BEΒΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ


BEΒΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ
Άγνωστο άτομο ή άτομα κατέστρεψαν 35 τάφους αλεβιτών που ανήκαν σε αλεβίτες, στην συνοικία Ζεϊτίνικιοϊ του Σέλτσουκ-Σμύρνης
Σύμφωνα με την είδηση του DHA, στο 290 σπιτιών και 852 κατοίκων χωριό Ζεϊτίνικιοϊ που βρίσκεται στα 14 χλμ από το Σέλτσουκ, ενημερώθηκε η αστυνομία καθώς έσπασαν κάποιες ταφόπλακες και προκλήθηκαν ζημιές σε τάφους. Με έρευνα που έκανε η αστυνομία εντοπίστηκε πως έσπασαν 35 ταφόπλακες. Η επίθεση στο νεκροταφείο του χωριού όπου στην πλειοψηφία τους ζούνε αλεβίτες προκάλεσε αντιδράσεις. Ο σύμβουλος του χωριού Χουσείν Καραντάγ δήλωσε : Μια μέρα πριν από το περιστατικό ο δήμος Σμύρνης έστειλε στο νεκροταφείο του χωριού μας 20 καταδικασμένα άτομα για να εκτελέσουν κοινωφελή εργασία. Κάποιοι χωρικοί τους είδαν να μαλώνουν στο νεκροταφείο. Πιστεύεται πως οι ταφόπλακες έσπασαν στην διάρκεια αυτού του καβγά. Αλλά οι καταδικασθέντες δεν αποδέχονται αυτές τις κατηγορίες και λένε πως δεν έσπασαν τις ταφόπλακες¨.
2


Ο Ντουζγκούν Τσελίκ-πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλεβιτών, ανέφερε πως οι 35 τάφοι που δέχτηκαν επίθεση ανήκαν σε αλεβίτες και είπε : ¨Καταγγέλλουμε αυτήν τη φρικτή επίθεση. Δεν θα επιτρέψουμε να καλυφθεί αυτό το περιστατικό. Δεν πιστεύουμε πως οι ταφόπλακες έσπασαν από τους καταδικασθέντες όπως λένε. Διότι αυτοί δούλεψαν μέχρι τις 14:00 και μετά έφυγαν από το νεκροταφείο. Η επίθεση έγινε εκείνη την νύχτα. Προσφύγαμε στις δέουσες αρχές. Πιστεύουμε πως θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Την Κυριακή μαζί με άλλους συλλόγους αλεβιτών θα διοργανώσουμε ένα κοινό δελτίο τύπου, με το οποίο θα καταγγείλουμε για μια ακόμη φορά αυτή την επίθεση¨.


Haber.sol.org 14/8/2014 tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου