νομίζετε ότι βρέχει.

ΥΓ: ΕΥΓΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου