«Παπανδρέου, ο νέος... Εφιάλτης»


Ο βιτριολικός του λόγος περνά από... κόσκινο την κυβέρνηση, την τρόικα και το ΔΝΤ, τα οποία χαρακτηρίζει «τοκογλυφικά αρπακτικά», εύχεται να ήταν ο Προμηθέας, για να μπορεί να φανεί, έστω και με ακριβό τίμημα, χρήσιμος στους συνανθρώπους του. Χαρακτηρίζει τους κυβερνώντες... βαρυχειμωνιάδες και τον πρωθυπουργό νεότερο Εφιάλτη της ελληνικής ιστορίας. Ο Χάρρυ Κλυνν απαντά στις 15 ερωτήσεις (που αποδεικνύονται πολύ λίγες για να χωρέσουν τον χειμαρρώδη λόγο του).

ΕΡ.: Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο προτέρημα και ποιο το μεγαλύτερο ελάττωμα του μέσου Ελληνα;

ΑΠ.: Νομίζω ότι η ρήση του Διονυσίου Σολωμού δίνει την απάντηση: «Ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος». Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

ΕΡ.: Εχετε στηρίξει με την παρουσία σας το κίνημα των «Αγανακτισμένων» αυτό το διάστημα;

ΑΠ.: Στηρίζω το κίνημα πριν καν εμφανιστούν οι «Αγανακτισμένοι». Είμαι στο αντιεξουσιαστικό μετερίζι από τα 18 μου χρόνια. Ο βίος και η πολιτεία μου γνωστά και το έργο μου καταγεγραμμένο.

ΕΡ.: Πιστεύετε ότι ένας Βενιζέλος θα φέρει την άνοιξη στα οικονομικά της χώρας;

ΑΠ.: Κανένας από τους κυβερνώντες «βαρυχειμωνιάδες» δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη στα οικονομικά. Η χώρα έχει ήδη ξεπουληθεί και υπεύθυνοι είναι άπαντες οι του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς και του Βενιζέλου.

ΕΡ.: Αν ήσασταν δήμαρχος για έναν μήνα, τι θα προσπαθούσατε να αλλάξετε στην πόλη σας;

ΑΠ.: Η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν, είναι και θα είναι προθάλαμος της διαφθοράς. Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, αν δεν απαλλαγεί η τοπική αυτοδιοίκηση από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της με τα κόμματα. Οπως στην πολιτική, έτσι και στην αυτοδιοίκηση, ματαιοπονούμε...

ΕΡ.: Πιστεύετε, όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ότι «μαζί τα φάγαμε»;

ΑΠ.: Δεν ξέρω γιατί ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει αυτήν την ιδιαίτερη μεταχείριση που εγγίζει τα όρια της ασυλίας. Είναι πολιτικός με εξαιρετικά χαμηλό πολιτικό IQ. Η δε συνεισφορά του στα πολιτικά πράγματα δεν είναι ούτε καν άξια λόγου. Ισως η αμετροέπεια και η προκλητικότητά του να βοηθάνε το κόμμα του να αποφεύγει δυσάρεστες γι' αυτό καταστάσεις. Δείτε τον και ως ένα είδος «κομματικού λαγού» και τίποτα παραπάνω. Ως προς το περίφημο «μαζί τα φάγαμε», όλοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτούς που τα φάγανε, αυτούς από τους οποίους απαιτεί ο ελληνικός λαός να «επιστρέψουν τα κλεμμένα...»

ΕΡ.: Ποιο πρόσωπο της ελληνικής ιστορίας ή μυθολογίας θα θέλατε να είστε και γιατί;

ΑΠ.: Θα ήθελα να ήμουν ο Προμηθέας... Για να μπορώ να φανώ, έστω και με ακριβό τίμημα, χρήσιμος στους συνανθρώπους μου.

ΕΡ.: Πήγατε να ψηφίσετε στις τελευταίες εκλογές;

ΑΠ.: Πάντοτε ψηφίζω, γιατί πιστεύω ότι, όταν δεν το κάνεις, είναι σαν να ψηφίζεις εκείνον που θέλει να υποκλέψει την ψήφο. Ασχέτως αν δεν πίστεψα ποτέ ότι το κράτος-έκτρωμα που δημιούργησαν οι ξένοι και οι ντόπιοι λακέδες τους δεν είχε ποτέ καμιά σχέση με τη δημοκρατία.

ΕΡ.: Ποια είναι η γνώμη σας για το ΔΝΤ και την τρόικα;

ΑΠ.: Πιστεύω ότι ο πολιτικός που θα έχει το πολιτικό κουράγιο να ορθώσει το ανάστημά του και να τους πετάξει έξω από την Ελλάδα με τις κλοτσιές θα μείνει στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως «απελευθερωτής». Ε.Ε., ΔΝΤ και τρόικα δεν είναι παρά τα τοκογλυφικά αρπακτικά που το μόνο που κοιτάζουν είναι πώς θα ρουφήξουν και την τελευταία σταγόνα αίματος του ελληνικού λαού. Η Ευρώπη με τους Μπερλουσκόνηδες, τις Μέρκελ, τους Μπαρόζους και τα άλλα τσιράκια του διεθνούς κεφαλαίου είναι ένα θλιβερό «μπακάλικο» της δεκάρας.

ΕΡ.: Είστε υπέρ ή κατά της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος;

ΑΠ.: Αν είχαμε αντιμετωπίσει με γνώση και παιδεία οτιδήποτε βλαβερό, δε θα είχαμε την ανάγκη των απαγορεύσεων.

ΕΡ.: Πιστεύετε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει ο δεύτερος πολιτικός στην Ιστορία που θα πει στον ελληνικό λαό «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»;

ΑΠ.: Πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο νεότερος Εφιάλτης της ελληνικής ιστορίας. Αμφιβάλλω αν η Ιστορία αναδείξει ξανά έναν τόσο μεγάλο ψεύτη και ψυχρό εκτελεστή. Θα μείνει στην Ιστορία ως ο μεγαλύτερος προπαγανδιστής της «παγκοσμιοποίησης», ο άνθρωπος που παρέδωσε την πατρίδα του ως πρόβατο επί σφαγή στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων.

ΕΡ.: Οργανώνετε πλέον πιο μεθοδικά το μηνιαίο μπάτζετ σας λόγω της οικονομικής κρίσης;

ΑΠ.: Δεν είμαι πλούσιος και δεν έχω κάνει ποτέ αναπροσαρμογές. Πάντοτε ήμουν σώφρων και λογικός ως προς τα οικονομικά μου. Η καταναλωτική μανία είναι έξω από την ψυχολογία μου. Για μένα αξία έχουν τα πράγματα που δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να μας τα κλέψουν.

ΕΡ.: Ποια είναι η σχέση σας με τα ζώα;

ΑΠ.: Ο πατέρας μου έλεγε: «Οποιος δεν αγαπάει τα ζώα και τα λουλούδια δεν αξίζει να ζει».

ΕΡ.: Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στην τέχνη σας; Τι σας έχει δυσκολέψει περισσότερο σε αυτήν;

ΑΠ.: Δεν με έχει δυσκολέψει τίποτα. Με συγκινεί η άμεση επικοινωνία με τον κόσμο και προσπαθώ να φανώ αντάξιος στην αμφίδρομη σχέση μου με το κοινό. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής κάτι έχω καταφέρει.

ΕΡ.: Ποια είναι η σχέση σας με το Διαδίκτυο;

ΑΠ.: Ημουν ο πρώτος που ανέβασε site στο Διαδίκτυο και παρουσίασε μια interactive επιθεώρηση το 2000 στο ΑΛΣΟΣ. Τίτλος: www.aisixtir.gr. Μπορείτε να με διαβάζετε καθημερινά στο Νewsbeast καθώς επίσης στο facebook ή στο twitter.

ΕΡ.: Αν είχατε μια μηχανή του χρόνου, σε ποια εποχή θα μεταφερόσασταν και γιατί;

ΑΠ.: Των μεγάλων επαναστάσεων. Ισως βοηθούσα να μην αποτύχουν κινήματα και ιδεολογίες που ακόμα αποτελούν ελπίδα για τους καταπιεσμένους.

10 πράγματα για τον Χάρρυ Κλυνν

  • Το ωράριό του είναι περίεργο. Κοιμάται από τις έξι το πρωί μέχρι τις δέκα. Τις υπόλοιπες ώρες δημιουργεί.
  • Εχει εκδώσει 13 βιβλία και έχει παρουσιάσει τα ζωγραφικά του έργα σε έξι ατομικές εκθέσεις. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η νέα ποιητική του συλλογή «Σκονισμένη ακτή», από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης».
  • Του αρέσει η εναλλακτική μουσική, τα λαϊκά και τα δημοτικά τραγούδια, με ιδιαίτερη αγάπη στα ποντιακά.
  • Τον εκφράζει το «Τhe wall» των Πινκ Φλόιντ.
  • Λατρεύει την πατρίδα του την Καλαμαριά. Δηλώνει ότι εκεί γεννήθηκε κι εκεί θα πεθάνει. Η Θεσσαλονίκη είναι η αγαπημένη του πόλη.
  • Εχει τρία παιδιά. Ο μεγαλύτερος γιος του είναι ο ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης. Η κόρη του, Κορίνα, είναι σχεδιάστρια μόδας και ο μικρότερος γιος του, ο Απόστολος, είναι επιχειρηματίας.
  • Το αγαπημένο του φαγητό είναι το σπανακόρυζο, ενώ λαχταριστός μεζές είναι φέτα με ψωμί.
  • Αγαπημένο του απεριτίφ το μακεδονικό τσιπουράκι.
  • Δεν κάνει ποτέ αποτυχίες, γιατί, όπως δηλώνει, αναβάλλει πάντα τις επιτυχίες του.
  • Δεν έχει, επίσης, κάνει καμία θυσία για τη δόξα. «Κάνω αυτό που θέλω κι αυτό που θεωρώ καθήκον μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου