Συμμορίες αλλοδαπών μετατρέπουν ήσυχες γειτονιές της Θεσσαλονικης σε ζούγκλα








Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι η εγκληματικότητα έχει συσσωρευτεί στο κέντρο της πόλης και σε μερικές γειτονιές των Δυτικών συνοικιών, περιοχές όπου το ξένο στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο και η αστυνόμευση από ελλιπής ως ανύπαρκτη. Σιγά-σιγά όμως παρατηρείται το τελευταίο διάστημα η εξάπλωση της εγκληματικής δράσης των αλλοδαπών και σε γειτονιές με καλή φήμη, γειτονιές στις οποίες ουδέποτε παρουσιάστηκε κάποιο περιστατικό που να προκαλεί έντονη ανησυχία, πέρα κάποιων περιστατικών ελάσσονος σημασίας.

Έτσι την περασμένη εβδομάδα συμμορία λαθρομεταναστών, πλήρως εξοπλισμένη και χωρίς κανέναν ενδοιασμό επιτέθηκε σε μία γριούλα 74 ετών μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στο Πανόραμα. Η συμμορία αποτελούνταν από πέντε άτομα και το θύμα τους ήταν ανήμπορο να φέρει την οποιαδήποτε αντίσταση, όμως αυτό δεν απέτρεψε τους κακοποιούς από το να την ξυλοκοπήσουν άγρια και να της προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες. Η μανία τους ήταν τέτοια που προκάλεσαν στην άτυχη γριά κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στην σπονδυλική στήλη. Αφού τελείωσαν το «έργο» τους λήστεψαν ό,τι βρήκαν στο σπίτι κι εξαφανίστηκαν, κατά πάσα πιθανότητα, με κλεμμένο όχημα.

Τα χρήματα κάποτε θα τελειώσουν και οι δράστες θα ξανακλέψουν κι αν κάποιος άτυχος τολμηρός βρεθεί εμπόδιο στο δρόμο τους, ίσως δε διστάσουν και να σκοτώσουν. Για όσους τύχει και βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι θέμα χρόνου να αποφυλακιστούν και να συνεχίσουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση. Κι ο Έλληνας θα συνεχίσει να ζει υπό τον φόβο και την απόγνωση. Ως πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου