Ποινική δίωξη σε πρύτανη για υπεξαίρεση!!!!




Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου εναντίον του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παλλήκαρη.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Creta, ο πρύτανης κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσό προς όφελός του, ενώ όφειλε να το καταθέσει υπέρ του ΕΛΚΕ του πανεπιστημίου. Πρόκειται για χρήματα που ο κ. Παλλήκαρης φέρεται να συγκέντρωνε για ερευνητικούς σκοπούς, συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια στα οποία ήταν επιστημονικός υπεύθυνος. Οι συμμετέχοντες στα συνέδρια κατέθεταν το ποσό της συμμετοχής τους σε λογαριασμό του κ. Παλλήκαρη και ο ίδιος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να τα υπεξαίρεσε. Τα χρήματα κανονικά έπρεπε να αποδοθούν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ), απ’ όπου και πληρώνονταν όλα τα έξοδα των ερευνητικών προγραμμάτων.

O κ. Παλλήκαρης κλήθηκε και απολογήθηκε για την υπόθεση στα τέλη Δεκεμβρίου. Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι καταβολή χρηματικής εγγύησης και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή από τον Tύπο του Ηρακλείου πριν δύο χρόνια περίπου και τότε ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών να πραγματοποιήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων. Η έρευνα έγινε και στο πόρισμά της η υπηρεσία ανέφερε τέλεση παράνομων πράξεων από την πλευρά του πρύτανη.

Η οικονομική υπηρεσία, εκφράζοντας την άποψή της στην έκθεση που παρέδωσε στον εισαγγελέα, ανέφερε ότι χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε στο συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό το υπεξαίρεσε ο κ. Παλλήκαρης προς όφελός του, ενώ όφειλε να το καταθέσει υπέρ του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης ως νόμιμος δικαιούχος (αφού ο ΕΛΚΕ πλήρωνε όλα τα έξοδα των επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και θα έπρεπε να εισπράττει κι όλα τα έσοδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου