Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στην Ουγκάντα, κύριε πρωθυπουργέ...

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ
ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΡΙΓΚΙΤΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ!
Και σε μεγαλέμπορο ναρκωτικών με 20 χρόνια καταδίκη


Αν είσαι επώνυμος, με ισχυρότατες πλάτες που ανοίγουν πόρτες είτε κυβερνάει η Δεξιά είτε σήμερα το Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, αν είσαι μεγαλοεπιχειρηματίας με προσβάσεις στην εξουσία, τότε οι δικαστικές αποφάσεις δεν έχουν ισχύ, αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης χαρίζει όχι μόνο τις ποινές αλλά και τις συνέπειες που έχουν, με Διάταγμα που υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας. Και μετά ο πρωθυπουργός αλλά και τα ΜΜΕ, κανάλια και εφημερίδες, μιλούν για ατιμωρησία, όταν την ατιμωρησία την εκτρέφει η πολιτική εξουσία, η κυβέρνηση.
Κι όποιος αμφισβητεί και το ελάχιστο απ' ό,τι σημειώνουμε, το υπ' αριθ. 110 ΦΕΚ της 16ης Φεβρουαρίου 2010, τεύχος τρίτο, θα τον πείσει.
Σύμφωνα λοιπόν με Π.Δ. που εκδόθηκε στις 2 Φεβρουαρίου μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, χαρίζεται η ποινή στην κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου, εκλεκτή φίλη του αποθανόντος μεγαλοεκδότη Χρ. Λαμπράκη, την οποία η κυβέρνηση Καραμανλή είχε βάλει πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο στην Αγροτουριστική ΑΕ, τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου την τοποθέτησε πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του πρόσφατα συσταθέντος δημόσιου οργανισμού «ΕΛΑΓΡΟ» του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και από το 1970 κατέχει τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας «Μ. Λεβής ΑΕ - Linguaphone»!
Το... σκεπτικό ιδιαίτερα αποκαλυπτικό:
«13. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες της ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ Μπριγκίττας, το γένος Μ. ΛΕΒΗ με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 120158/22-10-2003 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών μετατραπείσα για παράβαση αγορανομικού κώδικα β) 17999/24-2-2003 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση αγορανομικού κώδικα γ) 91066/20-9-1994 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 614/77 και δ) 42793/10-3-1987 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών μετατραπείσα, Χ.Π. 10.000 δρχ. για παράβαση ΝΔ 9/35, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για τη συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και των εταιρειών “ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ” και “ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΒΗΣ Ανώνυμη - Εμπορική - Τεχνική - Εκπαιδευτική και Ναυτιλιακή Εταιρεία” που αυτή εκπροσωπεί σε διαγωνισμούς του Δημοσίου και για την ίδρυση από την ίδια εταιρείας υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτών».
Και η κυρία της ΜΕΒΓΑΛ
Την ίδια ευνοϊκή μεταχείριση πρόσφερε ο υπουργός κ. Καστανίδης στη συμπατριώτισσά του, τη θεσσαλονικιά μεγαλοεπιχειρηματία κυρία Μαρία Χατζάκου, της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, από την οποία θυμίζουμε είχε ξεκινήσει το σκάνδαλο με τους κουμπάρους, όπου την πλήρωσε άδικα ο τότε υπουργός Γεωργίας Σάββας Τσιτουρίδης.
Χαρίζουνε λοιπόν και στην κυρία της ΜΕΒΓΑΛ τις ποινές και τις συνέπειες! Ιδού το σκεπτικό:
«21. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της ΧΑΤΖΑΚΟΥ Μαρίας του Κωνσταντίνου με την απόφαση αριθμ. 8544/6-2-2006 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση άρθρου 30 Αγορανομικού κώδικα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για τη συμμετοχή της Εταιρείας “ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ” της οποίας τυγχάνει μέλος του ΔΣ σε διαγωνισμούς για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων».
Ένα απλοϊκό ερώτημα, και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και για τον υπουργό Δικαιοσύνης: Για ποιον ανώνυμο πολίτη, έναν που έχει τα ίδια προβλήματα, εκδόθηκε ανάλογο Προεδρικό Διάταγμα;
Και γιατί, κύριε Καστανίδη, αφού με τόση ευκολία χαρίζετε τις ποινές, δεν βγάζετε έναν νόμο που να λέει ότι για όσους έχουν ανάλογα προβλήματα με την κυρία Μπριγκίττα και την κυρία της ΜΕΒΓΑΛ (αλλά δεν έχουν πλάτες ισχυρές) οι συνέπειες διαγράφονται; Να περιμένουμε απάντηση;
Χάρη και σε εμπόρους ναρκωτικών!
Στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα υπάρχουν και χειρότερα. Χαρίζουν τις ποινές σε καταδικασμένους με βαρύτατες ποινές (μέχρι και 20 χρόνια) εμπόρους ναρκωτικών και τους αποδίδουν πάλλευκους στην κοινωνία για να συνεχίσουν να δημιουργούν καινούργιους στρατούς θυμάτων του λευκού θανάτου.
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου δίνεται χάρη σε έμπορο ναρκωτικών, η οποία μάλιστα φιγουράρει πρώτη στο Προεδρικό Διάταγμα του κ. Καστανίδη, είναι η παρακάτω:
Χαρίζεται:
«1. Το υπόλοιπο της ποινής του Καρακωνσταντή Μιχαήλ του Στέργιου, που του έχει επιβληθεί με την απόφαση αριθμός 47655/14-9-2007 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή καθείρξεως είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 154.937 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δέκα (10) έτη που εκδόθηκε κατά προσαρμογή της υπ' αριθ. 33/1995 απόφασης του Κακουργοδικείου Παλέρμο Ιταλίας με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 300.000.000 λιρετών Ιταλίας και σε ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών).
Και από κλοπές για άδεια σεκιούριτι!
Φαίνεται όμως ότι έχει εκλείψει και το τελευταίο ίχνος απλού μυαλού! Απόδειξη ότι μεταξύ εκείνων στους οποίους αίρονται οι ποινές είναι και περιπτώσεις ατόμων που έχουν καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας και για κλοπές, προκειμένου να τους χορηγηθεί «άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας» (περίπτωση 22 του ΠΔ) και «άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας καθώς και άδεια εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας» (περίπτωση 17 του ΠΔ)!
Πάλι καλά που δεν αίρονται οι συνέπειες για να προσληφθούν στην Αστυνομία.

Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στην Ουγκάντα, κύριε πρωθυπουργέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου