ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; Γερμανικές αποζημιώσεις 772 εκατ. € για τα θύματα του εβραϊκού Ολοκαυτώματος

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά η Γερμανία κρίνει  το τι ποσά θα παραχωρήσει υπό τη μορφή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών των ναζιστικών στρατευμάτων. Πιο ορθότερα η γερμανική κυβέρνηση αποφασίζει σε ποιους θα δώσει αποζημιώσεις και ποιους όχι.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα αύξηση του ποσού των αποζημιώσεων για τα θύματα του ολοκαυτώματος αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση ύστερα από διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο με το Εβραϊκό Συνέδριο Αποζημιώσεων JCC. Το ποσό αυτό έφτασε στα 772 εκατ. €  και θα εκταμιευθεί το διάστημα 2014 έως 2017. Το ποσό  προβλέπεται για την φροντίδα στο σπίτι των θυμάτων του ολοκαυτώματος, που βρίσκονται ακόμη εν ζωή.
Εκτιμάται ότι ζουν περί τους 56.000, σε 46 διαφορετικές χώρες, με πάνω από το 1/3 να διαβιεί στο Ισραήλ.
Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του JCC, Στιούαρτ Άιζενστατ, εξήρε τη συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση, αναφέροντας ότι η Γερμανία συνεχίζει να ανταποκρίνεται στην ιστορική ευθύνη της απέναντι στα θύματα των ναζί.
«Έτσι εξασφαλίζεται, ότι οι τελευταίοι επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος θα μπορέσουν να περάσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους με αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε.
Ο Άιζενστατ χαρακτήρισε «αξιοπρόσεκτη» τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε αντιδιαστολή με την πολιτική λιτότητας, την οποία ευαγγελίζεται και εφαρμόζει.
Στη συμφωνία προβλέπεται η πληρωμή σύνταξης από την 1η Ιανουαρίου 2014 και σε Εβραίους, οι οποίοι ζούσαν κατά τη ναζιστική περίοδο σε λεγόμενα «ανοιχτά γκέτο» στην Ανατολική Ευρώπη.
Πολύ ορθώς  η Γερμανία και δίνει στο εβραϊκό συνέδριο αποζημιώσεων τα συγκεκριμένα ποσά για όσους υπέφεραν κάτω από τη ναζιστική «τελική λύση», αλλά τι γίνεται με τις υποχρεώσεις της χώρας αυτής απέναντι και σε άλλους που υπέφεραν κάτω από την φασιστική λαίλαπα;
Τι γίνεται με τους επιζώντες του ελληνικού ολοκαυτώματος και αν όχι με τους ίδιους με τους συγγενείς τους;
Αυτοί δεν δικαιούνται αποζημίωσης όπως δικαιούνται –και επαναλαμβάνουμε ορθώς- τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Τι γίνεται με το Δίστομο, με τα Καλάβρυτα, την Κάνδανο και τα άλλα δεκάδες χωριά σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Ήπειρο που καταστράφηκαν; 
Πως μπορεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διατάσει πρακτικά να ξεχάσουμε τις αποζημιώσεις για τα γερμανικά εγκλήματα την ίδια ώρα που εγκρίνει αποζημιώσεις για τους εβραίους θύματα της "τελικής λύσης";
Και εν πάση περιπτώσει το JCC ήταν εκεί για να διαπραγματευθεί.
Η ελληνική κυβέρνηση που είναι;
Γιατί έχει αφήσει το θέμα να σύρεται χωρίς κανένα στόχο παρά μόνο όταν νομίζει να το ανασύρει για εσωτερική κατανάλωση; Είναι πραγματικά πρόκληση όχι προς την Ελλάδα αλλά προς τη διεθνή κοινότητα και το αποκαλούμενο πολιτισμένο κόσμο, η Γερμανία να δίνει 700 εκατ. € στα θύματα του ολοκαυτώματος και την ίδια στιγμή να απορρίπτει φασιστικά κάθε συζήτηση για το ελληνικό ολοκαύτωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου