Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!!!




1949
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: ΕΠΙΜΕΝΩ, Ο ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ; Ο ΣΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ ¨Η Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;
Διαβάστε τι απαντάει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής!
«ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ Ε.Σ.Υ»
Αιρετικός, φασίστας, ακραίος, προκλητικός; Τι απ' όλα αυτά είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος; Πάντως ένα είναι σίγουρο: Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που απασχολεί ιδιαίτερα την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, είναι απόλυτα συνεπής με τις θέσεις του. Αυτό που λέει, δεν το παίρνει πίσω. Το ίδιο έγινε και με τον Σχορτσιανίτη. Στην τηλεοπτική εκπομπή «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», ο Μάκης Βραχιολίδης «πέταξε στο τραπέζι» το όνομα «Σχορτσιανίτης», αλλά ο Ηλίας Παναγιώταρος δεν...τσίμπησε. Υπήρξε ...κάθετος από την πρώτη στιγμή. «Ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας», είπε με σιγουριά. Όλη η χώρα επί μέρες έχει γίνει άνω-κάτω από αυτή την δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Σε αποκλειστική του συνέντευξη ο Ηλίας Παναγιώταρος ανοίγει τα χαρτιά του για όλους και για όλα. Σε διαλογική κόντρα με τον Μάκη Βραχιολίδη, ο βουλευτής απαντάει και για το «Χυτήριο», για τις εκδηλώσεις του κόμματός του στα πανηγύρια με το σπάσιμο των πάγκων, για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Η συνέντευξη... τσακίζει κόκκαλα!
Αποκλειστική συνέντευξη
στον Μάκη Βραχιολίδη
Κύριε Παναγιώταρε, το τελευταίο διάστημα απασχολείς έντονα την επικαιρότητα..
Παναγιώταρος: «Φοριόμαστε» πολύ τελευταία.
Αντιφρονούντες σε χαρακτηρίζουν φασίστα, προκλητικό, ακραίο για τις θέσεις που παίρνεις. Δεν ξέρω εάν θες να κάνεις ένα μικρό σχόλιο επ' αυτό, ώστε να προχωρήσουμε παρακάτω για το ποια πράγματα σε κατηγορούν.
Παναγιώταρος: Δεν με ενδιαφέρει πώς με χαρακτηρίζουν οι αντιφρονούντες. Έχουμε μάθει να ζούμε έτσι. Εγώ έχω 20 χρόνια στην Χρυσή Αυγή, ο δε αρχηγός μας είχε άλλες δυο δεκαετίες στην πλάτη του με την Χρυσή Αυγή, οπότε η άποψή τους δεν μας ενδιαφέρει καθόλου.
Για να δούμε λοιπόν σε ποια συγκεκριμένα θέματα αναφέρονται. Ο Σχορτσιανίτης για παράδειγμα. Εεπιμένεις ότι δεν είναι Έλληνας, παρά την απάντηση που έδωσε ο δημοφιλής καλαθοσφαιριστής.
Παναγιώταρος: Ναι, επιμένω ακόμη. Εγώ θα σου πω δυο συγκεκριμένα πράγματα και απαντάς εσύ. Απ' όσο γνωρίζουμε και μάθαμε στο σχολείο, τουλάχιστον η δική μου γενιά που τελείωσε στις αρχές της δεκαετίας του '90, έμαθε ότι υπάρχει η λευκή φυλή, η κίτρινη, η μαύρη και η κόκκινη φυλή. Ας αφήσουμε τα μικρά παιδιά να πουν τι είναι ο Σχορτσιανίτης. Ας δείξουμε την φωτογραφία του στα δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδος και να δούμε τι θα πουν τα παιδιά. Είμαι σίγουρος ότι θα σου δώσουν την ίδια απάντηση για το από πού προέρχεται ο Σχορτσιανίτης. Ένα είναι αυτό. Το δεύτερο είναι ότι δεν μιλάμε για το ποιος είναι ανώτερος και ποιος κατώτερος , μιλάμε αποκλειστικά για βιολογικά και κυτταρολογικά χαρακτηριστικά.
Ο Σχορτσιανίτης όμως τίμησε την ελληνική σημαία, το εθνόσημο, φέρνοντας διακρίσεις για την χώρα μας. Ως Έλληνας. Δεν τιμά αυτό την Πατρίδα μας, η Ελλάδα δεν τον τίμησε επίσης;
Παναγιώταρος: Πολύ ωραία, να του δώσουν και τίτλους και επαίνους και μετάλλια και θέσεις στο Δημόσιο. Αλλά έχει μεγάλη διαφορά αυτό. Αντίστοιχο θέμα ήταν αυτό που συζητείτο από την εποχή του Τσενάϊ , ήταν με τους Αλβανούς που σηκώνουν την ελληνική σημαία.
Δεν είναι το ίδιο.
Παναγιώταρος: Πάντως, είναι στο ίδιο περίπου θέμα.
Δεν είναι το ίδιο, επιμένω. Διότι ο πατέρας του Σχορτσιανίτη είναι Έλληνας.
Παναγιώταρος: Εμείς πιστεύουμε στις φυλές και η ελληνική φυλή ανήκει στην μεγάλη ινδοευρωπαϊκή φυλή.
Ο Μέγας Αλέξανδρος παντρεύτηκε την Ρωξάνη από την Περσία.
Παναγιώταρος: Οι Πέρσες ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή φυλή. Έχει πάρα πολλούς λευκούς στην Περσία ακόμη και τώρα, όπως και στον αραβικό κόσμο. Οι οποίοι έχουν και ελληνικό αίμα...
Μα ο Σχορτσιανίτης έχει ελληνικό αίμα.
Παναγιώταρος: Υπερισχύει όμως το άλλο αίμα.
Ο Σχορτσιανίτης είναι λιγότερο Έλληνας από τον Σαμαρά;
Παναγιώταρος: Εκτός από το βιολογικό, υπάρχει και το θέμα συνείδησης, το οποίο δυστυχώς πολλοί πολιτικοί μας, οι οποίοι μπορεί να είναι από πολύ καλή γενιά όπως ο Αντώνης Σαμαράς (βλέπε Πηνελόπη Δέλτα), δεν το τιμάνε ούτε κατ' ελάχιστο.
1948 
Ο Ηλίας Παναγιώταρος, με την σύζυγό του Ελισσάβετ και τον μικρό τους γιο, Κωνσταντίνο
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσες ζητώντας τα στοιχεία των αλλοδαπών νηπίων από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μάλιστα ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε την ενέργειά σου «πράξη αποπροσανατολισμού και κοινωνικής διάλυσης». Τι απαντάς;
Παναγιώταρος: Ουδεμία σχέση έχει η πραγματικότητα με αυτό που λέει ο κ. Δρίτσας. Δεν ζητήσαμε στοιχεία κανενός νηπίου. Ζητήσαμε συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσοι Έλληνες και πόσα αλλοδαπά νήπια και ποιας εθνικότητας, βρίσκονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο λόγος είναι απόλυτα συγκεκριμένος: έχουμε γίνει δέκτες χιλιάδων εκκλήσεων διαμαρτυριών ότι δεν παίρνουν ελληνόπουλα και παίρνουν αλλοδαπά παιδιά. Εμάς η θέση μας είναι ξεκάθαροι για τους αλλοδαπούς, για τους λαθρομετανάστες γιατί δεν υπάρχει νόμιμος στην Ελλάδα, γιατί κάποιοι που έχουν νόμιμα χαρτιά, στην πορεία νομιμοποιήθηκαν με παράνομο τρόπο. Θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι.
Ακόμη και αυτοί που έχουν 20 χρόνια στην Ελλάδα;
Παναγιώταρος: Και 30 χρόνια. Σε κάποια στιγμή έγινε μια παράβαση και πρέπει να ελεγχθούν όλοι, εάν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαρό κράτος. Αυτή τη στιγμή ο κ. Δένδιας έχει ελέγξει κοντά 40.000 λαθρομετανάστες κι έχουν προσαγάγει γύρω στους 2500 και κρατούνται γύρω στους 1500, 1900. Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι είχαν κανονικά χαρτιά; Η κομπίνα είναι φοβερή: Με κάποιες φωτοτυπίες που έχουν ή με μια υπογραφή ή με μια «μαϊμού» αίτηση για άσυλο, αυτομάτως νομιμοποιούνται. Την ίδια στιγμή που μπορεί να βρεθεί στην Πατρίδα μας ένας αλλοδαπός με διαβατήριο από μια ευρωπαϊκή χώρα που δεν ανήκει στην ΕΕ, που δεν είναι στη συνθήκη Σένγκεν, να παραμείνει στο τμήμα επί 3-4 μήνες μέχρι να απελαθεί την ίδια ώρα Ασιάτες, Αφρικανοί που δεν έχουν κανένα χαρτί πάνω τους, με μια απλή φωτοτυπία, χωρίς σφραγίδα, χωρίς τίποτε, να κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι κι ελεύθεροι! Η κατάσταση είναι τραγική. Για να επανέλθω στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι απαράδεκτο σε δημόσιες υπηρεσίες όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που πληρώνονται από το κράτος να πηγαίνουν αλλοδαποί και αυτοί που πηγαίνουν, εκτός από τα ψεύτικα χαρτιά παραμονής, έχουν αλλοιωμένα χαρτιά ως προς τα οικονομικά κριτήρια. Γιατί αφού περάσουν το πρώτο εμπόδιο για να τους δεχθεί ο σταθμός, μετά μπαίνουν στην ίδια μοίρα με τα ελληνάκια για να δουν ποιανού γονέας έχει περισσότερα μόρια. Και όπως ξέρουμε όλοι, οι περισσότεροι αλλοδαποί δηλώνουν άποροι και έτσι προτιμούνται έναντι των Ελλήνων. Ειδικά φέτος η κατάσταση είναι τραγική. Η ζήτηση γι να πάνε στους δημόσιους σταθμούς είναι τεράστια και η πίεση που ασκήσαμε έφερε αποτελέσματα. Ξεμπροστιάστηκε και ο αρμόδιος υπουργός κ. Στυλιανίδης ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι «και τα παιδιά των λαθρομεταναστών έχουν δικαιώματα». Ήταν σαν να έλεγε «πλήρωνε ...μπιπ... Έλληνα τα παιδιά του λαθρομετανάστη»! Εμείς λοιπόν δεν ζητήσαμε ούτε ακρότητες ούτε τίποτε, το κάθε παιδάκι είναι παιδάκι αλλά να αδικούνται ντα ελληνόπουλα.
1955 
Ο Ηλίας Παναγιώταρος με τον Μάκη Βραχιολίδη, στο σπίτι του βουλευτή. 
Για να μιλήσουμε λίγο για το Χυτήριο. Εκεί γινόταν μια εμετική παράσταση για την οποία εσείς αντιδράσατε με τον τρόπο με τον οποίο αντιδράσατε. Η θρησκεία μας όμως αποκρούει τον φανατισμό. Η Χρυσή Αυγή εκδήλωσε έναν φανατισμό υπέρμετρο. Είναι έτσι;
Παναγιώταρος: Δεν είναι ακριβώς έτσι. Κατ' αρχήν διακρίνουμε μια φοβερή διγλωσσία, ειρωνεία επιλεκτική μνήμη και κρίση από την Αριστερά. Διότι αυτοί που πρωτοστατούν να υπερασπίζονται τέτοιου είδους παραστάσεις ενώ την ίδια ώρα εάν δινόταν μία παράσταση με αντίθετο περιεχόμενο, θα είχαν βγει δεκάδες δημοσιογράφοι σε έντυπα, ραδιόφωνα κ.λ.π. για να κατακρίνουν τις εν λόγω παραστάσεις. Βγαίνουν κάποιοι που δηλώνουν σκηνοθέτες, ηθοποιοί που δεν θα μπορούσαν να σταθούν σε κανένα σοβαρό θέατρο και μιλάνε για τον Χριστό και τους μαθητές Του παρουσιάζοντάς τους ως ομοφυλόφιλους. Αν αναφέρουμε δε τους κανονικούς διαλόγους του έργου, θα φρίξουμε. Η Χρυσή Αυγή εκλήθη εκεί διότι πήγαν και οι βουλευτές του Σύριζα που ως γνωστόν κάνουν παντού ότι θέλουν. Ελευθερώνουν κρατουμένους , μπουκάρουν σε γενικά επιτελεία, για να προστατεύσουμε τους πολίτες, φανατικούς-ξεφανατικούς που ήθελαν να διαδηλώσουν. Όχι μόνο δεν κάνανε τίποτε, αντιθέτως η αστυνομία, κατόπιν άνωθεν εντολών τους προπηλάκισε, τους ψέκασε κ.λ.π. Η παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν αποτρεπτική ως προς το να δράσουν ανενόχλητοι οι του Σύριζα και κατά δεύτερον να προστατέψουμε αυτούς τους ανθρώπους.
Ο Αρχιεπίσκοπος γιατί δήλωσε «δεν θέλει η Εκκλησία την προστασία της Χρυσής Αυγής»;
Παναγιώταρος: Ας κοιτάξει η Εκκλησία τα κακώς κείμενα του οίκου της που είναι πάρα πολλά κι ας σταματήσει να παίζει κυβερνητικά παιχνίδια. Ας κάνουν την δουλειά τους αυτοί κι ας προστατέψουν την Ορθοδοξία εντός κι εκτός Ελλάδος . Γιατί έχουμε και άλλο θέμα: αυτή την στιγμή τα ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Συρία, βάλλονται από τους φανατικούς ισλαμιστές και το ελληνικό κράτος και η Ελλαδική εκκλησία ...σφυρίζει κλέφτικα. Σκοτώσανε παπάδες, καταστρέψανε κοιμητήρια, βεβηλώσανε ναούς. Δεν λένε την αλήθεια στον κόσμο. Υπογραμμίζω ότι αυτοί που πρωτοστατούν στην «αραβική άνοιξη», δεν είναι κάποιοι δημοκράτες, είναι οι φανατικοί ισλαμιστές της Αλ Κάϊντα, ο οποίοι, καθοδηγούνται και χρηματοδοτούνται από την Δύση, από την Αμερική! Αυτό είναι το οξύμωρο: από την μια μεριά να τους πολεμάει η Αμερική και όποτε τους βολεύει να τους χρηματοδοτεί, αλλά δεν τους βγαίνει και πριν από λίγο καιρό τιμωρήθηκαν όπως συνέβη στη Λιβύη με τον εκεί πρέσβη και μέλη του προσωπικού του.
1953  
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δίπλα στο εικονοστάσι του σπιτιού του.
Σύριζα και ΚΚΕ συμπορεύονται στην εις βάρος σας αντιπολίτευση και στο θέμα των λαϊκών πανηγυριών, όπου σας κατηγορούν για αντιποίηση αρχής. Αναποδογυρίσατε τους πάγκους των μικροπωλητών καταστρέψατε περιουσίες κ.α. Μάλιστα γι' αυτό το θέμα έγινε άρση ασυλίας βουλευτών σας.
Παναγιώταρος: Πόσο αστείο είναι, ενώ έχουν γίνει Σόδομα και Γόμορα στο πολιτικό σύστημα, να μην έχει υπάρξει σχεδόν καμία άρση βουλευτού, όπως και πρώην βουλευτών οι οποίοι παρά το ότι δεν έχουν ασυλία δεν αγγίζονται, αντ' αυτού είχαμε άρση ασυλίας-εξπρές τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οι τρεις ήταν για την περίπτωση των πανηγυριών. Ας πάμε λοιπόν στην περίπτωση των πανηγυριών. Πρώτον, οι πάγκοι δεν ήταν ιδιοκτησίας τους, δεύτερον, τα προϊόντα τους ήταν από λαθρεμπόριο και παρεμπόριο, δηλαδή παράνομα. Σημειώστε ότι πριν πάμε εμείς στα πανηγύρια, υπήρχαν δεκάδες προπηλακισμοί σε δημοτικούς αστυνόμους, σε Έλληνες μικροπωλητές οι οποίοι ήταν ανήμποροι σε όλα τα πανηγύρια της Ελλάδος, έπαιρνες την Αστυνομία και σου έλεγε «δεν πάω» και αυτό διότι υπήρχαν δεκάδες αλλοδαποί οι οποίοι με νταηλίκι και νταβατζηλίκι έκαναν ότι ήθελαν στα κατά τόπους πανηγύρια. Η Χρυσή Αυγή πήγε να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος, τοι οποίο δεν υφίσταται σαν κράτος. Άρα δεν κάναμε καμία αντιποίηση αρχής. Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να εφαρμόζει το Σύνταγμα. Οι πολίτες μπορούν να κάνουν μέχρι και σύλληψη. Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό διότι από 'κείνη την ημέρα και μετά όλα τα πανηγύρια στην Ελλάδα άρχισαν να λειτουργούν άψογα και η Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Μόνο ένα τηλεφώνημα ότι θα εμφανιστεί η Χρυσή Αυγή, είναι αρκετό για να τρέξουν όλες οι υπηρεσίες και να κάνουν αυτό που ήθελαν να κάνουν από χρόνια. Αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και η τάξη στα πανηγύρια και στις ανοιχτές αγορές. Γι' αυτούς τους λόγους ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει γι' αυτό έχει ήδη ανεβάσει την Χρυσή Αυγή στην 3η θέση με προοπτική να την ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά.
Κατηγορούν την Χρυσή Αυγή για επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών , εμφανίζοντας μερικούς από αυτούς με τραυματισμένο πρόσωπο, δαρμένους. Τι απαντάτε;
Παναγιώταρος: Κατ'αρχήν ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Ειδικά σε αυτή τη χώρα. Αυτό που έχει αποδειχθεί από την εποχή που κατηγορούσαν τον κ. Βουλγαράκη με τις απαγωγές των Πακιστανών ότι όλες οι απαγωγές έχουν γίνει μεταξύ αλλοδαπών. Έχει γίνει σπορ ανάμεσά τους. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Έχουν γίνει πάρα πολλές δολοφονίες οι οποίες έχουν εξιχνιαστεί και είναι όλες μεταξύ αλλοδαπών. Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει στην οδό Αναξαγόρα μια δολοφονία για την οποία κατηγορήσανε την Χρυσή Αυγή. Είχαν μάλιστα πει ότι υπήρξε να και αυτόπτες μάρτυρες. Τώρα, πώς γίνεται, στις 4.00 τα ξημερώματα να βρεθούν στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ να είναι εκεί και να δουν άτομα με μαύρη μπλούζα να χτυπούν.. για να αποδειχθεί τελικά μετά από αστυνομική έρευνα ότι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών. Πάντως δεν είχε καμία σχέση η Χρυσή Αυγή και αυτό τα λέει όλα. Και αυτό είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα. Προς το παρόν δολοφονούνται, βιάζονται Έλληνες από παράνομους αλλοδαπούς.
Προφανώς η Χρυσή Αυγή εναντιώνεται στην Μέρκελ και της πολιτικής που αυτή εφαρμόζει στην χώρα μας. Ωστόσο σας κατηγορούν ότι όταν είχε έρθει η Μέρκελ στην χώρα μας δεν είχατε οργανώσει κάποια εκδήλωση σε βάρος της ίδια ή της πρεσβείας της Γερμανίας;
Παναγιώταρος: Εμείς έχουμε μια πάγια τακτική. Δεν πηγαίνουμε πουθενά με κομματική ταμπέλα εκτός από τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Στις υπόλοιπες έχουμε πει και πάνε τα στελέχη μας, οι φίλοι μας, τα μέλη μας, μαζικά, ο καθένας με το φορέα του. Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρη εξήγηση. Όσο για την κα Μέρκελ, δεν είμαστε εμείς, αυτοί που την κάνανε κουμανταδόρο της Ελλάδος, άλλοι την κάνανε, η ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και οι επαγγελματίες εργατοπατέρες που με την γενικότερη συμπεριφορά τους έχουν αποδείξει ότι είναι συνένοχοι σε αυτή την κατάσταση. Στη λίστα Λαγκάρντ δεσπόζουν κάποιοι μεγαλοκαναλάρχες, πολιτικοί, κολλητοί τους, αυτοί είναι που έφεραν την Ελλάδα εδώ, αυτοί είναι που έφεραν τους τραπεζίτες και την Μέρκελ.
Ωστόσο, πολιτική θέση για να διώξετε την Μέρκελ έχετε. Εάν βρισκόταν στην θέση του Σαμαρά ο Ηλίας Παναγιώταρος τι θα έκανε, ποια λύση θα είχε να προτείνει στον ελληνικό λαό;
Παναγιώταρος: Η λύση δεν είναι του Παναγιώταρου, το κόμμα μας έχει αρχηγό και θέσεις. Οπότε εάν ήταν στα πράγματα η Χρυσή Αυγή θα προσπαθούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Στο οικονομικό κομμάτι, διότι η κατάσταση είναι τραγική μην γελιόμαστε. Πρέπει λοιπόν να μαζέψουμε τα κλεμμένα, να συλληφθούν όλοι αυτοί γιατί αλλιώς θα επαναληφθεί το κακό. Θα πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους της Ελλάδος. Έχουν απέναντι τους δανειστές και κάνουμε ότι λένε αυτοί. Όχι, δεν είναι έτσι. Όπως ο δανειζόμενος έχει δικαίωμα να πάει στην Τράπεζα και να πει «stop» να κάνουμε διακανονισμό του χρέους έτσι και με την χώρα μας. Είμαστε σίγουροι ότι εάν γίνει έλεγχος το χρέος της χώρας δεν θα είναι αυτό που παρουσιάζουν 350 δις ευρώ, είναι πολύ λιγότερο. Επίσης, το ότι «κολυμπάμε» πάνω σε υδρογονάνθρακες, πετρέλαιο, πολύτιμα μέταλλα είναι γνωστό και θα έπρεπε να κινήσουμε τάχιστα τις διαδικασίες ανακήρυξης ΑΟΖ και εξόρυξης. Να καταγγείλουμε επίσης το Μνημόνιο, όχι ¨επανέλεγχος» ή όπως αλλιώς το λένε. Απευθείας καταγγελία, διότι αυτοί οι απατεώνες, γιατί είναι πολιτικοί απατεώνες και όχι μόνο, μετατρέψανε το χρέος των τραπεζών σε χρέος ενός ολόκληρου λαού. Αυτό που κάνανε είναι το χειρότερο έγκλημα. Εξασφαλίσανε τους κολλητούς τους τραπεζίτες και μετέφεραν τε χρέη τους στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού.
Γιατί κάνετε «γαργάρα» το θέμα της δραχμής; Γιατί δεν λέτε ευθέως να επιστρέψει η χώρα μας στο εθνικό της νόμισμα;
Παναγιώταρος: Κατ'αρχήν ένα κράτος για να θεωρείται κυρίαρχο θα πρέπει να έχει και δικό του νόμισμα. Αλλά αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα δεν έχει παραγωγή, καταφέρανε και κλείσανε τα πάντα, εισάγουμε τα πάντα και δεν είμαστε αυτόνομοι και αυτάρκεις, το να επιστρέψεις στη δραχμή χωρίς καμία προϋπόθεση, είναι καταστροφή.
Άρα έχουν δίκιο που μιλάνε για χειρότερη καταστροφή με την επιστροφή μας στη δραχμή;
Παναγιώταρος: Συν το ότι όπως λένε και ευρωπαίοι και αμερικάνοι οικονομολόγοι, έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα επιφέρει δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.
Τι δηλαδή, κάνουμε το χατίρι των άλλων και παραμένουμε στο ευρώ;
Παναγιώταρος: Δεν κατάλαβες καλά. Δεν πρέπει να μας εκβιάζουν. Εμείς λέμε είτε στο ευρώ είτε στη δραχμή, αν δεν έχεις παραγωγή είσαι κατεστραμμένος. Ούτως ή άλλως στον πάτο πάμε. Πιστεύουμε ότι με ένα εθνικό καθεστώς σαν και αυτό που θα φέρει η Χρυσή Αυγή όταν έρθει στα πράγματα, γιατί αυτό είναι δεδομένο, θα μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη και παραγωγή, αυτάρκεια και αυτονομία και μετά διαλέγεις όποιο νόμισμα θέλεις εσύ. Το «γεν» να διαλέξουμε θα είμαστε αξιόπιστοι.
Πολλοί χαρακτήρισαν δυσμενώς την κίνηση του αρχηγού του κόμματός σας να χαιρετίσει ναζιστικά. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι αυτό μπορεί να στοιχίσει και δημοσκοπικά στο κόμμα σας. Ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε ότι αυτός είναι ο χαιρετισμός της νεολαίας του Μεταξά. Αρκεί όμως αυτός; Γιατί τον ίδιο χαιρετισμό είχαν και οι ναζιστές.
Παναγιώταρος: Κατά πρώτον, έτσι χαιρετούσε το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά, ένας καθεστώς φασιστικό όπως το λένε οι αριστεροί, το οποίο όμως καθεστώς πολέμησε τους φασίστες και τους ναζί, την ίδια στιγμή που οι κομμουνιστές ήταν σύμμαχοι των Γερμανών και έλεγαν ότι αυτός ήταν ένας πόλεμος ιμπεριαλιστικός. Μετά την εισβολή των Γερμανών στην Σοβιετική Ένωση το «ποίημα» το αλλάξανε. Μην μας μιλάνε λοιπόν για φασισμό και ναζισμό. Αυτοί που πολεμούσαν ήταν οι Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες. Κατά δεύτερον χαιρετάμε με το χέρι προτεταμένο και με χέρια καθαρά. Ούτε σε λίστες είμαστε ούτε πρωτίστως με το χέρι στην τσέπη, βάζοντας τα κλεμμένα. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις αυτές έχουν παγιωθεί και είμαστε τρίτη δύναμη, με ποσοστό 15% και από'κει και πέρα όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν μάλιστα η ΝΔ ψηφίσει τα μέτρα, τότε η Χρυσή Αυγή θα είναι δεύτερο κόμμα και η ΝΔ τρίτο κόμμα.
Αλλάζει το άρθρο για την πρώτη κατοικία. Θα κατάσχουν τα σπίτια του κοσμάκη.
Παναγιώταρος: Το είπε ο παλαιός «εθνικιστής» κ. Βορίδης ο νεοταξίτης, εξυπηρετητής των μεγαλοεργολάβων, γι' αυτό τον έβαλαν στο Υπουργείο Μεταφορών. Τώρα λοιπόν είπε ότι πρέπει να εξυπηρετηθούν οι τράπεζες. Αυτό, η Χρυσή Αυγή δεν θα το επιτρέψει ποτέ. Θα βρίσκουν τα στελέχη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μπροστά από κάθε κλητήρα που θα πηγαίνει να κάνει κατάσχεση στην πρώτη κατοικία του κάθε φουκαρά. Δεν θα κάνουν τίποτα, μια τρύπα στο νερό θα κάνουν.
Κάνετε συνέχεια εγκαίνια νέων γραφείων. Ο κόσμος ρωτάει πού βρίσκει τα λεφτά η Χρυσή Αυγή; Έχει χορηγούς και ποιοι είναι;
Παναγιώταρος: Μήπως ο κ.Τσίπρας θα αποκαλύψει τους χορηγούς μας; Είναι για γέλια αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν δανειστεί μεγάλα ποσά και συντηρούν με κρατικές επιδοτήσεις και την εφημερίδα τους και ένα κάρο γραφεία. Είναι οι «τσάμπα μάγκες». Η Χρυσή Αυγή έχει χορηγούς τα ίδια της τα μέλη, με τα 20άρικα που δίνουμε όλοι μαζί και κάποιοι από μας δίνουμε περισσότερα επειδή έχουμε μεγαλύτερη οικονομικά άνεση και ανοίγουμε γραφεία. Των 300 ευρώ ή 400 ευρώ. Μικρά γραφειάκια έχουμε. Δεν έχουμε τα large γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που καταχρέωσαν τους πολίτες με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και σήμερα προσπαθούν να την σκαπουλάρουν με το να αλλάξουν κόμματα. Δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου