Να σταματήσει επιτέλους η γελοιότητα με τη Χάλκη!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2GPSaRhP9fOSVfdRtz9_4Caszbc7reDT_iuc6u7RX-ULgjNWUO3brFc0OUqP-OCAIKtAErxsPW569L5SthdDi0mJFeKCmDzHy_VK5g48SrN1QXryCPuFTbBfHKDAmtOW4GRenW2tsOw8/s1600/%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B7fft64_mf1312412.jpg
Μέχρι πότε τα έρημα ντουβάρια και οι μωροφιλοδοξίες κακοδόξων «οικουμενιστών» επισκόπων δίχως ποίμνιο θα μπαίνουν στη ζυγαριά των διαπραγματεύσεων σε ισότιμη μοίρα με την τύχη ολόκληρης της Θράκης; Επιτέλους, είναι ίδιο το διακύβευμα;



    Η θέση μας στο “Προξενείο-Στοπ”, όσον αφορά τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, είναι γνωστή και από παλαιότερα. Επειδή προσωπικά δεν τρέφουμε την παραμικρή εκτίμηση στους σύγχρονους νεοταξίτες, νεοεποχίτες και τουρκόφιλους ρασοφόρους του Φαναρίου, που δυστυχώς προσβάλλουν αδιαλλείπτως εδώ και πολλά χρόνια την ένδοξη ιστορία και την τεράστια πνευματική παρακαταθήκη του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου (από το οποίο κάποτε πέρασαν γιγάντιες μορφές σαν τον Γρηγόριο Θεολόγο, τον Ιωάννη Χρυσόστομο, τον Φώτιο και τόσους άλλους), δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η επαναλειτουργία μιας Σχολής για την οποία είμαστε απολύτως βέβαιοι πως θα λειτουργήσει κατά τις διεγνωσμένες σκέψεις και τις σεσημασμένες πλέον διαθέσεις όλων αυτών των κακοφρόνων και πλανεμένων, δηλαδή ως άντρο κακοδοξίας και ως εκκολαπτήριο νέων στρατιών από αθεολόγητους «θεολόγους», δηλαδή στην ουσία εκπροσώπους της γνωστής πανθρησκειακής πνευματικής κοπριάς.



    Αυτό όμως είναι ασφαλώς το ελάχιστο, στην προκείμενη περίπτωση. Γιατί ακόμη κι αν τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ίσχυε και το Πατριαρχείο μας ήταν επανδρωμένο από πραγματικούς ορθόδοξους κληρικούς κι όχι από άτομα σαν τον θλιβερό Βαρθολομαίο και την αιρετική παρέα του, ακόμη και τότε το να γίνει συζήτηση περί ανοίγματος της Σχολής της Χάλκης – και σε σχέση εννοείται με τα απαιτούμενα από τουρκικής πλευράς ανταλλάγματα – θα έπρεπε να είναι εντελώς απαράδεκτο, ακόμη και ως απλή σκέψη.



Γιατί ασφαλώς τα απαιτούμενα (κατοχύρωση εκλογής μουφτήδων και ιμάμηδων – και ίσως όχι μόνο) είναι τεράστιας σημασίας για το μέλλον ολόκληρης της Θράκης (όπως και της συνέχισης εν τέλει ακόμη και της εθνικής μας κυριαρχίας σε αυτήν) και γι’ αυτό είναι φυσικό να απασχολούν τόσο έντονα την κυβέρνησηΕρντογάν (σ.σ. στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε σε παλαιότερη συνάντησή του με τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, αλλά και με τους λοιπούς εκπροσώπους του τουρκικού “δυτικοθρακιώτικου αλυτρωτισμού”)! Και φυσικά ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα τόσο τρομακτικής βαρύτητας απαιτούμενα με ελάσσονος σημασίας θέματα, όπως η επαναλειτουργία μιας σχολής ή η οποιαδήποτε άλλη δήθεν «παραχώρηση» της σημερινής Τουρκίας προς τα θλιβερά λείψανα μιας από καιρό εξοντωμένης, ξεκληρισμένης και παντελώς ασήμαντης μειονότητας.



    Και για να μην έχετε καμία αμφιβολία για το πώς η Τουρκία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την…πομφόλυγα της Χάλκης για να πετύχει σε αντάλλαγμα τεράστιας πραγματικά σπουδαιότητας δεδικασμένα στη Θράκη, δείτε παρακάτω τι γράφει ο Τούρκος αρθρογράφος Ντενίζ Ζεϊρέκ σε πρόσφατο κείμενό του στην εφημερίδα της Τουρκίας «Radikal» (μετάφραση από το tourkikanea.gr), αμέσως μετά τη συνάντηση των Σαμαρά και Ερντογάν στο Κατάρ. Το κείμενο έχει τίτλο «Η μπάλα στον Σαμαρά για τη Χάλκη», εμπλέκει μέσα θέματα που απασχολούν την Τουρκία (και κυρίως αυτό με την «τροπολογία για τους ιμάμηδες») και δείχνει με σαφήνεια ποιες είναι οι τουρκικές προσδοκίες:


    
 «Η θεολογική σχολή της Χάλκης μετά την συνάντηση Ερντογάν-Σαμαρά, είναι πάλι στην επικαιρότητα. Το γενικό κλίμα στην Άγκυρα είναι πως το θέμα μπορεί να λυθεί με μια κουβέντα του πρωθυπουργού. Αλλά για αυτό αναμένεται να γίνει πρώτα ένα βήμα από την Ελλάδα.



    Την ώρα που στην Ελλάδα θα γινόταν οι διορισμοί των θρησκευτικών λειτουργών και δασκάλων της Τουρκικής μειονότητας, επανήλθε στην Τουρκία το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Η συνάντηση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, γέννησε προσδοκίες για αμοιβαία βήματα. Στα τελευταία 10 χρόνια δεκάδες μέθοδοι συζητήθηκαν σχετικά με το πώς μπορεί να ανοίξει, αλλά η εφαρμογή οποιασδήποτε από αυτές εξαρτάται από την εντολή ¨Λύστε το¨ του πρωθυπουργού. Πολιτική βούληση αποτελεί να μην γίνει μονόπλευρο βήμα για όσο δεν σταματά η Ελλάδα τις παραβιάσεις δικαιωμάτων κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.



    Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μετά από την συνάντηση στο Κατάρ με τον Σαμαρά ανέφερε πως αν δοθεί οικοδομική άδεια, η Τουρκία μπορεί να κατασκευάσει τζαμί στην Αθήνα λέγοντας πως ¨Αρκεί οι μουσουλμάνοι που πάνε στην Αθήνα για τουρισμό κλπ. να μπορούν να βρουν ένα χώρο να προσευχηθούν. Ο κ. Σαμαράς έδειξε θετική προσέγγιση. Πέρασε ήδη είπαν το θέμα από την βουλή. Συμφωνήσαμε δηλαδή πως με βήματα αμοιβαίας καλής θέλησης μπορεί να προκύψουν λύσεις¨ και είπε πως αυτή η συμφωνία μπορεί να υπάρξει και σχετικά με τη θεολογική σχολή της Χάλκης…



    Το θέμα της Χάλκης περιλαμβάνεται σε όλες τις ¨εκθέσεις προόδου¨ που συντάσσει η Ε.Ε. για την Τουρκία από το 1999… Παρόμοια αναφέρεται και στην ετήσια έκθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΗΠΑ, ενώ αποτελεί μόνιμα θέμα στην ατζέντα των συναντήσεων της Τουρκίας με κυβερνώντες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Όσο και αν η τουρκική πλευρά περίπου 10 χρόνια τώρα λέει πως ¨βλέπει το θέμα ως πρόβλημα Τούρκων πολιτών¨ και ότι ¨εργάζεται για την επίλυση του¨, βήμα σχετικό δεν έχει γίνει. Δεν έχει ξεκαθαριστεί καν αν το θέμα είναι νομικό ή συνταγματικό. Άλλοτε λέγεται πως χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση, άλλοτε πως με αλλαγή στον νόμο του ΥΟΚ μπορεί να ανοίξει η σχολή και άλλοτε πως δεν χρειάζεται τίποτε από αυτά.



Όσο και αν οι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών δηλώσεις εκπροσώπων του υπουργείου ή αρμόδιων υπουργών αναφέρουν πως η Τουρκία δεν συναρτά την επίλυση θεμάτων πολιτών της με την αρνητική στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης, διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν πως στην κορυφή του κράτους κυριαρχεί η άποψη πως ¨Δεν γίνεται χωρίς βήμα από την Ελλάδα¨. Ανώτατος αξιωματούχος σχολίασε πως ¨ Όσο και αν υποστηρίζεται πως εάν η Τουρκία κάνει βήμα την ώρα που η Ελλάδα διατηρεί την στάση των διακρίσεων σε βάρος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, αυτό θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στην Τουρκική Κοινότητα Δυτικής Θράκης, εάν η πολιτική εξουσία αποφασίσει σχετικά, η θεολογική σχολή μπορεί να ανοίξει σε 1-2 εβδομάδες. Αλλά και η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία και η πιθανή αντίδραση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Είναι ανάγκη η Ελλάδα να δώσει σήματα συνεργασίας. Η κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα είναι σημαντική, αλλά όρο αποτελεί η αλλαγή της πολιτικής στο θέμα διορισμού μουφτήδων.

http://proxeneio-stop.org/wp-content/uploads/2013/02/untitled-2.bmp

    Τώρα τι θα γίνει;



    Η γενική άποψη στην Άγκυρα είναι πως μόλις ο Ερντογάν δώσει εντολή ¨λύστε το¨, το ΥΟΚ και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας με βάση και τις εργασίες που έχουν κάνει μέχρι τώρα μπορούν σύντομα να παρουσιάσουν τη σχετική τροπολογία, και μετά την ψήφιση της στη βουλή, η σχολή θα μπορεί να λειτουργήσει σαν κολλέγιο. Αλλά ο Ερντογάν δεν πρόκειται δώσει αυτήν την εντολή αν δεν κάνει πρώτα βήμα η Ελλάδα».



    Το κείμενο αποδίδει αναμφίβολα την πραγματικότητα ως προς τις τουρκικές θέσεις και φυσικά ως προς τη σπέκουλα που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια (και θα συνεχίσει φυσικά να επιχειρεί) η Τουρκία πάνω σε ένα ζήτημα που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει την παραμικρή διαπραγματευτική ισχύ. Και πόσο μάλλον βέβαια τώρα, δηλαδή σε μια στιγμή που έχει ήδη κερδηθεί θεωρητικά μια μάχη στο θέμα του διορισμού των ιμάμηδων και είναι προφανές πως ενδεχόμενη ελληνική παλινωδία και υπαναχώρηση, πριν αλέκτωρ λαλήση, θα ισοδυναμεί με διπλή ήττα και θα αποτελεί πλέον ξεκάθαρα de facto τεκμήριο συγκυριαρχίας με την Τουρκία στην ελληνική Θράκη. Ας το προσέξει καλά αυτό η ελληνική πλευρά, που όσο κι αν – μετά από μια μακρά περίοδο ενδοτισμού και υπό το κράτος και των πρόσφατων μνημονίων – δείχνει να πάσχει από αμβλυμμένη εθνική συνείδηση, αλλά και από κουρελιασμένη εθνική αξιοπρέπεια, ελπίζουμε κάποια αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης να της έχουν ακόμη απομείνει.



Ας τελειώνουμε λοιπόν μια και καλή με το δήθεν «ζήτημα της Χάλκης»! Πρόκειται κυριολεκτικά για μία γελοιότητα που πρέπει να σταματήσει, ειδικά όσο θα συνδέεται με τόσο σημαντικά θέματα, όπως το ίδιο το μέλλον της Θράκης. Τα δύο θέματα δεν μπορούν να συγκριθούν, ούτε να μπουν μαζί στη ζυγαριά. Πολύ απλά, δεν είναι ίδιο το διακύβευμα! Επιτέλους, ποιοι είναι αυτοί που τολμούν με τέτοιους άθλιους τρόπους να παίζουν εν ου παικτοίς;


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου