Ανεργος ήρωας σε απόγνωση

Πριν από επτά χρόνια, ο Φίλιππος Θειακάκης από την Κρήτη συγκλόνιζε το πανελλήνιο, όταν με απίστευτο ηρωισμό κατάφερε να βγάλει μέσα από φλεγόμενο τουριστικό λεωφορείο εξήντα έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Τότε, όλοι μιλούσαν για τον ήρωα οδηγό που έσωσε τόσες ψυχές από βέβαιο θάνατο.

Σήμερα, ο ίδιος δίνει τον δικό του αγώνα επιβίωσης, καθώς έχει μείνει χωρίς δουλειά και αναγκάστηκε ακόμη και να δανειστεί χρήματα για να εγχειριστεί το μοναχοπαίδι του, ένα αγγελούδι, ηλικίας ενάμισι έτους.

Την τραγική ιστορία του ήρωα, όπως τον αποκαλούσαν όλοι, έφερε στο φως της δημοσιότητας τοπική εφημερίδα της Κρήτης, θέλοντας να δείξει το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας. Το απόγευμα της 21η Σεπτεμβρίου του 2005 ο Φίλιππος Θειακάκης, οδηγός τουριστικού λεωφορείου, μεταφέρει εξήντα έξι ανθρώπους από τα Μάλια στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Ξαφνικά όμως, μια «γουρούνα» που οδηγεί μια 38χρονη Ολλανδή καρφώνεται στο όχημα, το οποίο αμέσως τυλίγεται στις φλόγες.

Ο 33χρονος τότε οδηγός του λεωφορείου ενεργεί αστραπιαία, χωρίς να σκεφτεί καθόλου τη δική του τη ζωή και, αφού βγάζει δυστυχώς νεκρή κάτω από το λεωφορείο την άτυχη Ολλανδή, καταφέρνει και απεγκλωβίζει έναν-έναν τους εξήντα έξι Τσέχους, τους οποίους είχε παραλάβει από ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου με προορισμό το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

«Επρεπε να λειτουργήσω ψύχραιμα. Δεν είχα άλλη επιλογή. Ηταν εξήντα έξι ψυχές. Επρεπε να τις σώσω. Δεν κοίταξα καθόλου τον εαυτό μου» λέει ο ίδιος και συνεχίζει εκφράζοντας το παράπονό του: «Υστερα από όλα αυτά, έμεινα στον δρόμο. Βρίσκομαι πραγματικά σε απόγνωση».

Η γυναίκα του έχασε τη δουλειά της και ο ίδιος, όπως καταγγέλλει, έχει μείνει ξεκρέμαστος. Ο σημερινός εργοδότης του όχι μόνον απόλυση γραπτή δεν του έχει δώσει, αλλά δεν του έχει καταβάλει ούτε την αποζημίωσή του ούτε τα δεδουλευμένα ύψους 13.000 ευρώ που του οφείλει μέχρι σήμερα.

Τόσο ο κ. Θειακάκης όσο και οι συνδικαλιστές του κλάδου του και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου μιλούν για φαινόμενα καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας σε βάρος των οδηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου