O παμπόνηρος Βεζίρης Ερντογάν

forum_2Μας παρουσίασαν την έλευση του Τούρκου Πρωθυπουργού ως εκείνη των Μάγων που έσπευσαν με τα δώρα να προσκυνήσουν τον γεννηθέντα Θεάνθρωπο. Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ένθεν και ένθεν του Αιγαίου διατυμπάνιζαν τις ειλικρινείς προθέσεις και δια θέσεις του Ταγίπ μπέη για ειρήνη και φιλία. Τους διέψευσε, όμως, κατηγορηματικά ο παμπόνηρος βεζίρης Ερντογάν. Διότι τις βαλίτσες που έφερε στην Αθήνα τις είχε άδειες με σκοπό να τις γεμίζει και να γυρίσει στην Αγκυρα. Τι έδωσε; Τίποτα. Τι πήρε; Πήρε και παραπήρε. Τις 21 συμφωνίες των οποίων το περιεχόμενο αγνοούμε αλλά γνωρίζουμε μερικές από ακριτομυθίες.

Μετά τις φιλοφρονήσεις και τα τυπικά έβγαλε τη λίστα με τις αξιώσεις και μας ζήτησε να ικανοποιηθούν. Πρώτη αξίωση – ύπουλη παγίδα – τα Ελληνικά και Τουρκικά μαχητικά να πετούν άοπλα στο Αιγαίο. Αυτό ξέρετε γιατί έγινε; Να το δεχθούν οι Ελληνες με ανακούφιση λόγω της οικονομικής κρίσεως που περνάμε αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να έχουμε τις ανενόχλητες πτήσεις των Τουρκικών οι οποίοι τελικό σκοπό έχουν την εμπέδωση της συγκυριαρχίας στο Αιγαίο.

Εδώ οφείλουμε να τον συγχαρούμε που μας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης του casus belli δηλαδή της απειλής ότι η Τουρκία θα εμπλακεί σε πόλεμο με την Ελλάδα αν η Αθήνα επεκτείνει τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στα 12 μίλλια. Ουσιαστικά πρόκειται για επαναδιατύπωση της Τουρκικής θέσεως και για υπενθύμιση προς την Ελλάδα.

Μας απέκλεισε εμμέσως πλην σαφώς την επίλυση των ακανθωδών διαφορών με πρώτη την υφαλοκρηπίδα την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Να επιλύσουμε τις διαφορές μας με διμερείς επαφές και διερευνητικές προσπάθειες. Εν ολίγοις να διαιωνίζεται και να παγιωθεί η εκκρεμότητα. Φυσικά δεν άφησε απ’ έξω και τους Μουσουλμάνους της Θράκης.

Για μένα το μεγαλύτερο δώρο που προσφέρθηκε στον βεζίρη ήταν η λέξη «φόβος» που είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός. Οι Τούρκοι ακούγοντας την λέξη αυτή ένιωσαν υπεροχή. Γιατί τους Τούρκους δεν τους φοβόμαστε. Δεν τους εμπιστευόμαστε. Εχουν βεβαρημένο ιστορικό παρελθόν αιώνων εις βάρος μας. Δεν είναι κακός γείτονας ο Τούρκος. Είναι άγγελος Σατάν και σκώλωψ στη σάρκα του Ελληνικού Εθνους για να μας κολαφίζει.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέδειξε κατά την εδώ παραμονή του ότι δεν διακατέχεται από Κεμαλική νοοτροπία αλλά από Οθωμανική. Στο βάθος του μυαλού του ονειρεύεται αναστήλωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έξω από τα όρια του Κεμαλικού Κράτους. Προσπαθεί να βρει ανοιχτές πόρτες να πατήσει πόδι πρωτίστως στην Ελλάδα και δευτερευόντως στα Βαλκάνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ. Δ. ΚΑΨΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου