Συγχαρητηρια στην Βεροια- Συγχαρητηρια στον κο Τροχοπουλο.Η αλλη Ελλαδα








Συγχαρητηρια κε Τροχοπουλε

Σε σας και τους συνεργατες σας στην Βεροια.

Γιατι?

Διοτι χαριν της εργατικοτητος της φιλοπονιας της αγαπης για την μαθησι και την διαδοσι της γνωσεως η Βιβλιοθηκη της Βεροιας κερδισε χρηματικη χορηγια 1000000 δολλαριο από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, ως προτυπο βιβλιοθηξς στηνΕλλαδα και σε ολοκληρο τον κοσμο.Επισης το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)»,

Αντιγραφω από την σημερινη Καθημερινη..

Η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικούς (αλλοδαπούς) αξιολογητές του Ιδρύματος.

Το ετήσιο βραβείο Πρόσβασης στην Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)» αναγνωρίζει τις καινοτόμες προσπάθειες βιβλιοθηκών και παρόμοιων οργανισμών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στην παροχή δωρεάν πρόσβασης σε υπολογιστές και το Διαδίκτυο. Αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για τις βιβλιοθήκες (Global Libraries Initiative), η οποία προσπαθεί να καταστήσει τον κόσμο της γνώσης, της πληροφορίας και των ευκαιριών προσβάσιμα σε όλους και κυρίως σε φτωχά και μειονεκτούντα άτομα στις αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να βοηθήσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θέτει το βραβείο:

-Αναπτύσσοντας ένα δίκτυο υπηρεσιών βιβλιοθήκης και πληροφόρησης στην περιοχή της Βέροιας και όχι μόνο.

-Παρέχοντας στους 50.000 και πλέον κατοίκους της Βέροιας και ακόμα σε 130.000 πολίτες των γύρω περιοχών δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο Διαδίκτυο.

-Προσεγγίζοντας ανθρώπους σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές με κινητές βιβλιοθήκες εξοπλισμένες με βιβλία και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

-Αναδεικνυόμενη σε κέντρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για τους κατοίκους, κέντρο προώθησης της δημιουργικής έκφρασης και καινοτομίας.

Τέλος, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας δίνει έμφαση στους νέους ανθρώπους με το τμήμα για παιδιά και εφήβους, «τα Μαγικά Κουτιά», παρέχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με εκφραστικά μέσα νέας τεχνολογίας.

( καθημερινη http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/08/2010_350584)

Ιασων

Ιωάννης Τροχόπουλος


Ιωάννης Τροχόπουλος
Διευθυντής Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
Έλλης 8
59100 Βέροια
ΕΛΛΑΔA
Τηλ. (++30) 23310-24494
Fax: (++30) 23310-24600
Mail Symbolioannis@libver.gr



Ιωάννης Τροχόπουλος, Πτυχίο Νομικής, ΑΠΘ, Μεταπτυχιακές σπουδές Δημόσιο Δίκαιο, ΑΠΘ, Μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιβλιοθηκονομία (Πανεπιστήμιο Ουαλίας, 1990). Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας από το 1990. Από το 1991 μέχρι και το 1996 δίδαξε ως έκτακτος καθηγητής με μερική απασχόληση στη σχολή Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνος συντονιστής σε πέντε Ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία συμμετείχε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας (Mobile, PLDP, ISTAR, Publica, Pulman). Σήμερα είναι υπεύθυνος δύο έργων, τα οποία χρηματοδοτεί Η Κοινωνία της Πληροφορίας και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Δημόσια Κέντρα Πληροφόρησης και Δικτυακοί Τόποι) και συντονιστής εκ μέρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτεί η Ε.Ε. με την επωνυμία, Cultural Applications:Local Institutions Mediating Electronic Resource Access. (Calimera)


http://www.libver.gr/

http://www.gatesfoundation.org/Pages/home.अस्प्क्स

http://www.goethe.de/ins/gr/lp/prj/syn/act/004/sprech/el214117.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου