Tουρκία, F35 και κοιτάσματα

ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
Στο παραπάνω χάρτη σας δείχνω τις πιθανές θέσεις των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, υδριτών και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανάμεσα τους θα διακρίνετε μεγάλα κοιτάσματα που βρέθηκαν μετά το 2013 π.χ. Ζόρ, Αφροδίτη, Γκολάν, Νότια της Κρήτης κοκ επαληθεύοντας με στο ακέραιο. Μπορείτε να δείτε και τα κοιτάσματα της FYROM, του μελλοντικού κράτους της Θεσσαλονίκης που επιδιώκει ο Σόρος με αυτούς που είναι πίσω του να ιδρύσει απο το μηδέν, τα κοιτάσματα στο Ιόνιο κλπ. Στο χάρτη μπορείτε να δείτε και κοιτάσματα της Τουρκίας μέσα στα χωρικά της ύδατα (τρία μίλια απο τις ακτές της Μικράς Ασίας. κατά τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει με την Ελλάδα). Η Τουρκία τόσα χρόνια θα μπορούσε να εξορίξει κοιτάσματα στις περιοχές 1-9 χωρίς να παρανομεί κατά το διεθνές δίκαιο. Κάποια κοιτάσματα, όπως το 1 και το 2 ή το 7 ανήκουν και σε ΑΟΖ άλλων κρατών, οπότε θα πρέπει να τα μοιρασθεί, όχι 50-50 αλλά με βάση τη θέση και τη χωρητικότητα του κάθε κοιτάσματος αν είναι σε κοινή περιοχή.

Κάνει εντύπωση γιατί η Τουρκία κάνει προσπάθειες εξόρυξης ή επιθυμεί να κάνει εξορύξεις σε περιοχές που δεν της ανήκουν π.χ. στη περιοχή 10, 11 ή 12 ή στο σημείο 10, που απο ότι φαίνεται και στο χάρτη οι πιθανότητες να χτυπήσει κοίτασμα είναι μικρές.

Τελικά θέλει να βρεί φυσικό αέριο και να το εκμεταλλευτεί, όπως βρήκε στην Ανατολική Θράκη, κάτι που υποδεικνύεται και στο χάρτη μου ή απλά δεν θέλει την ανάπτυξη της Ελλάδας και την εξόρυξη των υδρογονανθράκων της, παίζοντας τα παιγνίδια τρίτων;

F35

Προσωπικά είμαι υπέρ του να δοθούν τα F35 στη Τουρκία. Θα πληρώσει 10 δις ευρώ για κάτι που σε 5 χρόνια το πολύ θα έχει την μισή αξία. Απο κεί και πέρα είναι θέμα των ΗΠΑ τι θα κάνει και με τι εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ελλάδας οι ΗΠΑ θα τα δώσουν και αν τα δώσουν. Οι ΗΠΑ μπορούν να τα δώσουν αλλά να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ελλάδας, χωρίς να πάρουν λεφτά για αυτό όπως κάνουν με την Ιαπωνία, απο το τέλος του B' παγκοσμίου πολέμου και μετά. Η Ιαπωνία προστατεύεται απο τις ΗΠΑ αλλά πληρώνεται για αυτό. Στην Ιαπωνία όλοι το ξέρουν.

 
 
ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ;
H απάντηση είναι πως πίσω απο τον τσαμπουκά της Τουρκίας είναι οι ΗΠΑ επι τόσα χρόνια. Οι ΗΠΑ την εξόπλισαν και τεχνολογία για τα drones πήρε απο το Ισραήλ. Και φτάνουμε σε ένα ακόμη ερώτημα. Η Ελλάδα πως θα ρίχνει τα Bayraktar που σε λίγο καιρό δεν θα εντοπίζονται ενώ θα μεταφέρουν και βόμβες; O Kωσταράκος ας μου φέρει ένα καφέ και ένα ανεμιστήρα... Θέλει να γίνει και σύμβουλος ο μαλάκας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου