Προσβολή θρησκευτικού συναισθήματος


"Corpus Christi" και τρικυμία εν κρανίω καραδημοκρατών


"Corpus Christi" (Το Σώμα του Χριστού)

Πρόκειται για κακόβουλο όσο και εμετικό θεατρικό έργο, με συγγραφέα έναν Αμερικανό νοσηρής φαντασίας, που γελοιοποιεί τον Ιησού, απεικονίζοντάς τον, μαζί με τους αποστόλους, ως ομοφυλόφιλο, που ανέβασαν τελικά στο θέατρο "Χυτήριο"!


Το σπουδαιογελοίο της υπόθεσης είναι ότι το βλάσφημο αυτό έργο υπερασπίζονται με πάθος σχιζοφρενικοί εγκέφαλοι - ηθοποιοί, πολιτικοί και άλλοι κουλτουριάρηδες - οι οποίοι στην καθημερινότητά τους τρέχουν με ευλάβεια να βαφτίσουν τα παιδιά τους και να θάψουν τα πεθαμένα τους κάτω από τις ευλογίες κληρικών που λατρεύουν ως Θεό Εκείνον που οι ίδιοι καθυβρίζουν!


Τώρα το πώς συμβιβάζονται αυτά στο νοσηρό εγκέφαλό τους μόνο ένας καλός ψυχίατρος – αν υπάρχει τέτοιος – μπορεί ν’ αποφανθεί. Πάντως, ο εκφυλισμός του κυττάρου και η ηθική αποχαύνωση, δηλαδή η ανικανότητα του να διακρίνει κανείς το καλό από το κακό, το σωστό από το λάθος, την τέχνη από την ύβρη, το δίκαιο από το άδικο, δεν παίρνει γιατρειά. Άπαξ και το κύτταρο εκφυλίστηκε, δεν επανέρχεται στα φυσιολογικά του παρά μόνο μ' ένα θαύμα πνευματικής αναγέννησης.


Υπερασπίζονται, λοιπόν, αυτοί οι αξιοθρήνητοι ψυχικά ασθενείς, το ρυπαρό τούτο έργο, εν ονόματι τάχατες της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και της τέχνης! Αυτά παπαγαλίζουν ανοήτως στις τηλεοπτικές εκπομπές, υπερασπιζόμενοι την κατάπτυστη παράσταση, και ούτε λόγος να γίνεται για τη βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των συνανθρώπων τους.


Προσωπικά μελετώ τη διδασκαλία του Ιησού και τον σέβομαι ως εμπνευσμένο μέγα προφήτη, πράγμα που τεκμηριώνω με βιβλικά εδάφια σε άλλο ιστολόγιο, αλλά οργίζομαι όταν ακούσω κάποιον να βλασφημεί τ' όνομά του.  Περισσότερο μάλιστα θυμώνω για λογαριασμό των συνανθρώπων πιστών που προσβάλλονται και σκανδαλίζονται. Έτσι, είμαι κάθετα αντίθετη σ’ εκείνους που υπερασπίζονται το ελεεινό θεατρικό έργο "Corpus Christi".

Τώρα, αν με ρωτάτε εάν συμφωνώ με τη βίαιη αντίδραση των χρυσαυγιτών θα σας πω «ΟΧΙ». Τούτο όμως είναι συνεπακόλουθο του γεγονότος ότι δεν επενέβη το κράτος, δηλαδή ο εισαγγελέας, για να σταματήσει την προβολή του βλάσφημου θεατρικού έργου με νόμιμα μέσα. Είναι κρίμα, επίσης, που δεν διαμαρτυρήθηκε έντονα η επίσημη Εκκλησία για την εξύβριση του Θεού της και δεν υπέβαλε μήνυση, ως όφειλε.


Υπάρχει νόμος, κύριοι, και ο νόμος πρέπει να τηρείται.


Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος, (Ελευθερία του Τύπου)

1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους.


2. O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.


3. H κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από την κυκλοφορία είτε ύστερα από αυτή, απαγορεύεται.


Kατ' εξαίρεση επιτρέπεται η κατάσχεση, με παραγγελία του εισαγγελέα, μετά την κυκλοφορία:
α) για προσβολή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας. (…)


Εδώ βέβαια δεν πρόκειται για ελευθερία του Τύπου αλλά για ελευθερία της "τέχνης", που εξυπακούεται ότι εμπίπτει στις ανωτέρω διατάξεις περί ελευθερίας του λόγου. Εφόσον έχουμε κατάφωρη προσβολή της Χριστιανικής Θρησκείας, έπρεπε να είχε επέμβει ο εισαγγελέας για ν' απαγορευθεί το έργο.


Δυστυχώς, όμως, ο εισαγγελέας επενέβη για τα επεισόδια και όχι για την αιτία που τα προκάλεσε, κι έτσι η πρεμιέρα του κατάπτυστου έργου πραγματοποιήθηκε χθες κανονικά, όπως διάβασα
εδώ.

Επόμενο ήταν! Στη χώρα μας οι χλευαστές ελληνικών ιερών και οσίων πάντα «δικαιώνονται» από την κομπλεξική Πολιτεία. Εκδόθηκε μάλιστα και δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το Corpus Christi δεν εμπίπτει, λέει, στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί κακόβουλης βλασφημίας! (
πηγή)

Δεν θα σας δικαιώσει όμως ποτέ η συνείδησή σας, χλευαστές! Νάστε βέβαιοι γι’ αυτό.


Παραθέτω εδώ σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα:


Άρθρο 198: Κακόβουλη βλασφημία


1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.


2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.


Άρθρο 199: Καθύβριση θρησκευμάτων


Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.


Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, λοιπόν, και αν είχαμε δικαστές με στοιχειώδη αυτοσεβασμό, το κατάπτυστο θεατρικό έργο Corpus Christi, θα κρινόταν κακόβουλα βλάσφημο.

Τολμήστε, βρε αντίχριστοι, εν ονόματι φυσικά της ελευθερίας του λόγου, ν’ ανεβάσετε θεατρικό έργο όπου κάποιος διακωμωδεί και χλευάζει τους ομοφυλόφιλους, π.χ., και θα δείτε πώς θα συρθείτε όλοι στα δικαστήρια για ρατσισμό, εκτός από το ξύλο που θα φάτε από τους gay που δεν ανέχονται μύγα στο σπαθί τους.


Τολμήστε βρε κότες, υποκριτές της υποτέχνης, ν’ ανεβάσετε, εν ονόματι της δημοκρατικά κατοχυρωμένης ελευθερίας του λόγου, ένα θεατρικό έργο που θα χλευάζει τον Μωάμεθ για να δείτε το θέατρό σας να γίνεται παρανάλωμα του πυρός σε χρόνο ντε-τε, και τη ζωή σας να κινδυνεύει.


Θα είχε ενδιαφέρον τότε να βλέπαμε του Συριζαίους και άλλους καραδημοκράτες ποιους θα υπερασπίζονταν. Τους Μουσουλμάνους αδελφούς ή την ελευθερία του λόγου; Η απόφαση μάλιστα θα ήταν δυσχερέστατη, ή και αδύνατη, αν το έργο είχε ανεβαστεί από αριστεριστές και όχι από ακροδεξιούς "φασίστες". Θα είχε πλάκα να συνέβαινε κάτι τέτοιο για να γελούσε και το παρδαλό κατσίκι με το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, διότι οι αριστεριστές σέβονται τη θρησκεία των Μουσουλμάνων και παντός μετανάστη στη χώρα μας. Μόνο τη θρησκεία των Ελλήνων φτύνουν μετά βδελυγμίας πολλοί από δαύτους, προφανώς λόγω εκφυλισμού του κυττάρου των.


Αλλά είπαμε, η Ελλάδα, εκτός από λαμόγια, έχει γεμίσει από κομπλεξικούς υποκουλτουριάρηδες, ανθέλληνες και υποκριτές που δε γνωρίζουν, δεν έμαθαν ποτέ κι ούτε θέλουν να μάθουν, τι σημαίνει σεβασμός στο συνέλληνα, στα ιερά και όσιά του και στα πιστεύω του.


Τέτοιος εκφυλισμός!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου