Κρανίου τόπος η Αθήνα για άλλη μια φορά

Epeisodia

Ανίκανες οι αρχές να σταματήσουν τους βανδαλισμούς στο κέντρο της πρωτεύουσας- Η ΕΛΑΣ έδερνε άνεργους και συνταξιούχους και δεν είχε χρόνο να αποτρέψει την καταστροφή του κέντρου της πρωτεύουσας

Η Αθήνα έζησε και ακόμα ζει μέρες του Δεκεμβρίου του 2008, με την πιθανότητα οι ζημιές αυτή τη φορά, να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για τη νέα δανειακή σύμβαση, στη Βουλή, στους δρόμους των Αθηνών επικρατούσε μια χαοτική κατάσταση. Ολόκληροι δρόμοι στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης, είχαν παραδοθεί στην καταστροφική μανία των πρακτόρων του παρακράτους, καθώς η ΕΛΑΣ, αντί να ασχοληθεί με αυτούς, έδερνε συνταξιούχους, ανέργους και εργαζόμενους, που έσπευσαν στην πέριξ της Βουλής περιοχή, για να διαμαρτυρηθούν για τα τεκταινόμενα.

Δεκάδες πυρκαγιές από εμπρησμούς, με την εκτέλεση για άλλη μια φορά ενός οργανωμένου σχεδίου για την «ερημοποίηση» του κέντρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πυροσβέστες οι οποίοι έσπευδαν να σβήσουν τις φωτιές, δέχονταν επιθέσεις από άγνωστα άτομα. «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας ήταν τυχαίες; Ήταν αυθόρμητες;» απάντησε ο αποτυχημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο... Όμως, η ΕΛΑΣ ήταν απούσα, καθώς «περιφρουρούσε» το κτίριο της Βουλής, χωρίς να δίνει δεκάρα για τα όσα συνέβαιναν λίγο πιο κάτω.

Επίσης, αλλοδαποί κατά πάσα πιθανότητα δράστες, πλιατσικολόγησαν καταστήματα στην Αθήνα, μεταξύ τους και κατάστημα όπλων (πιθανώς οι ίδιοι) στην Ομόνοια. Στις οδούς Βουκουρεστίου, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος, Ασκληπιού, Σκουφά, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Κοραή, Αθηνάς, Ερμού, Σίνα (η Νομική Σχολή είναι πάλι υπό κατάληψη και αποτέλεσε ορμητήριο για τα παραπάνω) παντού στο κέντρο, ζημιές και εστίες πυρκαγιών. Καταστράφηκε ο κινηματογράφος Αττικόν, πολλά υποκαταστήματα τραπεζών, μεταξύ τους και τμήμα του κεντρικού καταστήματος της Alpha Bank. Η Πυροσβεστική είχε να αντιμετωπίσει και τα αυτοσχέδια οδοφράγματα και αδυνατούσε να πλησιάσει στις εστίες των πυρκαγιών, χωρίς τη βοήθεια της ΕΛΑΣ. Παντού, σπασμένα μάρμαρα, πεζοδρόμια και στάσεις, ενώ ο τόπος ήταν γεμάτος από φλεγόμενους κάδους. Επίσης, ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να καταλάβει το Δημαρχείο Αθηνών. Εκεί, η ΕΛΑΣ συνέλαβε 20 και πλέον άτομα.

Επεισόδια όμως, σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις και περιοχές της περιφέρειας, όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, το Αγρίνιο, τα Τρίκαλα, το Ηράκλειο, η Πάτρα και η Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου